Hot!

Συμβουλές διατροφής για ανανεωμένη σιλουέτα στην παραλία!

Θέλετε να εμφανιστείτε με εμφανώς ανανεωμένη σιλουέτα τον Ιούλιο στην παραλία; Απομένει περίπου ενάμισης μήνας. Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το υγιές είναι να χάσετε 3-6 κιλά, όπως συμβουλεύουν οι διαιτολόγοι. Αποφεύγουμε τις δίαιτες express επειδή μπορεί να κάνουν κακό στον οργανισμό μας αλλά και πιθανότατα θα ξαναπάρουμε εύκολα τα κιλά που χάσαμε.
Προτιμάμε δίαιτες για σταθερή απώλεια βάρους και μονιμότερα αποτελέσματα!



Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες μικρές συμβουλές διατροφής από έμπειρους διαιτολόγους, έτσι ώστε να χάσετε τους πόντους που επιθυμείτε και να αναδείξετε τον καλύτερο σας εαυτό φέτος στην παραλία, στο λίγο χρονικό διάστημα που έχει απομείνει.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι για να χάσετε περίπου μισό κιλό σε μία εβδομάδα θα πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων ημερησίως κατά 500. Αυτή η μείωση μπορεί να γίνει και σε συνδυασμό με κάψιμο θερμίδων με ένταξη σωματικής άσκησης στην καθημερινότητα σας. Υπολογίστε τις απαιτούμενες ημερήσιες θερμίδες για τη διατήρηση του βάρους σας ανάλογα με το φύλο, το ύψος, την ηλικία και τα κιλά σας εύκολα και δωρεάν στο internet και αφαιρέστε 500 θερμίδες από το σύνολο που βρήκατε.

Ακολουθούν απλές λύσεις που μπορούν να μειώσουν κατά πολύ την πρόσληψη των θερμίδων.

Πίνετε νερό περίπου μισή ώρα πριν το φαγητό. Έτσι, θα μειώσετε σημαντικά την όρεξη σας για φαγητό και θα αποφύγετε τις υπερβολές. Γενικά να πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα καθώς μειώνει αρκετά το αίσθημα της πείνας.

Κάποιοι επίσης προτείνουν την κατανάλωση ενός μήλου πριν το βραδινό σας φαγητό καθώς προσδίδει το αίσθημα του κορεσμού και θα μειώσει την όρεξη σας. 

Να εντάξετε τις σαλάτες στο διαιτολόγιο σας, αποφεύγοντας τα dressings που περιέχουν πολλά λιπαρά. Λίγο ελαιόλαδο και ξύδι είναι αρκετά για να προσδώσουν ωραία γεύση στη σαλάτα σας. Σκέτο ξύδι θα περιορίσει ακόμα περισσότερο τις παραπανίσιες θερμίδες. Αποφεύγετε να βουτάτε ψωμί στο λάδι καθώς έτσι θα λάβετε πολλές θερμίδες χωρίς να το καταλάβετε.



Ο καφές μπορεί να κρύβει πολλές θερμίδες. Μοντέρνοι καφέδες με πολλή ζάχαρη και γάλα μπορεί να δώσουν πολλές θερμίδες που δεν χρειάζεστε. Προτιμήστε καφέ με λίγη ή και καθόλου ζάχαρη, χωρίς γάλα. Θα σας τονώσουν καλύτερα... Επιπλέον, έχει αποδειχτεί ότι η καφεΐνη συμβάλλει στην καύση θερμίδων, άρα ο καφές αποτελεί μία καλή συνήθεια μέσα στην ημέρα.

Προσπαθήστε να αποφεύγετε όσο περισσότερο μπορείτε το αλάτι στη διατροφή σας καθώς οδηγεί σε φουσκώματα και πρήξιμο.

Προτιμήστε ψωμί ολικής άλεσης παρά λευκό. Επίσης, εντάξτε ζυμαρικά ολικής άλεσης στη διατροφή σας.

Μειώστε ελαφρώς την ποσότητα των μερίδων που βάζετε στο πιάτο σας. Αυτή η απλή συνήθεια στα γεύματα της ημέρας θα σας βοηθήσει πολύ εύκολα να μειώσετε τις ημερήσιες θερμίδες.

Το ποτό αποτελεί ένα απαραίτητο στοιχείο για τις βραδινές εξόδους των Ελλήνων, όμως πρέπει να το περιορίσετε αρκετά καθώς προσθέτει πολύ εύκολα περιττές θερμίδες. Προσπαθήστε να μην πίνετε αλκοόλ πάνω από 2 φορές την εβδομάδα. Να αποφεύγετε επίσης και τα αναψυκτικά καθώς περιέχουν υψηλή ποσότητα ζάχαρης. Προτιμήστε τσάι ή ανθρακούχο νερό.

Αποφύγετε τα γλυκά. Περιέχουν πολλά λιπαρά που θα σας φορτώσουν με περιττές θερμίδες. Τώρα αν είστε λάτρης των γλυκών, μειώστε αρκετά την ποσότητα που τρώτε μέσα στην ημέρα καθώς είναι σίγουρα δύσκολο να τα κόψετε τελείως.

Η ένταξη των μπαχαρικών στη διατροφή σας φαίνεται ότι αποτελεί ένα άλλο μυστικό για απώλεια βάρους. Τα μπαχαρικά θα προσδώσουν έντονη γεύση στο φαγητό που θα σας βοηθήσει να νιώσετε γρήγορα κορεσμό.

Με αυτά τα απλά tricks και λίγη προσοχή στην ημερήσια πρόσληψη θερμίδων (με τη βοήθεια ενός θερμιδομετρητή) μπορείς πολύ εύκολα να χάσεις μισό κιλό μέσα σε 1 εβδομάδα. Έτσι, σε 6 εβδομάδες θα χάσεις εύκολα 3 κιλά και με μικρή προσπάθεια και λίγη σωματική δραστηριότητα, μπορείς ακόμα παραπάνω. Βάλε στόχο ότι φέτος θα εντυπωσιάσεις στην παραλία και θα τα καταφέρεις!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου