Hot!

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ YOUTUBE


Η Google στην οποία ανήκει η πλατφόρμα προβολής βίντεο YouTube με ανακοίνωση της παρουσίασε τη νέα υπηρεσία εικονικής πραγματικότητας. Πρόκειται για μια καινοτομική υπηρεσία που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο προβολής βίντεο. Η εικονική πραγματικότητα εισέρχεται πλέον εύκολα και οικονομικά στα σπίτια μας, δίνοντας μια νέα διάσταση στην ψυχαγωγία. 


 
Εδώ και έναν χρόνο περίπου προσφέρεται η δυνατότατα προβολής διαδραστικών βίντεο, με περιήγηση 360 μοιρών, από την πλατφόρμα YouTube. Η υπηρεσία αυτή πιθανότατα θα ενισχυθεί και με τρισδιάστατο ήχο, για να ξεχωρίζετε τόσο τις διαφορετικές κατευθύνσεις από τις οποίες προέρχονται οι ήχοι όσο και την απόσταση από το σημείο αναφοράς. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ηχογραφήσεις με δύο μικρόφωνα, προσδίδοντας τον τρισδιάστατο ήχο στο βίντεο. Πρόκειται λοιπόν για μία ξεχωριστή 3D εμπειρία με απόλυτο ρεαλισμό που αναμφισβήτητα θα ξετρελάνει όλους τους λάτρεις της τεχνολογίας, μικρούς και μεγάλους!

Πολύ απλά, με την κίνηση του ποντικιού, μπορεί κάποιος να επιλέξει τη συγκεκριμένη οπτική γωνία που επιθυμεί από το laptop του. Μπορείς να κινηθείς προς όποια κατεύθυνση θες: δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω, δίνοντας την αίσθηση ότι πραγματικά βρίσκεσαι στο συγκεκριμένο χώρο και παρατηρείς το περιβάλλον γύρω σου. Βέβαια, η εμπειρία γίνεται περισσότερο ξεχωριστή χρησιμοποιώντας το smartphone σου, με αντιστοίχηση της οπτικής γωνίας ανάλογα με τις κινήσεις του κινητού. Βίωσε την απόλυτη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στο κινητό σου τηλέφωνο.


Η ανάρτηση τέτοιου είδους βίντεο μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, χρησιμοποιώντας κάμερα 360 μοιρών για τη βιντεοσκόπηση. Μπορεί να γίνει και αυτόματη live μετάδοση με live-streaming με ταχύτητα 10-20 Mbps. Αυτή ακριβώς η δυνατότητα για live-streaming μετάδοση κάνει τη συγκεκριμένη υπηρεσία του YouTube ξεχωριστή, σε σχέση μάλιστα με το Facebook που δεν επιτρέπει τη δυνατότητα ταυτόχρονης δημοσίευσης ενός βίντεο 360 μοιρών με ζωντανή μετάδοση (live-streaming).

Λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την εικονική πραγματικότητα, υπάρχει και στροφή προς την πώληση οικονομικών συσκευών εικονικής πραγματικότητας που χρησιμοποιούν τα smartphones σαν οθόνη. ‘Έτσι, το YouTube εισήγαγε δύο σημαντικές λειτουργίες στην εφαρμογή του στο Android . Στην εφαρμογή αυτή μπορεί να βρει κάποιος βίντεο εικονικής πραγματικότητας για μία ρεαλιστική προβολή. Το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης για αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία είναι να πατήσει το ειδικό κουμπί VR mode και να βάλει το κινητό του στο Cardboard gadget που είναι ειδικό για την προβολή βίντεο εικονικής πραγματικότητας. Σύντομα αναμένεται η συγκεκριμένη εφαρμογή και σε έκδοση IOS.

Η νέα αυτή υπηρεσία του YouTube μπορεί να αλλάξει σημαντικά το μέλλον της προβολής και διαφήμισης. Η δημιουργία τρισδιάστατων βίντεο 360 μοιρών με δυνατότητα διάδρασης (ακόμα και live-streaming) για τη διαφήμιση κάποιας επιχείρησης, όπως φαίνεται δεν θα αργήσει να γίνει η νέα συνήθεια στο χώρο της προβολής! Είναι αυτό το μέλλον στην προβολή των επιχειρήσεων;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου