Hot!

Προβολή και Διαφήμιση στο διαδίκτυο

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται πλέον από το κλασσικό μάρκετινγκ στο web μάρκετινγκ. Η τεχνολογία έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που προβάλλονται οι επιχειρήσεις και πλέον σχεδόν κάθε επιχείρηση είναι αναγκασμένη να εκμεταλλεύεται τις τεχνολογικές εξελίξεις για προβολή και διαφήμιση στο διαδίκτυο. Το internet λοιπόν δίνει νέες δυνατότητες στις επιχειρήσεις αλλά αποτελεί και αναγκαίο παράγοντα έτσι ώστε να παραμένουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές.

οφέλη προβολής στο διαδίκτυο
Οφέλη web marketing


Γιατί μία επιχείρηση λοιπόν, θα πρέπει να προσαρμόσει το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση της στο διαδικτυακό περιβάλλον; Παρακάτω παρουσιάζονται τα κυριότερα οφέλη της προβολής στο διαδίκτυο (web marketing): 

Κατ’ αρχήν είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το κόστος της διαφήμισης στο διαδίκτυο είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό των παραδοσιακών μέσων όπως η τηλεόραση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα στοχευμένων διαφημίσεων. Οι διαφημίσεις στο Internet μπορούν να προσαρμοστούν στο κοινό που όντως ενδιαφέρει τον επιχειρηματία, είτε με λέξεις κλειδιά στις μηχανές αναζήτησης είτε με προβολή σε site με συναφές αντικείμενο. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την online διαφήμιση δεν υπάρχει ενόχληση των πελατών όπως γίνεται στα συμβατικά μέσα. Αντίθετα, οι ίδιοι είναι εκείνοι που αναζητούν την διαφήμιση. Βέβαια υπάρχουν και ‘πιεστικές’ (push) ενέργειες μάρκετινγκ και στο διαδίκτυο όπως τα newsletters και οι pop-up διαφημίσεις που ανοίγουν νέα παράθυρα κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.


Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα να προβάλλεται έντονα η διαφήμιση και ίσως να μην χρειαστεί και να πληρωθεί κάποιο extra ποσό αν δεν γίνει κλικ σε αυτήν (αυτός είναι ένας τρόπος πληρωμής π.χ banner). Έτσι, εξασφαλίζεται μεγάλη αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης και φυσικά πρόσβαση σε αρκετά ευρύ κοινό. 

Ένα άλλο όφελος της προβολής στο διαδίκτυο είναι ο καλύτερος έλεγχος της αποτελεσματικότητας των ενεργειών μάρκετινγκ και η ευκολότερη μέτρηση της αποδοτικότητας. Υπάρχουν διάφορα αναλυτικά στοιχεία που παρέχονται online για το πόσο καλά “τρέχουν” οι διάφορες δραστηριότητες έτσι ώστε να δουν οι επαγγελματίες αν οι ενέργειες τους έχουν όντως θετικά αποτελέσματα. Και φυσικά το καλύτερο είναι ότι εάν κάποια διαφήμιση δεν αποδίδει, είναι αρκετά πιο εύκολο να διακοπεί σε αντίθεση με τα συμβατικά μέσα.

TIP: Μην ξεχνάτε να συνδέετε την web μάρκετινγκ στρατηγική σας με την off line για τέλεια αποτελέσματα.



Εσύ ακόμα το σκέφτεσαι εάν θα περάσει η επιχείρηση σου στην ψηφιακή εποχή; Επέλεξε τώρα τον 4ty.gr για αποτελεσματική και αξιόπιστη online προβολή και διαφήμιση!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου