Hot!

Η σημασία του blogging για μια επιχείρηση και μυστικά για επιτυχημένο blog!

Τα blogs ή ιστολόγια αποτελούν μια μορφή ιστοχώρου. Πρόκειται για σελίδες στο διαδίκτυο με λίστα καταχωρήσεων ταξινομημένων σε χρονολογική σειρα. Τα θέματα ενός blog πιοικίλουν. Πολλές εταιρείες και επιχειρήσεις διαθέτουν ιστολόγια για ανάρτηση διάφορων ανακοινώσεων και άρθρων. Δεν απαιτούνται τεχνικές γνώσεις, οπότε μία ανάρτηση μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από κάποιον που έχει βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστή και πλοήγησης στο διαδίκτυο.


Τα πλεονεκτήματα ενός blog!

Καταρχήν, μπορείτε πολύ εύκολα και δωρεάν να αποκτήσετε το δικό σας ιστολόγιο – τη δική σας διεύθυνση μέσω πολλών φορέων.

Η κίνηση στα διάφορα σημεία προβολής της επιχείρησης όπως τα site και τα blogs, σίγουρα θα αυξήσει την οικειότητα των επισκεπτών με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, τις πωλήσεις και φυσικά της γενικής σας φήμης. Η περιγραφή νέων υπηρεσιών θα κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία της πώλησης, καθώς ένα ελκυστικό άρθρο θα οδηγήσει τους επισκέπτες να σας καλέσουν για να αγοράσουν κάτι ενδιαφέρον.

Ένα blog είναι απαραίτητο γιατί θα βοηθήσει να εμφανίζεστε σε υψηλή θέση στις μηχανές αναζήτησης όσον αφορά τον επίσημο ιστότοπο σας. Οι μηχανές αναζήτησης λαμβάνουν υπόψην τις διασυνδέσεις των σελίδων που χειρίζεστε για αυτό και τα links προς το site σας θα βοηθήσουν να ανέβετε στα οργανικά αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Επιπλέον, με ένα blog παρουσιάζεις την εικόνα μιας σοβαρής επιχείρησης που νοιάζεται για τους πελάτες της και προσπαθεί να τους ενημερώνει για οποιοδήποτε νέο θεωρεί χρήσιμο. Μάλιστα, οι αναρτήσεις γίνονται χωρίς να υπάρχει ενόχληση από την πλευρά της επιχείρησης προς τους πελάτες σε αντίθεση με την κλασσική διαφήμιση – οι επισκέπτες μπορούν να μπουν όποτε θέλουν οι ίδιοι στο Blog και να δουν το νέο περιεχόμενο.

Το blog μπορεί να σας διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό εκφράζοντας την προσωπικότητα της επιχείρησης σας. Εστιάζοντας σε κομμάτια που γνωρίζετε καλά, θα αυξήσετε την συνολική αξία που προσδίδει η επιχείρηση σας στους πελάτες.

Τips για επιτυχημένα blogs!

Η σύνδεση των άρθρων που ανεβάζετε στο blog σας με την επίσημη ιστοσελίδα της επιχείρησης σας είναι σημαντική για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα και την αναγνωρισιμότητα του site σας. Ακόμα, σημαντικά είναι και τα links μέσα στο ίδιο το blog, για παράδειγμα μπορείτε να συνδέσετε μία λέξη με ένα παλιό άρθρο που είχατε γράψει και είχατε αναλύσει τον συγκεκριμένο όρο.

Μην ξεχνάτε να προωθείτε το blog σας μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook ή από άλλα social media για να απευθυνθείτε σε μεγαλύτερο κοινό και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του.

Στα κείμενα –άρθρα που συντάσσετε θα πρέπει να σκέφτεστε τις λέξεις κλειδιά που θέλετε να προωθήσετε, τόσο για το άρθρο όσο και για την επιχείρηση σας γενικότερα. Εννοείται ότι πρέπει να τις βάλετε στις ετικέτες και μέσα στο κείμενο του άρθρου. Πολλοί επίσης τις εμφανίζουν μαυρισμένες ή και υπογραμμισμένες στο κείμενο για να εντοπιστούν καλύτερα από τις μηχανές αναζήτησης. Φυσικά θα πρέπει να αποφύγετε τις υπερβολές γιατί αλλιώς μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχετε. Επίσης, χρησιμοποιείστε τίτλους τόσο για τους επισκέπτες του ιστολογίου αλλά και για τις μηχανές αναζήτησης.

Η γλώσσα που χρησιμοποιείται δεν χρειάζεται να είναι πάντα επίσημη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να χρησιμοποιείτε τη γλώσσα που χρησιμοποιεί και το κοινό σας στην καθημερινότητα του. Φυσικά οι τίτλοι και λέξεις που προκαλούν ενθουσιασμό σίγουρα θα αυξήσουν τα κλικ των επιμέρους άρθρων σας.

Ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο με ενδιαφέροντα άρθρα ανάλογα με τις προτιμήσεις του κοινού. Επίσης, παρέχονται στατιστικά για τη σελίδα αλλά και για κάθε άρθρο, έτσι ώστε να καταλάβετε περίπου τη θεματολογία που προτιμάει το κοινό σας, για να γράφετε κατάλληλα άρθρα. Οι συχνές ανανεώσεις θα βελτιώσουν την κατάταξη του ιστολογίου στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Προσπαθήστε επίσης να γράφετε περιεχόμενο μοναδικό, όχι δηλαδή απλή αντιγραφή άλλων άρθρων. Το περιεχόμενο πρέπει να προσθέτει αξία στο κοινό σας, παρέχοντας διάφορες χρήσιμες συμβουλές. Ξεπεράστε την απλή οπτική των πωλήσεων και προσπαθήστε να εξελίξετε την επιχείρηση σας ένα βήμα πιο πέρα. Έτσι, δημιουργείτε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας. Μπορείτε επιπλέον να παροτρύνετε την επικοινωνία τους μαζί σας για την επίλυση αποριών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου