Hot!

Tips από επιτυχημένους ανθρώπους και επιχειρηματίες!

Tips επιτυχημένων ανθρώπων και επιχειρηματιών!

Κάθε άνθρωπος έχει να αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες στη ζωή του, πόσο μάλλον κάποιος επιχειρηματίας που το ρίσκο αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητας του. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένα tips από επιτυχημένους επιχειρηματίες και όχι μόνο, για να καταφέρετε καλύτερα αποτελέσματα τόσο στον εργασιακό χώρο αλλά και στην προσωπική σας ζωή! Δείτε ποια στοιχεία είναι εκείνα που μπορούν να σας κάνουν να ξεχωρίσετε και να πετύχετε τους στόχους σας!


Μην φοβάσαι τις αλλαγές!

Ο φόβος και πιο συγκεκριμένα οι περιορισμοί που επιβάλλει κάποιος στην καθημερινότητα λόγω του φόβου, αποτελεί μια σημαντική αδυναμία κάθε ανθρώπου και κυρίως επιχειρηματία. Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας κυνηγάει τις αλλαγές και τις υποδέχεται με θετικό τρόπο καθώς γνωρίζει ότι ο κόσμος δεν είναι σταθερός!

Μην κρατάς κακίες!

Οι επιτυχημένοι-ευτυχισμένοι άνθρωποι φαίνεται πως δεν κρατούν κακίες σε ανθρώπους ή δεν προσκολλώνται σε κακές καταστάσεις του παρελθόντος. Αντίθετα μπορούν και συγχωρούν εύκολα, αποβάλλουν το μίσος από τον οργανισμό τους και δεν ζηλεύουν ή φθονούν κάποιο άλλο άτομο. Ξεπέρασε ό,τι αρνητικό έχει υπάρξει στη ζωή σου και βρες τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν από κάθε δύσκολη κατάσταση. Προσπάθησε να είσαι χαρούμενος, να ζεις την κάθε στιγμή έντονα και να μην κρατάς αρνητικά συναισθήματα μέσα σου για τίποτα και για κανέναν! Μην διαμαρτύρεσαι και μην γκρινιάζεις για τα προβλήματα σου συνεχώς, γιατί έτσι αντί να νιώθεις καλύτερα θα νιώσεις χειρότερα. Μην χάνει τον χρόνο σου έτσι, αντίθετα προσπάθησε να βρεις τρόπους να βελτιώσεις την κατάσταση.

Να πιστεύεις στον εαυτό σου!

Προσπάθησε να μην έχεις ανασφάλειες ή τουλάχιστον να προσπαθείς να τις κρύψεις καλά ώστε να μην φαίνονται προς τα έξω. Να μην αμφισβητείς τις ικανότητες σου. Ακόμα και αν θεωρείς ότι υστερείς σε κάτι προσπάθησε έιτε να το βελτιώσεις είτε να εντοπίσεις ένα άλλο δυνατό σου σημείο που σε κάνει να ξεχωρίζεις. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα! Αλλά σίγουρα έχουμε ορισμένες ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις που μπορούν να μας καταστήσουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς σε  κάποιες συνθήκες. Το σημαντικότερο είναι να μην φοβάσαι για οτιδήποτε πρόκειται να έρθει στο μέλλον. Πίστεψε στις δυνάμεις και ότι θα καταφέρεις να το αντιμετωπίσεις σωστά και αποτελεσματικά!

Διατήρησε την παραγωγικότητα σου και εκτός γραφείου!

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν σταματούν να παραμένουν παραγωγικοί εκτός γραφείου καθώς μια σημαντική ιδέα μπορεί να σου έρθει βλέποντας για παράδειγμα κάποιο βίντεο, μια ταινία ή διαβάζοντας ένα βιβλίο. Η σκληρή δουλειά είναι σημαντική για να είσαι επιτυχημένος επιχειρηματίας οπότε καλό είναι να την σκέφτεσαι και εκτός γραφείου σε πιο χαλαρό κλίμα καθώς μπορεί να προκύψουν σημαντικές ιδέες και λύσεις που σε απασχολούν στον εργασιακό χώρο.

Κάνε γυμναστική!

Έχει αποδειχτεί πως η γυμναστική κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μειώσει το στρες και να βελτιώσει την υγεία. Αυτό το διάλειμμα ενέργειας θα βελτιώσει τη διάθεση σας για δημιουργία και παραγωγή.

Οργανώσου σωστά - χρησιμοποίησε υπενθυμίσεις!

Οι καθημερινές υπενθυμίσεις με σημειωματάκια τύπου post it, υπενθυμίσεις στο κινητό ή στο ημερολόγιο σας θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε καλύτερα και να μην ξεχάσετε κάτι σημαντικό μέσα στην ημέρα. Ετοιμάστε χρονοδιάγραμμα με τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας, τρέχοντα ζητήματα της επιχείρησης αλλά και μακροπρόθεσμες υπενθυμίσεις.

Κάνε κριτική στον εαυτό σου στο τέλος της ημέρας

Κάθε μέρα καλό είναι να κρίνεις στο τέλος το πόσο παραγωγικός ήσουν. Έτσι μπορείτε να καταλάβετε τα μειονεκτήματα τόσο τα δικά σας όσο και του τρόπου λειτουργίας της επιχείρησης σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να βελτιωθείτε στο μέλλον.

Να μαθαίνεις από τα λάθη σου – να μην σε καταβάλλουν

Το παρελθόν δεν πρέπει να σε στοιχειώνει αλλά αντίθετα να σε κάνει πιο δυνατό. Όλες οι δυσκολίες που έχεις περάσει στο παρελθόν πρέπει να σε διδάσκουν έτσι ώστε να αντιμετωπίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μέλλον. Τα λάθη αποτελούν ευκαιρία μάθησης – όλοι κάνουμε λάθη. Το θέμα είναι να καταφέρουμε να μην μας καταβάλλουν αλλά αντίθετα να προσέχουμε να μην τα ξανακάνουμε μετέπειτα.

Να είσαι ευγνώμων για ό,τι καλό υπάρχει στη ζωή σου

Για λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα προσπάθησε να σκέφτεσαι για τα θετικά που βίωσες μέσα στην ημέρα αλλά και γενικότερα την τελευταία περίοδο. Να είσαι ευγνώμων για ό,τι θετικό έχεις ζήσει τελευταία. Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και χαρούμενες στιγμές οπότε δεν πρέπει να αφήνετε τις δυσκολίες να επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή σας, αντιθέτως εστιάστε στα θετικά.

Αξιοποίησε σωστά την Κυριακή

Η προετοιμασία κάθε Κυριακή για την ερχόμενη εβδομάδα αποτελεί ένα σημαντικό tip των επιτυχημένων ανθρώπων. Οργανώστε την εβδομάδα σας, θέστε στόχους, ετοιμάστε το πρόγραμμα σας και ετοιμαστείτε λίγο για τις πιο απαιτητικές δουλειές σας. Αυτό θα σας κάνει να χαλαρώσετε και θα προετοιμαστείτε αρκετά καλύτερα για την εβδομάδα, κυρίως εάν θεωρείτε ότι έρχεται μια απαιτητική εβδομάδα.

Θέσε στόχους και προτεραιότητες κάθε πρωί!

Κάθε πρωί προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις ποιοι είναι οι στόχοι που θες να πετύχεις μέσα στην ημέρα και βάλε τις προτεραιότητες σου. Σημείωσε τί ακριβώς θέλεις να κάνεις μέσα στην ημέρα και σημείωσε το για να μην ξεχάσεις κάτι. Η απλή καταγραφή των στόχων σας σε χαρτί μπορεί να σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο για να προσκολληθείτε στους στόχους σας και να τα καταφέρετε. Επίσης, δεν θα χαθείτε μέσα στην ημέρα σπαταλώντας χρόνο για πράγματα που δεν είναι σημαντικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου