Hot!

7 Tips για μια καλύτερη ζωή (με βάση θεωρίες και στοιχεία του μάρκετινγκ)!

Στο σημερινό άρθρο σας παρέχουμε κάποια tips που πηγάζουν από τον κλάδο του μάρκετινγκ και μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα και τις σχέσεις σας με τους άλλους!



1) Προσδιόρισε το προσωπικό σου “brand”!

Προσπαθήστε να καταλάβετε τί είστε πραγματικά. Όλο αυτό αποτελεί μια πολύ δύσκολη διαδικασία, αλλά είναι σημαντικό να σκεφτείτε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σας και να καταλάβετε καλά τα στοιχεία του χαρακτήρα σας. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μπορείτε να ζητήσετε από τα μέλη της οικογένειας σας, τους στενούς σας φίλους αλλά και γνωστούς να αναφέρουν τα “θετικά” και τα “αρνητικά” στοιχεία του χαρακτήρα σας, και να τα σημειώσετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε μια ευρύτερη άποψη, όχι μόνο με βάση την δική σας οπτική γωνία που θα έχετε καταγράψει. Μπορείτε έτσι να συγκρίνετε τα αποτελέσματα για να καταλάβετε καλύτερα και κατά πόσο απέχει η εικόνα που έχετε εσείς για τον εαυτό σας σε σχέση με αυτή που έχουν διαμορφώσει οι γύρω σας. Μαθαίνοντας τα δυνατά και αδύναμα σημεία σας μπορείτε να κάνετε καλύτερες επιλογές, να ανταποκρίνεστε καλύτερα στις καταστάσεις και να κατανοήσετε τί σας διαφοροποιεί από τους άλλους. Το να γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου και να αποδέχεσαι ότι ακριβώς είσαι αποτελεί το κλειδί για την ευτυχία.

2) Καθόρισε το κοινό-στόχο σου (target group)!

Όπως και τα προϊόντα και οι υπηρεσίες δεν είναι δυνατόν να απευθύνονται σε όλους τους καταναλωτές, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Είναι σημαντικό να κατανοήσει ο καθένας ότι δεν μπορεί να αρέσει σε όλους. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται απογοητευμένοι επειδή θεωρούν ότι απορρίπτονται από ορισμένους ανθρώπους, φίλους ή ερωτικούς συντρόφους, αλλά θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ανάλογα με την προσωπικότητα τους θα προσελκύσουν ορισμένους ανθρώπους ενώ κάποιους άλλους μπορεί να τους απωθήσουν. Θα πρέπει να δεχθούμε και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τί έχουμε να προσφέρουμε και με ποιους ανθρώπους ταιριάζει η δική μας προσωπικότητα.

3) Ικανοποίησε τις ανάγκες των άλλων για ευτυχισμένες διαπροσωπικές σχέσεις!

Ίσως ένα από τα βασικότερα στοιχεία του μάρκετινγκ είναι η ικανοποίηση των αναγκών των πελατών. Είναι σημαντικό λοιπόν να συνειδητοποιήσετε αυτό που χρειάζεται κάποιος άλλος και να μπορέσετε να το καλύψετε. Με αυτόν τον τρόπο, οι άλλοι θα νιώσουν τη βοήθεια, τη φροντίδα και τη θετική σας προδιάθεση. Θα τους κάνετε να αισθανθούν ιδιαίτερα και να σας συμπαθήσουν, αποκτώντας έτσι μία καλή διαπροσωπική σχέση μαζί τους.

4) Μην εστιάζεις τόσο πολύ στα υλικά αγαθά!

Δεν είναι τόσο τα υλικά χαρακτηριστικά ενός προϊόντος που ευχαριστούν τους καταναλωτές. Είναι τα άυλα στοιχεία που δίνουν μεγαλύτερη αξία, τα οφέλη δηλαδή που αποκομίζουν από αυτό. Έτσι συμβαίνει και με την ίδια τη ζωή. Τα σημαντικότερα στη ζωή δεν είναι υλικά αγαθά! Είναι στιγμές, συναισθήματα και άτομα με τα οποία θέλεις να συναναστρέφεσαι και να περνάς ωραία!

5) Επανατοποθέτηση-Επαναπροσδιορισμός!

Όπως και τα προϊόντα χρειάζονται κάποιες φορές αλλαγές για να προσελκύσουν ένα νέο κοινό ή να προσαρμοστούν καλύτερα στις ανάγκες του περιβάλλοντος (Repositioning), έτσι και οι άνθρωποι χρειάζονται κάποιες φορές αλλαγές για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Μπορεί οι αλλαγές αυτές να είναι είτε επιφανειακές-εξωτερικές π.χ αλλαγή στο κούρεμα ή το χρώμα των μαλλιών είτε εσωτερικές δηλαδή να αφορούν μια μεταβολή στη συμπεριφορά π.χ. διακοπή μιας κακιάς συνήθειας ή προσπάθεια για μεγαλύτερη εσωτερική γαλήνη. Μη διστάζετε να κάνετε αλλαγές όποτε το έχετε ανάγκη καθώς μπορεί να σας αναζωογονήσουν, όμως μην αλλάξετε ποτέ μόνο και μόνο επειδή σας το έχουν επιβάλλει.

6) Να συμπεριφέρεσαι στους άλλους με τον τρόπο που θα ήθελες να σε αντιμετωπίζουν!
Σύμφωνα με την κοινωνική ψυχολογία, η συμπεριφορά προκαλεί τη συμπεριφορά. Αυτό σημαίνει ότι οι άλλοι θα σας φερθούν ανάλογα με το πώς φέρεστε εσείς σε αυτούς. Μην περιμένετε να κερδίσετε τη συμπάθειά κάποιου με το να είστε επιθετικοί ή να τους κοροϊδεύετε. Αυτό είναι το κυριότερο μυστικό για να σας αντιμετωπίζουν σωστά οι άλλοι. Μην ξεχνάτε και το γνωστό ρητό “Ό,τι δίνεις, παίρνεις”.


7) Όλα είναι δυνατά!


Αυτή είναι μία σημαντική στάση ζωής για να καταφέρετε αυτά που θέλετε. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και βέβαιοι έτσι ώστε και οι άλλοι να μπορούν να μας εμπιστευτούν και να βασιστούν πάνω μας. Αν δεν εμπιστεύεται κάποιος τον ίδιο του τον εαυτό, τότε γιατί θα πρέπει να τον εμπιστευτεί ο διευθυντής ή ο συνάδελφος του; Να είστε σίγουροι για τις δυνάμεις σας και να κάνετε συνεχή προσπάθεια για να εξελίξετε την προσωπικότητά σας.


Με τα παραπάνω tips μπορείτε να εξασφαλίσετε μια πιο ισορροπημένη και ευτυχισμένη καθημερινότητα, βελτιώνοντας τις σχέσεις σας με τους άλλους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου