Hot!

Τop προορισμοί για τις Πασχαλινές διακοπές!


Το Πάσχα πλησιάζει! Εάν δεν έχετε κανονίσει κάτι ακόμα για τις πασχαλινές διακοπές, ο 4TY.GR σας προτείνει κάποιους ιδιαίτερους προορισμούς για τις άγιες αυτές μέρες. Μη χάσετε την ευκαιρία να αποδράσετε για λίγες μέρες από την καθημερινότητα!

Κέρκυρα 




Το Πάσχα στην Κέρκυρα γιορτάζεται έντονα και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό για αυτές τις μέρες. Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το έθιμο του σπασίματος των κανατιών που είναι γεμάτα νερό, το Μεγάλο Σάββατο κατά την πρώτη Ανάσταση. Οι κανάτες αυτές πετιούνται από τα μπαλκόνια των πιστών με τη συνοδεία κανονιοβολισμών. Επίσης, οι φιλαρμονικές ορχήστρες παίζουν υπέροχες μελωδίες που καθιστούν την εμπειρία αυτή αξέχαστη για όλους όσους θέλουν να ζήσουν έντονα τη θρησκευτική ατμόσφαιρα. Φυσικά, στο νησί μπορείτε να βρείτε υπέροχα μέρη για τις εξόδους σας με μεγάλη ποικιλία για όλες τις προτιμήσεις.

Ύδρα 

Η Ύδρα αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για αυτές τις μέρες καθώς κατά την περιφορά του επιταφίου, ο επιτάφιος εισέρχεται στη θάλασσα για την ευλογία των νερών. Οι βόλτες στα υπέροχα σοκάκια και η κατάληξη του επιταφίου στη θάλασσα προσφέρουν μία καταπληκτική ατμόσφαιρα κατάνυξης που θα σας εντυπωσιάσει. Ακόμα, μη χάσετε το κάψιμο του Ιούδα την Κυριακή του Πάσχα με τη συνοδεία πολλών βεγγαλικών. Έξτρα tip αποτελούν τα μεζεδάκια στα ταβερνάκια της Ύδρας.

Τήνος

Στην Τήνο ο επιτάφιος του Αγίου Νικολάου μπαίνει στη θάλασσα για τον αγιασμό των νερών. Ο επιτάφιος συνοδεύεται από αναμμένους πυρσούς και σταυρό φλεγόμενο, προσδίδοντας ένα ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης την Μεγάλη Παρασκευή. Εντυπωσιακό είναι επίσης το έθιμο της Αγάπης στη χώρα του νησιού που πραγματοποιείται την Κυριακή του Πάσχα.

Σαντορίνη


Η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή στη Σαντορίνη, στο χωριό Πύργος, αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για τους πιστούς λόγω του ιδιαίτερου στολισμού με φαναράκια των μικρών δρόμων του νησιού (με διακοπή του ρεύματος για λίγο). Φυσικά, το φημισμένο ηλιοβασίλεμα του νησιού προσδίδει ένα ακόμα ιδιαίτερο τόνο στα απογεύματα. Μη χάσετε το πρωί του Σαββάτου την αναπαράσταση της σταύρωσης που ακολουθείται από χταποδάκι στα κάρβουνα.

Χίος


Η Χίος αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τους πιστούς για το Πάσχα, με πιο γνωστό έθιμο τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο, έθιμο που κρατά από την Τουρκοκρατία. Πρόκειται για την ανταλλαγή βεγγαλικών και κροτίδων μεταξύ των εκκλησιών της Παναγίας Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου. Ακόμα, θα συναντήσετε και το έθιμο του καψίματος του Ιούδα, το βράδυ της Ανάστασης με υπέροχο γλέντι με ψητά της ώρας.

Μονεμβασιά

 
Τα σοκάκια της καστροπολιτείας προσδίδουν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κατά την περιφορά του επιταφίου και σίγουρα η ηρεμία και η ομορφιά του τοπίου (την περίοδο αυτή η φύση βρίσκεται στα καλύτερα της) θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ όμορφα. Η συνοδεία της μπάντας του δήμου έρχεται να ολοκληρώσει το σκηνικό, για να βιώσετε έντονα το κλίμα της ημέρας. Επίσης, στην Μονεμβασιά υπάρχει και το έθιμο του καψίματος του Ιούδα την Κυριακή του Πάσχα. 

Ναύπλιο 


Η περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει καθώς ακολουθείται και διαδρομή προς το κάστρο. Τον Επιτάφιο συνοδεύει και η ορχήστρα του δήμου με πένθιμα εμβατήρια. Το Ναύπλιο αποτελεί εξαιρετικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει αν το επιλέξετε για τις Πασχαλινές σας διακοπές.



Ετοιμάστε μια μικρή απόδραση για τις διακοπές του Πάσχα και βιώστε το με την κατάνυξη που του ταιριάζει. Κλείστε τώρα ξενοδοχείο από τον Ηλεκτρονικό Επαγγελματικό Οδηγό Ελλάδας 4TY.GR!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου