Hot!

Πώς να παρουσιάσεις - συστήσεις σωστά τον εαυτό σου μέσα σε 30 δευτερόλεπτα!

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας σε άτομα που συναντούμε για πρώτη φορά. Πολλοί επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να παρέχουν μια σαφή εικόνα του εαυτού μας σε άλλα άτομα. Η τεχνική των 30 δευτερολέπτων λοιπόν επιτυγχάνει ακριβώς αυτό. Ακριβώς όπως και οι διαφημίσεις παρουσιάζουν ένα προϊόν, ο καθένας από μας πρέπει να είναι σε θέση να παρουσιάσει τον εαυτό του σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η τεχνική αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να περιγράψετε τον εαυτό σας με σαφήνεια, παρέχοντας όλα τα σημαντικά στοιχεία σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, σε κάποιο άλλο άτομο. Έτσι, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα πιο σημαντικά στοιχεία που οι άλλοι θέλουν να ακούσουν για σας και επίσης να αισθάνεστε λιγότερο άγχος όταν συναντάτε ένα νέο πρόσωπο, μια κατάσταση που κάνει πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται άβολα.

Η τεχνική των 30 δευτερολέπτων:

Η παρουσίαση του εαυτού μας σε 30 δευτερόλεπτα περιλαμβάνει 4 διαφορετικές πτυχές:

1) Καταρχάς, θα πρέπει να αναφέρουμε το ονοματεπώνυμό μας, έτσι ώστε το άλλο πρόσωπο να ξέρει ονομαστικά με ποιον μιλάει.

2) Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να αναφέρουμε την τρέχουσα ή την τελευταία θέση εργασίας μας. Αναφέρουμε  την ονομασία της θέσης, περιγράφοντας τον κύριο ρόλο και τις ευθύνες που έχουμε/είχαμε. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε ότι «ήμουν βοηθός μάρκετινγκ για τα τελευταία 2 χρόνια, ασχολούμαι κυρίως με τη φήμη της μάρκας και την παρουσία της εταιρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

3) Τώρα, είναι η ώρα να προβάλετε τις βασικές σας ικανότητες/ δυνατά στοιχεία. Πάντα να έχετε κατά νου κάποια γεγονότα (παραδείγματα) που τονίζουν τα κύρια πλεονεκτήματα σας - στοιχεία προσωπικότητας, δεδομένου ότι μπορεί να σας ζητηθεί αργότερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης κάποια ανάλυση ή κάποιο παράδειγμα. Ανατρέξτε σε 2-4 βασικά πλεονεκτήματα που νομίζετε ότι είναι κατάλληλα για την κατάσταση και σημαντικά για το άτομο το οποίο γνωρίζετε.

4) Το τελευταίο που πρέπει να αναφέρετε, είναι οι προσδοκίες σας για το μέλλον (τί θέλετε να επιτύχετε στο βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο μέλλον). Π.χ. "Θα ήθελα να εργαστώ σε ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας, λαμβάνοντας πολλές πρωτοβουλίες ώστε να αναγνωρίζονται τα αποτελέσματα που φέρνω στην επιχείρηση."

Έτσι, αυτά είναι τα 4 βασικά στοιχεία / προσωπικές πτυχές που θα πρέπει να αναφέρετε σε 30 δευτερόλεπτα. Περιγράψτε τον εαυτό σας γρήγορα τόσο σε επαγγελματικές καταστάσεις (π.χ γνωριμία με πιθανούς πελάτες ή συνέντευξη) όσο και προσωπικές. Αναφέρω παρακάτω πιο συνοπτικά τα στοιχεία που θα πρέπει να παρουσιάσετε:

- Πλήρες όνομα
- Τρέχουσα / Τελευταία θέση εργασίας
- Βασικές ικανότητες – δυνατά στοιχεία προσωπικότητας
- Προσδοκίες / Βλέψεις για το μέλλον 

Θα δείτε ότι η συγκεκριμένη τεχνική θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε σημαντικά με τις νέες γνωριμίες, παρέχοντας γρήγορα και συνοπτικά όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται κάποιος όταν σας γνωρίζει σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου