Hot!

Οδηγίες για την ασφάλεια των πολιτών για τον καύσωνα που έρχεται!

Αφρικανικός καύσωνας θα επηρεάσει τη χώρα μας και τις βαλκανικές χώρες από αύριο, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Πρόκειται για ιδιαιτέρως θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελίου και κατά τόπους ακόμα και τους 43. Οι μετεωρολόγοι μιλούν για τον πιο έντονο καύσωνα της 10ετίας και ήδη σήμερα η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή με αύξηση τα επόμενα 24ωρα. Ο καύσωνας θα κρατήσει περίπου 2-3 ημέρες, θα αρχίσει να υποχωρεί δηλαδή την Κυριακή. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε συμβουλές από τους ειδικούς έτσι ώστε να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες που σίγουρα θα μας ταλαιπωρήσουν όλους, πόσο μάλλον εκείνους που ζουν σε μεγάλες πόλεις που οι επιδράσεις είναι πιο έντονες συνδυαστικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση και την άπνοια.

- Αποφεύγετε τη βαριά σωματική εργασία, τη βάδιση για πολλή ώρα ή το τρέξιμο.

- Κάνετε συχνά χλιαρά ντους και τοποθετείτε ψυχρά επιθέματα για να δροσίζεστε.

- Προτιμήστε να μείνετε στο σπίτι με κλειστά παράθυρα ή κλιματισμό ή σε σκιασμένους χώρους και αποφύγετε χώρους με συνωστισμό.

- Μην πίνετε αλκοόλ, ανθρακούχα ή σακχαρούχα ποτά.

- Προτιμήστε μικρά ελαφριά γεύματα χωρίς πολύ λίπος.

- Εάν πρέπει να βγείτε έξω να χρησιμοποιείτε καπέλο και λεπτά-ευρύχωρα ρούχα για μεγαλύτερη άνεση.

- Σε περίπτωση που έχετε ιδρώσει αρκετά, προσπαθήστε να λαμβάνετε αλάτι για να περιορίσετε τις απώλειες υγρών από το σώμα.

Οι ευπαθείς κατηγορίες του πληθυσμού όπως τα μικρά παιδιά, οι υπερήλικες, οι εργάτες και άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας,  θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις υγειονομικές αρχές ή το γιατρό τους για το παραμικρό σύμπτωμα που μπορεί να προέρχεται από τον καύσωνα όπως ίλιγγο, πονοκέφαλο, ναυτία, εμετό κ.ά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου