Hot!

Δημιουργήστε θετική εικόνα για την επιχείρηση σας και αυξήστε τη φημη σας!


Ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί πολλούς επιχειρηματίες είναι η δημιουργία ταυτότητας για την επιχείρηση τους που θα τους ξεχωρίσει και θα δημιουργήσει θετική εικόνα για προσέλκυση πελατών. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πληροφορίες για να καταφέρετε να ξεχωρίσετε!

Σε πρώτο στάδιο πρέπει κάθε επιχειρηματίας να καθορίσει μακροπρόθεσμη στρατηγική (μακροπρόθεσμους στόχους) για να κατευθύνει τις ενέργειες και τις πρακτικές που θα ακολουθήσει. Είναι απαραίτητο να διασαφηνιστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ή οι αξίες που θα σας διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό.

Υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι και τεχνικές μέσω των οποίων μπορεί να γίνει επικοινωνία των αξιών και των στόχων στο ευρύ κοινό, για να διαμορφώσετε μια κατάλληλη - θετική εικόνα που θα ενισχύσει την αντίληψη των πελατών για εσάς. Ακόμα και το λογότυπο, τα χρώματα, τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται, ο τρόπος γραφής και οι διαφημίσεις μπορεί να επηρεάσουν είτε θετικά είτε αρνητικά και να διαμορφώσουν μία αντίστοιχη εικόνα.

Η σωστή συμπεριφορά – οπτική προς τις ομάδες με τις οποίες αλληλεπιδρά μια επιχείρηση (πελάτες, προμηθευτές, συνεργάτες, εργαζόμενοι, περιβάλλον, ΜΜΕ, ανταγωνιστές, κοινωνία ως σύνολο) έχει μεγάλη σημασία. Προσπαθήστε για παράδειγμα οι υπηρεσίες που προσφέρετε να είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Τέτοιες ενέργειες δημιουργούν θετική προδιάθεση για να σας προτιμήσουν! Μία επιχείρηση λοιπόν δεν πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο για τους πελάτες αλλά και όλες τις άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες ώστε να αντέξει στον χρόνο. Η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη αποτελούν τα κλειδιά για μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους. 

Διαφημίσεις, δημόσιες σχέσεις, το γραφικό στυλ και το μάρκετινγκ γενικότερα, προβάλλουν και διαμορφώνουν σημαντικά την εικόνα της επιχείρησης στο κοινό. Η επικοινωνιακή στρατηγική αποτελεί ίσως τον σπουδαιότερο παράγοντα επιτυχίας καθώς ακόμα και αν το προϊόν/υπηρεσία που προσφέρεις είναι το καλύτερο στην αγορά, δεν θα επιτύχεις αν δεν αποκτήσεις την κατάλληλη φήμη για να σε γνωρίσει ο κόσμος. Βρείτε τα σημεία υπεροχής σας και προωθήστε τα για να αυξήσετε σημαντικά την πελατεία σας.

Προχώρα ένα βήμα πιο πέρα και μην μένεις μόνο στα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων/υπηρεσιών σου. Προσπάθησε να δημιουργήσεις μια ιστορία – έναν μύθο που θα σε διαφοροποιήσει αρκετά από τους άλλους επαγγελματίες του κλάδους. Ενίσχυσε την ιστορία με το κατάλληλο σλόγκαν που θα υποδείξει το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα. Οι δημόσιες σχέσεις σίγουρα αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο για να δημιουργήσεις θετική εικόνα για την επιχείρηση σου. Η ανάγκη για διαφοροποίηση είναι έντονη!

Μην ξεχνάς ότι σε κάθε ενέργεια προβολής καθώς και στον επίσημο ιστότοπο της επιχείρησης, καλό είναι να δημιουργείται η επιθυμητή εικόνα η οποία είναι σταθερή. Μία απλή προβολή χωρίς λογότυπο, κείμενο και φωτογραφίες της δουλειά σας, δεν θα καταφέρει να σας ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές, για αυτό να επιλέγετε προσεκτικά τις ενέργειες προβολής.

Ένα βίντεο με παρουσίαση της δουλειάς σας και αναφορά στο ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα, μπορεί να βοηθήσει αρκετά στο να δημιουργήσετε την εικόνα που θέλετε.

Ο ιστότοπος-site αποτελεί βασικό στοιχείο στη διαμόρφωση εικόνας μιας επιχείρησης που προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις του περιβάλλοντος για στροφή στο διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα χρειάζεται συγκεκριμένα στοιχεία για να είναι επιτυχημένη: χρήσιμες πληροφορίες για ενημέρωση, πρόκληση ενδιαφέροντος για επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, τακτική ανανέωση περιεχομένου, νέα άρθρα, ενθάρρυνση για διάλογο, φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον με αρκετό κείμενο και όχι πολλά γραφικά που υπερφορτώνουν το site.

Το διαδίκτυο αποτελεί ένα πολύ καλό μέσο για την προβολή και το κτίσιμο θετικής εικόνας καθώς μπορείτε να δημοσιεύετε εύκολα και άμεσα μηνύματα από τον ιστότοπο σας 24 ώρες το 24ωρο χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση άλλων π.χ. δημοσιογράφων που λειτουργούν στα ΜΜΕ. Το κοινό είναι αρκετά στοχευμένο για τις ενέργειες σας και τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα. Τα μηνύματα σας είναι πολυμεσικά και το κόστος πολύ οικονομικό! Επίσης, το διαδίκτυο δίνει ευκαιρία για άμεσο διάλογο με τους πελάτες σας! 

Σε κάθε ενέργεια προβολής που υποστηρίζει ο 4ty.gr, από την καταχώρηση στον οδηγό μέχρι δημιουργία sites τελευταίας τεχνολογίας, δίνουμε έμφαση στη διαμόρφωση της κατάλληλης εικόνας για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε όχι μόνο τις πωλήσεις του αλλά και τη φήμη του γενικά, που παίζει σημαντικό ρόλο στο σημερινό, άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου