Hot!

Tips για να δημιουργήσετε έντονη συζήτηση για την επιχείρηση σας!

To ιογενές μάρκετινγκ (viral ή buzz marketing) έχει να κάνει με τις διάφορες τεχνικές μάρκετινγκ και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για να αυξηθεί κυρίως η αναγνωρισιμότητα μιας επιχείρησης ή ενός προϊόντος και φυσικά οι πωλήσεις. Πρόκειται για διάφορα πολυμεσικά μηνύματα που στόχο έχουν την έντονη εξάπλωση όπως ακριβώς εξαπλώνεται και ένας ιός, κυρίως μέσα από κοινωνικά δίκτυα και από την από στόμα σε στόμα επικοινωνία. Το κόστος του ιογενούς μάρκετινγκ μπορεί να είναι αρκετά χαμηλό είτε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα της επιχείρησης ή την επίσημη ιστοσελίδα. Πολλές φορές χρησιμοποιείται το email για την μετάδοση του μηνύματος έτσι ώστε να διαδοθεί εύκολα σε ένα ευρύ κοινό.
 
Στοιχεία επιτυχίας για να προκαλέσετε τον “ντόρο” που χρειάζεστε!

Το πιο σημαντικό στοιχείο που απαιτείται για την επιτυχία τέτοιων εγχειρημάτων είναι η δημιουργικότητα και οι καινοτόμες ιδέες, αφού οι μορφές και τα μέσα με τα οποία θα μεταδοθούν τα μηνύματα ποικίλλουν. Το μήνυμα πρέπει να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον για να τραβήξει την προσοχή των θεατών. Αφού έχετε πρώτα ξεκαθαρίσει το κοινό-στόχο στο οποίο θα απευθυνθεί το μήνυμα, μπορείτε να το προσαρμόσετε κατάλληλα έτσι ώστε να προσελκύσετε το ενδιαφέρον τους. Το κείμενο που το συνοδεύει θα πρέπει να χρησιμοποιεί παρακινητική γλώσσα και με λίγο κείμενο να τραβάει την προσοχή πιθανότατα μη αποκαλύπτοντας πλήρως το περιεχόμενο από τον τίτλο! Μόνο έτσι θα είναι αξιόλογο να μεταδοθεί από φίλους σε φίλους! Το Facebook, το Youtube, το blog και η ιστοσελίδα της επιχείρησης αποτελούν πιθανότατα τα καλύτερα μέσα για να παρουσιαστεί το μήνυμα με σκοπό να γίνει viral! Το μήνυμα πρέπει επίσης να φτάσει στα σωστά άτομα τα οποία έχουν σημαντικές κοινωνικές δικτυώσεις για να το προωθήσουν κατάλληλα! Η επιλογή των σωστών ατόμων και των ιστοσελίδων στις οποίες θα παίξει το μήνυμα είναι υψίστης σημασίας για να επιτύχετε!

Εντυπωσιάστε, Πρωτοτυπήστε και σίγουρα θα κερδίσετε το κοινό σας!!! Κάντε τώρα την επιχείρηση σας να ξεχωρίσει από τον έντονο ανταγωνισμό και αυξήστε τις πωλήσεις και την κερδοφορία σας!

Extra tip: Κάποιες φορές για να προσελκύσετε την προσοχή του κοινού θα πρέπει να κάνετε μία σημαντική οικονομική προσφορά για να προωθηθεί το μήνυμα σας ή ακόμα καλύτερα να προσφέρετε κάτι δωρεάν! Παρόλο που μπορεί να βγάλετε λίγα έσοδα ή ακόμα και μηδαμινά, όλη αυτή η διαφήμιση και προβολή που θα λάβετε θα αυξήσει σημαντικά το πελατολόγιο σας το οποίο στο μέλλον θα μιλήσει θετικά για εσάς και θα αγοράσει τα ίδια ή και άλλα προϊόντα!

Θέλετε να αποκτήσετε ιστοσελίδα που θα προσελκύσει νέους πελάτες και θα προκαλέσει τις εντυπώσεις; Φτιάξτε ιστοσελίδα στα μέτρα σας και σε απίστευτα χαμηλή τιμή και  προωθήστε την επιχείρηση σας στο επίκεντρο του διαδικτύου! Μάθε περισσότερα εδώ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου