Hot!

Μάθετε πώς θα μπορέσετε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση σας!

Η αυτοπεποίθηση, η πίστη δηλαδή στις δυνάμεις και τις ικανότητες σου, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για κάθε άνθρωπο τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική ζωή και πολλοί τη συσχετίζουν με την επιτυχία. Δεν είναι δυνατό κάποιος να έχει συνεχείς επιτυχίες, αλλά αυτός που έχει αυτοπεποίθηση μπορεί εύκολα να σταθεί ξανά στα πόδια του και να κατορθώσει κάτι μεγάλο! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένα tips για να χτίσετε σιγά σιγά την αυτοπεποίθηση που έχετε χάσει! Αλλάξτε τον τρόπο σκέψης σας και θα δείτε ότι μπορείτε να καταφέρετε σχεδόν τα πάντα!
 
Ο No.1 κανόνας είναι να ξεπεράσεις τις φοβίες σου και να τολμήσεις. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η φράση “ο τολμών νικά”. Μόνο με την τόλμη μπορείς να κερδίσεις κάτι... αλλά και να χάσεις θα δεις ότι οι απώλειες δεν θα είναι τόσο τραγικές όσο περίμενες.. μην ξεχνάς ότι όλα ξεπερνιούνται με τον καιρό! Ο κυριότερος λόγος που χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας είναι οι αρνητικές σκέψεις που κάνουμε, φοβούμενοι για το τί πρόκειται να συμβεί. Ο χειρότερος εχθρός λοιπόν της αυτοπεποίθησης είναι οι αρνητικές σκέψεις που κρατάνε το άτομο πίσω και δεν το αφήνουν να επιχειρήσει κάτι που επιθυμεί! Προσπάθησε να δεις τον κόσμο και τον εαυτό σου με μία άλλη πιο θετική ματιά και τις αποτυχίες σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας που μας βοηθάει να μάθουμε καινούρια πράγματα. Να χρησιμοποιείς μόνο θετικό λεξιλόγιο στη ζωή σου από εδώ και πέρα και επαναλάμβανε προτάσεις που που δίνουν δύναμη να συνεχίσεις μέσα στην ημέρα π.χ “είμαι ικανός να τα καταφέρω”, “αξίζω να τα καταφέρω”!



Για να καταφέρεις να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση θα πρέπει να είσαι καλά με τον εαυτό σου! Αγάπησε τον! Ακόμα και αν θεωρείς ότι έχεις κάποια μειονεκτήματα, αποδέξου τα! Είναι αυτά που μαζί με τα θετικά σου στοιχεία διαμορφώνουν την πλήρη προσωπικότητα σου. Εάν θέλεις να τα αλλάξεις μπορείς να το κάνεις με σταθερά βήματα αλλά ποτέ μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλα άτομα. Το μόνο μέτρο σύγκρισης σου πρέπει να είναι ο εαυτός σου στο παρελθόν. Η σύγκριση με άλλα άτομα μπορεί να γίνει πολύ τοξική καθώς σίγουρα κάποιος θα πλεονεκτεί σε κάτι που εσείς δεν είστε τόσο καλοί και αντίστοιχα βέβαια θα μειονεκτεί κάπου αλλού που εσείς δεν το βλέπετε. Σταματήστε τις συγκρίσεις με τους άλλους. Προσπάθησε να καταγράψεις τα προτερήματα που έχεις και να εστιάσεις στα θετικά σου στοιχεία  και μη δίνεις έμφαση στα αρνητικά. Αποδέξου τον εαυτό σου όπως είναι.

Τα άτομα που συνήθως τα καταφέρνουν είναι δραστήρια, καταπιάνονται με αρκετά πράγματα, για αυτό και έχουν περισσότερες ευκαιρίες να πετύχουν. Μήπως λοιπόν τα καταφέρνουν τελικά επειδή προσπάθησαν πολύ περισσότερο, απέτυχαν σε κάποια πράγματα και τελικά πέτυχαν σε αυτό που βλέπουμε; Η τόλμη μπορεί να φέρει μεγάλες επιτυχίες! Προσπαθήστε να θέτετε μικρούς και εφικτούς στόχους έτσι ώστε όταν τα καταφέρνετε να τονώνεται η αυτοπεποίθηση σας. Σκέψου στρατηγικά. Αποφάσισε τί είναι αυτό που θες να καταφέρεις και έπειτα βρες τρόπους με τους οποίους σιγά σιγά θα το καταφέρεις!

Τέλος, θα πρέπει να τονίσω ότι η αυτοπεποίθηση σου μπορεί να διαμορφωθεί από τα άτομα που βρίσκονται στον κύκλο σου, φίλοι, συγγενείς και γνωστοί! Πρόσεξε τους ανθρώπους με τους οποίους κάνεις παρέα γιατί μπορεί να διαμορφώσουν σημαντικά την εικόνα με την οποία βλέπεις τον εαυτό σου! Απέφυγε αυτούς που σου δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις και μειώνουν την πραγματική σου αξία και τις δυνατότητες σου.

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να χτιστεί αρκεί να το προσπαθήσεις. Ξεκίνα σήμερα και υποσχέσου ένα καλύτερο αύριο στον εαυτό σου!

1 σχόλια: