Hot!

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων ως προς τις μηχανές αναζήτησης (SEO)



H βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων ως προς τις μηχανές αναζήτησης (SEO) είναι μία διαδικασία που περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες έτσι ώστε οι ιστοσελίδες να γίνονται «φιλικές» ως προς τις μηχανές αναζήτησης. Το SEO είναι πολύ σημαντικό για μια ιστοσελίδα γιατί έτσι επιτυγχάνεται υψηλή θέση όταν γίνεται αναζήτηση στις μηχανές αναζήτησης με λέξεις-κλειδιά, με αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας και αποτελεσματικότητας της.

Η υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης με λέξεις-κλειδιά σχετικές με την επιχείρηση, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της αποτελεί το ζητούμενο για κάθε ιστότοπο στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης όπως της
Google και της Yahoo!. Οργανικά αποτελέσματα είναι αυτά που χωρίς επιπλέον πληρωμή, εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης όταν πληκτρολογούνται λέξεις-κλειδιά. Για παράδειγμα, το ιδανικό είναι το site ενός λογιστικού γραφείου στην περιοχή του Περιστερίου να εμφανίζεται στα αποτελέσματα όταν κάποιος πληκτρολογεί "λογιστικό γραφείο περιστέρι".

Η βελτιστοποίηση
SEO αφορά τόσο τη δομή όσο και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η δομή έχει να κάνει με την αρχιτεκτονική της ιστοσελίδας και απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού, για να προσαρμόζεται η σελίδα σε συνεχείς αλλαγές, ανάλογα με τις απαιτήσεις των μηχανών αναζήτησης. Το περιεχόμενο επίσης χρειάζεται ειδική επεξεργασία για να αναγνωρίζουν εύκολα οι μηχανές τις λέξεις-κλειδιά, για υψηλή θέση στα οργανικά αποτελέσματα. Επεξεργασία απαιτείται όχι μόνο για το κείμενο αλλά και για άλλα στοιχεία όπως εικόνες, βίντεο και υπερσυνδέσμους.

Βελτιστοποίηση ως προς τις μηχανές αναζήτησης!

Φυσικά, οι εταιρικοί ιστότοποι θα πρέπει να είναι φιλικοί όχι μόνο ως προς τις μηχανές αναζήτησης αλλά και ως προς τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι χρήσιμο για τον χρήστη και σωστά δομημένο έτσι ώστε να τον διευκολύνει να βρίσκει εύκολα ότι χρειάζεται. Αν δεν είναι ικανοποιημένος ο επισκέπτης από το περιεχόμενο της ιστοσελίδας τότε σίγουρα δεν θα γίνουν επιθυμητές περαιτέρω ενέργειες. Απλά δηλαδή θα αποχωρήσει από τη σελίδα χωρίς να προχωρήσει σε κάποια κερδοφόρα ενέργεια για την επιχείρηση.

Ο Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδος 4TY.GR έχοντας πολυετή εμπειρία στις υπηρεσίες διαδικτύου, προσφέρει υπηρεσίες βελτιστοποίησης ως προς τις μηχανές αναζήτησης για υψηλή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα στις ιστοσελίδες που δημιουργεί!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου