Hot!

Tips για να ανεβάσετε τη σελίδα σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης! Search Engine Optimization

Tips για να ανεβάσετε τη σελίδα σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης! (Μυστικά για βελτιστοποίηση της σελίδας σας ως προς τις μηχανές αναζήτησης)

Τί νόημα έχει να αποκτήσετε μία προβολή-καταχώρηση ή ιστοσελίδα στο διαδίκτυο εάν δεν εμφανίζεται σε καλή θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης; Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τη βελτιστοποίηση ως προς τις μηχανές αναζήτησης ασχολούνται με αυτό ακριβώς – να εμφανίζουν την ιστοσελίδα σας με λέξεις κλειδιά στις αναζητήσεις, έτσι ώστε να σας βρίσκουν νέοι πελάτες χωρίς να σας γνωρίζουν πιο πριν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά το πελατολόγιο και τα έσοδα σας. Οι εταιρείες που ασχολούνται με τη δημιουργία ιστοσελίδων και τη προβολή στο διαδίκτυο έχουν περισσότερες δυνατότητες να σας βγάλουν στην 1η σελίδα από το να αναλάβετε το συγκεκριμένο κομμάτι μόνη/ος σας, για αυτό καλό είναι να αναθέσετε τη δημιουργία της ιστοσελίδας στη σωστή διαφημιστική εταιρεία!


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε σημαντικά tips που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για την ιστοσελίδα σας με τους κωδικούς έτσι ώστε να τη διατηρείτε στην 1η σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων:


Καταρχήν ένα site πρέπει να είναι λιτό και εύκολο στην πλοήγηση. Δεν χρειάζονται αρκετά εντυπωσιακά γραφικά και μενού γιατί το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μπερδέψουν και να κουράσουν τον επισκέπτη. Οι επισκέπτες των ιστοσελίδων σήμερα χρειάζονται σωστή και γρήγορη πληροφόρηση και οι μηχανές αναζήτησης το λαμβάνουν αυτό υπόψη.

Οι σύνδεσμοι γενικότερα παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο. Η σύνδεση λοιπόν της σελίδας σας με άλλα site τα οποία μάλιστα είναι ήδη αξιόπιστα για τις μηχανές αναζήτησης, σίγουρα θα βοηθήσουν τη σελίδα σας να ανέβει στα αποτελέσματα. Ακόμα, η σύνδεση με social media όπως το Facebook, το Twitter, LinkedIn, Instagram, Google+, έχει φανεί πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τη σελίδα σας να ανέβει στην κατάταξη, πόσο μάλλον όταν αυτά έχουν ήδη μεγάλη απήχηση.

Η διασύνδεση της επιχείρησης με τις εφαρμογές των μηχανών αναζήτησης σίγουρα θα σας βοηθήσουν στην κατάταξη. Για παράδειγμα, εάν θέλετε καλή κατάταξη στα αποτελέσματα της Google καλό είναι να δημιουργήσετε προφίλ στο GOOGLE+ και να συνδέσετε βίντεο της επιχείρησης με το YouTube. Είναι εύλογο ότι έτσι θα προωθηθεί κατάλληλα η σελίδα σας καθώς θα διευκολύνει τη Google να εντοπίσει και να προωθήσει πιο εύκολα τη δική σας ιστοσελίδα σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας.

Πολλοί επαγγελματίες τονίζουν ότι πρέπει να αποφεύγουμε την υπερφόρτωση της σελίδας με τις λέξεις-κλειδιά που θέλουμε να εμφανίζεται, καθώς αυτό μπορεί να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Γράψτε το κείμενο με έμφαση στους επισκέπτες και τί χρειάζονται και όχι με βάση τις μηχανές αναζήτησης. Προσπαθήστε να δώσετε αξία στον πελάτη και να του προσφέρετε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεται, ξεκάθαρα στην αντίστοιχη σελίδα του site και σίγουρα η χρηστικότητα θα επιφέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.



Η σχετικότητα της σελίδας με τις λέξεις κλειδιά πρέπει να είναι έντονη. Το να βάλετε κάποιες λέξεις κλειδιά που απλά θα προσελκύσουν περισσότερο κοινό αλλά δεν ανταποκρίνονται απόλυτα στα προϊόντα και υπηρεσίες σας, θα έχει τελικά αρνητικό αποτέλεσμα. 
Όσον αφορά τους συνδέσμους, χρειάζεστε και links από άλλα site προς εσάς, sites αξιόπιστα που ήδη οι μηχανές αναζήτησης αναγνωρίζουν θετικά. Πρέπει λοιπόν να μοιράζεται το κοινό τη γνώμη του για εσάς – πρόκειται για τη θετική από στόμα σε στόμα επικοινωνία στο διαδίκτυο. Η θετική συζήτηση γύρω από το όνομα σας θα αυξήσει σημαντικά τη κίνηση στη σελίδα σας και συνεπώς την κατάταξη της.

Να χρησιμοποιείτε στατιστικά εργαλεία για να βλέπετε πώς ανταποκρίνονται οι επισκέπτες στο περιεχόμενο της σελίδας, και να αντιδράτε ανάλογα, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για να βελτιώνετε συνεχώς τη σελίδα σας. Συχνές ανανεώσεις στη σελίδα θα διατηρήσουν την καλή κατάταξη της για αρκετό καιρό... δεν πρέπει να παραμελείτε τη σελίδα σας μετά την κατασκευή – ένα συνηθισμένο λάθος.

Και μην ξεχνάτε ότι πλέον οι σελίδες πρέπει να ανταποκρίνονται σωστά σε κινητά και tablets (responsive) γιατί όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές!

Η καλή κατάταξη μιας ιστοσελίδας είναι θέμα τόσο περιεχομένου όσο και τεχνικών στοιχείων! 

Σίγουρα απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις για να καταφέρετε να δείτε τη σελίδα σας στην 1η σελίδα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης! Εμπιστευτείτε τον 4ty.gr και δείτε την επιχείρηση σας στην κορυφή!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου