Hot!

Ποιοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για τις χειμειρινές σας διακοπές;

Ο Δεκέμβριος έφτασε και ίσως έχετε σκεφτεί να οργανώσετε κάποια απόδραση! Εάν δεν έχετε ήδη προγραμματίσει τις διακοπές σας εμείς σας προτείνουμε κάποιους από τους πιο εντυπωσιακούς χειμερινούς προορισμούς για να περάσετε όμαρφα με το/τη σύντροφο, την οικογένεια ή αγαπημένους φίλους! Δείτε τους πιο hot προοροσμούς στην Ελλάδα!

Αράχωβα

Σίγουρα θα έχετε ακούσει την Αράχωβα καθώς αποτελεί έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς εδώ και χρόνια.  Πρόκειται για μια άκρως  γραφική και κοσμοπολίτικη περιοχή με όμορφα πέτρινα σπίτια και σοκάκια, στα οποία θα βρείτε μικρά εμπορικά καταστήματα με τοπικά προϊόντα. Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε χειμερινά σπορ και σούπερ νυχτερινή διασκέδαση! Η Αράχωβα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους!

Μέτσοβο

Το πανέμορφο Μέτσοβο είναι μια ορεινή κωμόπολη στο νομό Ιωαννίνων και βρίσκεται σε υψόμετρο
1.150μ. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, της Πίνδου. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την πινακοθήκη Αβέρωφ με σημαντικά έργα Ελλήνων ζωγράφων των δύο προηγούμενων αιώνων και τη Μονή του Αγίου Νικολάου. Και για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, σε απόσταση 1,5 χλμ. από το Μέτσοβο θα βρείτε το χιονοδρομικό κέντρο του Καρακολίου.

Πήλιο

Το βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο είναι ένας χειμερινός προορισμός που θα σας μαγέψει. Εδώ θα βρείτε φυσικά τοπία που κόβουν την ανάσα και όμορφα χωριουδάκια χτισμένα με την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Σίγουρα οι βόλτες στα σοκάκια των χωριών του Πηλίου θα σας κάνουν να ξεχαστείτε και να αφεθείτε στη μοναδική θέα που έχουν να σας προσφέρουν αρκετά από αυτά. Κάποιες περιοχές που αξίζει να επισκεφτείτε είναι η Ζαγορά, η Μακρυνίτσα, η Τσαγκαράδα και τα Χάνια με το χιονονοδρομικό κέντρο για όσους προτιμούν τα σπορ.


Και φυσικά αν κάνετε το ταξίδι μέσα στον Δεκέμβριο μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την πόλη του Βόλου που βρίσκεται αρκετά κοντά. Και αυτό γιατί η πόλη φημίζεται για τον ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο στολισμό και σίγουρα αξίζει να περάσετε από το χωριό του Αϊ Βασίλη και το εργοστάσιο σοκολάτας! Επισκεφτείτε επίσης κάποιο από τα τσιπουράδικα της πόλης που είναι γεμάτα όλο τον χρόνο με υπέροχους μεζέδες!

Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια είναι  46 χωριά και βρίσκονται βορειοανατολικά της πόλης των Iωαννίνων και διαθέτουν εντυπωσιακή φυσική ομορφιά καθώς και αρχιτεκτονική. Εδώ θα βρείτε το επιβλητικό φαράγγι του Bίκου που σκίζει το βουνό στα δύο, όμορφα τοξωτά γεφύρια καθώς και σκαλοπάτια που συνδέουν τα χωριά μεταξύ τους. Οι δραστηριότητες στα Ζαγοροχώρια είναι πάρα πολλές για τους λάτρεις των σπορ όπως ιππασία, πεζοπορία, ορειβασία και rafting.

Άγιος Αθανάσιος, Πέλλα

Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Έδεσσα και κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Bόρας βρίσκεται
ο παραδοσιακός οικισμός του Aγίου Aθανασίου. Με την κατασκευή του χιονοδρομικού κέντρου ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος έχει μετατραπεί σε ένα άκρως τουριστικό χωριό με εντυπωσιακά κτίρια, επηρεασμένα από την μακεδονική αρχιτεκτονική. Πρόκειται για ένα κοσμοπολίτικο μέρος με εύρος δραστηριοτήτων-σπορ και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα γραφικά τουριστικά χωριά της Αυστρίας.

Αλεξανδρούπολη


Η Αλεξανδρούπολη είναι μία όμορφη πόλη όπου η Ευρώπη συναντά την Ασία, με το μεγαλύτερο λιμάνι της Θράκης και τον εντυπωσιακό φάρο. Πρόκεται για έναν τουριστικό προοριμσό με μια μεγάλη παραλία γεμάτη εστιατόρα, καφετέριες και μπαρ. Και για τους λάτρεις της φύσης, λίγο έξω από την πόλη μπορείτε να απολαύσετε το μοναδικό οικοσύστημα του ποταμού Έβρου. Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε το δάσος της Δαδιάς και την ακριτική Παναγία Κοσμοσώτειρα, ένα σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο που χτίστηκε στα μέσα του 12ου αιώνα, ένα λαμπρό δείγμα βυζαντινής ναοδομίας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου