Hot!

Τεχνολογικά Νέα - Το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για άτομα με αναπηρία - Google - Facebook

Το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για άτομα με αναπηρία από Έλληνα Δημιουργό

Μία ευχάριστη είδηση έρχεται από τη χώρα μας καθώς ο προγραμματιστής Πέτρος Καλούπης δημιούργησε το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για άτομα με αναπηρία. Το πρώτο “Facebook” για ΑμεΑ δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με προβλήματα στην ακοή, την όραση καθώς και κινητικά να μπορούν να επικοινωνούν με άλλα άτομα στο διαδίκτυο. Το συγκεκριμένο μέσο δίνει πολύ εύκολα τη δυνατότητα σε ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες όπως το Facebook και τα άλλα μέσα, δηλαδή δημιουργία προφίλ, ανάρτηση φωτογραφιών, βίντεο, ανταλλαγή like, μηνυμάτων και σχολίων. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι σε θέση να αναγνωρίσει κάποιον χρήστη με αναπηρία και να τον βοηθήσει να «διαβάσει» ή να κάνει εύκολα κάποιες κινήσεις εάν υπάρχουν δυσκολίες.
Ήδη το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετράει πάνω από 100.000 χρήστες και είναι και μεταφρασμένο και σε άλλες γλώσσες πέρα από τα Ελληνικά, φιλοδοξώντας να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό άτομα με αναπηρία και όχι μόνο από όλο τον κόσμο, φτάνοντας ακόμα και εκατομμύρια χρήστες. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως σκοπός του είναι η δημιουργία ενεργών πολιτών χτίζοντας υγιείς κοινωνίες για την αναπηρία, την αυτονομία και την ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στην πληροφορία.

Ο κόσμος των δεινοσαύρων ξαναζωντανεύει μέσω της Google 
 
Πώς θα σας φαινόταν η δυνατότητα να εξερευνήσετε τον κόσμο των δεινοσαύρων; Τώρα με τη νέα υπηρεσία της Google “Google Arts&Culture” μπορείτε να μεταφερθείτε σε μια άλλη εντυπωσιακή εποχή, εκατομμύρια χρόνια πριν. Σε συνεργασία με επιστήμονες και κορυφαία ιδρύματα Φυσικής Ιστορίας η Google εντυπωσιάζει τους θαυμαστές των δεινοσαύρων.
Στη νέα αυτή υπηρεσία θα βρείτε χιλιάδες φωτογραφίες, δια-δραστικές ιστορίες καθώς και εντυπωσιακά βίντεο εικονικής πραγματικότητας για να νιώσετε μέχρι και την ανάσα μεγάλων δεινοσαύρων!
Δείτε περισσότερα στο https://www.google.com/culturalinstitute/beta/project/natural-history και μέσω της εφαρμογής Google Arts&Culture για κινητά iOS και Android.

To Facebook εγκαινίασε την πλατφόρμα του αγορών και πωλήσεων

  Το Facebook εγκαινίασε πρόσφατα την ηλεκτρονική πλατφόρμα του με αποκλειστικό σκοπό την αγοραπωλησία αντικειμένων και προϊόντων μεταξύ των μελών του. Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που ήδη χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να αγοράσουν ή να πουλήσουν κάτι.
Με την ανάρτηση μιας φωτογραφίας του αντικειμένου που θέλετε να πουλήσετε στην πλατφόρμα «Marketplace», θα παρουσιάσετε το αντικείμενο σε χιλιάδες χρήστες. Η πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην Ελλάδα αλλά σίγουρα θα αλλάξει αρκετά τα δεδομένα στις αγοραπωλησίες καθώς το Facebook αποτελεί ήδη ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης με εκατομμύρια χρήστες. Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη τόσο στους υπολογιστές όσο και ως εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα iOS και Android.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου