Hot!

Οι καλύτεροι προορισμοί του καλοκαιριού για το 2016!

Εσείς κανονίσατε πού θα πάτε διακοπές φέτος το καλοκαίρι; Εάν δεν έχετε κλείσει ακόμα κάτι, σας προτείνουμε τους 5 πιο hot προορισμούς για το καλοκαίρι του 2016:

Ρόδος:

Η Ρόδος είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και ανήκει στα Δωδεκάνησα. Πρόκειται για ένα νησί με πανέμορφες και μεγάλες σε έκταση παραλίες που σίγουρα θα σας μαγέψουν. Εάν ψάχνετε για έντονη νυχτερινή ζωή σίγουρα θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Φυσικά, όμως, η Ρόδος ενδείκνυται και για όσους επιθυμούν πιο χαλαρές διακοπές.

Το νησί των ιπποτών βρίσκεται κοντά στις ακτές της Τουρκίας (μπορείτε να επισκεφτείτε και τις συγκεκριμένες περιοχές εφόσον επιθυμείτε) και αποτελεί δημοφιλή προορισμό παγκοσμίως. Διαθέτει αρκετά ιστορικά μνημεία όπως την μεσαιωνική Παλιά Πόλη, την Ακρόπολη της Λίνδου και τον Ναό του Απόλλωνα.

Κάποιες δημοφιλείς περιοχές αποτελούν το Φαληράκι, η Αφάντου, η Λίνδος, το Αγκάθι και η Ιαλυσός.

Κρήτη:

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησί στην Ελλάδα με εντυπωσιακά και μεγαλειώδη τοπία. Διαθέτει πολλές περιοχές που αξίζει να επισκεφτείτε και σίγουρα δεν θα βαρεθείτε εύκολα όσο διάστημα και να παραμείνετε στο νησί. Οι πιο δημοφιλείς περιοχές είναι το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμο, η Χερσόνησος και η Ελούντα. Τόσο οι παραλίες όσο και τα βουνά και τα φαράγγια ενδείκνυνται επίσης και για διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες για τους λάτρεις των σπορς.

Η Κρήτη είναι επίσης ιδανική για όσους ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και την ιστορία καθώς έχει να προσφέρει αρκετά αρχαιολογικά μνημεία όπως η Κνωσός, η Φαιστός και η Κάτω Ζάκρος. Ακόμα, θα σας εντυπωσιάσουν και οι διάφορες μονές του νησιού, κάποιες από τις οποίες είναι κτισμένες από τον 15ο αιώνα.

Tip: Απολαύστε την Κρητική κουζίνα με γεύσεις όπως η κρητική γραβιέρα, η στάκα και ο ντάκος.

Σαντορίνη:

Το νησί της Σαντορίνης ανήκει στις Κυκλάδες και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλές βραβεύσεις. Χαρακτηρίζεται ως απόλυτα ρομαντικό νησί και δεν είναι τυχαίο που πολλοί τουρίστες από το εξωτερικό, κυρίως Ασιάτες, το προτιμούν για τον γάμο τους ή για τον μήνα του μέλιτος.



Το τοπίο είναι ξεχωριστό καθώς το νησί αποτελεί υπόλειμμα παλαιού ηφαιστείου, που η έκρηξη του προκάλεσε την καταβύθιση του κεντρικού τμήματος του νησιού, σχηματίζοντας μια θαλάσσια λεκάνη, την αποκαλούμενη καλντέρα.

Στη Σαντορίνη θα βρείτε ατελείωτες παραλίες και σίγουρα έχει να προσφέρει ό,τι χρειάζεται κάθε επισκέπτης. Το ηλιοβασίλεμα ίσως αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού και μόλις πέσει η νύχτα σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από την ποικιλία των καταστημάτων, των ταβερνών και των μπαρ στα πλακόστρωτα σοκάκια του νησιού.

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την Κόκκινη παραλία με τα κοκκινωπά βότσαλα και βράχια, την Άσπρη παραλία, τον Περίβολο, την κοσμοπολίτικη Περίσσα και τον Μονόλιθο.
Η Σαντορίνη κατέκτησε τη δεύτερη θέση για τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς παγοσμίως μετά το Μάουι της Χαβάης, σύμφωνα με την αμερικανική λίστα των US News.

Μύκονος:

Η Μύκονος είναι διάσημος προορισμός με τουρίστες από όλον τον κόσμο και βρίσκεται στην έβδομη σύμφωνα με τη λίστα των US News για τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως.
θέση για το 2016

Η Μύκονος είναι πολύ δημοφιλής για τις παραλίες και την ξέφρενη νυχτερινή ζωή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλη για όσους προτιμούν πιο ήσυχες διακοπές. Στα μικρά σοκάκια της θα βρείτε πλήθος καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ θα βρουν αυτό που ψάχνουν, λόγω των ανέμων που πνεόυν τον περισσότερο χρόνο, για αυτό άλλωστε χαρακτηρίζεται και ως “το νησί των ανέμων”.

Περιοχές που πρέπει να επισκεφτείτε: Super Paradise, Ψαρού, Πλατύς Γιαλός και Μικρή Βενετία.
Tip: Μην χάσετε την απίστευτη εμπειρία clubbing από νωρίς το απόγευμα...

Πήλιο:

Το βουνό των Κενταύρων σας περιμένει για να ζήσετε αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές. Το Πήλιο δεν ενδείκνυται μόνο για τον χειμώνα αλλά αποτελεί εξαιρετικό προορισμό και τους καλοκαιρινούς μήνες. Η χερσόνησος του Πηλίου βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος στα ανατολικά παράλια και τον Παγασητικό κόλπο στα νότια.Οι πανέμορφες παραλίες του με τα καθαρά νερα θα σας μαγέψουν, και ο συνδυασμός του καταπράσινου βουνού με τη θάλλασα αποτελεί μια πολύτιμη εμπειρία.

Μπορείτε να επικεφτείτε τις παραλίες του Μυλοπόταμου, Αϊ Γιάννη, Χορευτού, Νταμούχαρης, Μηλίνας, Αφήσσου και πολλές άλλες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές των νησιών.

Ο 4TY.GR σας εύχεται να περάσετε όμορφες καλοκαιρινές διακοπές με καλή παρέα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου