Hot!

Επιχειρήσεις και Social Media – Ανάλυση του Google Plus!

Το Google+ είναι κοινωνικό δίκτυο της Google στο οποίο υπάρχει σύνδεση όλων των υπόλοιπων υπηρεσιών της, όπως το Gmail. Αν και στη χώρα μας δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, σίγουρα το Google+ έχει να προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στους απλούς χρήστες, κυρίως λόγω της ευρείας γκάμας κοινοτήτων, αλλά και στους επιχειρηματίες για την προβολή της δουλειάς τους. Μέσω των διαφόρων υπηρεσιών της Google, το Google+ μετρά εκατοντάδες εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, μάλιστα πρόσφατα ανανεώθηκε για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους χρήστες. Το περιεχόμενο του συνήθως είναι πιο ποιοτικό σε σύγκριση με τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά επίσης πολλοί είναι εκείνοι που δημιούργησαν απλά ένα προφίλ και σύντομα το παράτησαν χωρίς να το ανανεώσουν.


 
Ένα προφίλ στο Google+ μπορεί να δημιουργηθεί πολύ εύκολα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες υπηρεσίες της Google. Αντί για φίλους, έχετε τους κύκλους γνωριμιών και μπορείτε να ακολουθείτε όποιον θέλετε και να σας ακολουθούν. Το πιο σημαντικό στοιχείο του Google+ είναι αναμφισβήτητα οι κοινότητες με μεγάλη ποικιλία θεμάτων για να βρείτε το group που σας αφορά ακριβώς. Αντί για likes εδώ θα βρείτε τα +1, και φυσικά υπάρχει η δυνατότητα για σχόλια και κοινοποιήσεις.

Γιατί όμως η παρουσία στο Google+ είναι σημαντική για μια επιχείρηση; Ένα καλό προφίλ στο Google+ με χρήσιμο περιεχόμενο και συχνές ανανεώσεις μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα της σελίδας σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε ευρύ κοινό. Η Google μπορεί πιο εύκολα να κάνει crawl στο περιεχόμενο των σελίδων της συγκεκριμένης πλατφόρμας σε σχέση με το Facebook και το Twitter. Συνδέοντας την επίσημη ιστοσελίδα σας με το Google+ θα τη βοηθήσει σημαντικά να εμφανίζεται σε πολύ καλή θεση στα αποτελέσματα αναζητήσεων με λέξεις κλειδιά.Δεν είναι τυχαίο που πολλοί πλέον χρησιμοποιούν το Google Plus ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής βελτιστοποίησης ως προς τις μηχανές αναζήτησης. Για αυτό μη χάνεις χρόνο, δημιούργησε τώρα το προφίλ σου και διεύρυνε το κοινό σου, τη φήμη σου και φυσικά τα κέρδη σου. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα έτσι και αλλιώς αφού η δημιουργία προφίλ γίνεται εντελώς δωρεάν.

Βασικά Tips για να αποκομίσετε τα μεγαλύτερα οφέλη από το Google+:

Ενημερώστε το προφίλ της επιχείρησης με όλα τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται να γνωρίζουν οι επισκέπτες σας. Να τοποθετήσετε τις σημαντικές λέξεις-κλειδιά με τις οποίες θέλετε να εμφανίζεστε στη 1η σελίδα της Google. Στους συνδέσμους προσθέστε όσους περισσότερους συνδέσμους μπορείτε, όπως την επίσημη ιστοσελίδα σας, τη σελίδα στο Facebook, στο Twitter, το Blog σας και όποια άλλη σελίδα έχετε ετοιμάσει για την επιχείρηση σας. Οι σύνδεσμοι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, για αυτό στις αναρτήσεις μην ξεχνάτε να περνάτε συνδέσμους στις διάφορες σελίδες που έχετε (όχι μόνο αρχικές).

Το περιεχόμενο των αναρτήσεων σας παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο. Πρέπει να το ανανεώνετε συχνά, να είναι ενδιαφέρον για το κοινό στόχο και να μην αποτελεί απλώς αντιγραφή από κάποιο ήδη έτοιμο άρθρο. Ετοιμάστε πρωτότυπο υλικό για τους επισκέπτες σας και θα επωφεληθείτε αρκετά με +1, σχόλια και φυσικά κοινοποιήσεις στα άλλα social media. Η αξιοπιστία της σελίδας είναι σημαντική για αυτό και πρέπει να γράφετε άρθρα με σοβαρότητα που έχουν να προσφέρουν κάτι στους επισκέπτες και βέβαια να χρησιμοποιείτε συνδέσμους σε άλλα έγκυρα site. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τις λέξεις-κλειδιά που θέλετε, τίτλους και επικεφαλίδες και φυσικά να περνάτε και πλούσιο υλικό όπως φωτογραφίες και βίντεο.

Οι κοινότητες αποτελούν επίσης ένα σημαντικό κλειδί για την επιτυχία της σελίδας σας. Υπάρχουν πολλές ενεργές κοινότητες στο Google Plus και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να γίνετε ενεργό μέλος σε μια κοινότητα που αφορά τον κλάδο δραστηριοποιήσης σας για να ενισχύσετε έτσι σιγά σιγά την αξιοπιστία της επιχείρησης σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσετε σημαντικό το κοινό, την απήχηση και την κίνηση στη σελίδα σας, που θα σας βοηθήσει στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης στη Google.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου