Hot!

Παρακίνηση Εργαζομένων – Η σημασία των κινήτρων για μεγαλύτερη αποδοτικότητα των εργαζομένων!

Έχετε επιχείρηση με παραπάνω από έναν εργαζομένο; Σίγουρα θα θέλετε οι εργαζόμενοι σας να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να δίνουν τον εαυτό τους για να τα καταφέρουν. Η ικανότητα λοιπόν να παρακινείτε αποτελεσματικά τους υπαλλήλους σας είναι υψίστης σημασίας. Η σωστή παροχή κινήτρων θα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης σας. Στο σημερινό μας άρθρο σας παρουσιάζουμε τα πιο χρήσιμα tips για να παρακινείτε τους εργαζομένους ώστε να δίνουν συνεχώς το 100% των δυνατοτήτων τους!



- Ένα σύστημα ανταμοιβών είναι απαραίτητο σε μια επιχείρηση για να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να δουλεύουν αποδοτικά και να αυξάνεται η αφοσίωση στους στόχους και τις αξίες της. Δεν λειτουργούν όλοι οι υπάλληλοι με τα ίδια κίνητρα, για αυτό θα πρέπει να εντοπίζονται οι διαφορές τους και να αποφασίζεται το κατάλληλο πακέτο ανταμοιβών για διαφορετικές ομάδες εργαζομένων. Πέρα από τις οικονομικές ανταμοιβές όπως ο μισθός και τα bonus, υπάρχουν και µη οικονομικές ανταμοιβές, όπως η αναγνώριση της συνεισφοράς ενός υπαλλήλου, η ασφάλεια της απασχόλησης, η προσωπική ανάπτυξη, κ.ά.

- Το αίσθημα της ασφάλειας έχει αποδειχθεί πως είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την καλύτερη αποδοτικότητα των εργαζομένων. Είναι σημαντικό να υπάρχουν σαφείς, κατανοητοί και επιτεύξιμοι στόχοι και καθήκοντα για κάθε υπάλληλο, έτσι ώστε να γνωρίζουν τί πρέπει να κάνουν και να μπορούν να κρίνουν αν τα πηγαίνουν καλά σύμφωνα με τις επιθυμίες των μάνατζερς. Είναι πολύ χρήσιμο ο εργαζόμενος να ακούει από τους άλλους ότι είναι απαραίτητη η συνεισφορά του και ότι βοηθάει με τον τρόπο του. Οι σχέσεις με τους συναδέλφους αποτελούν έναν ακόμα παράγοντα που επηρεάζει την αποδοτικότητα των εργαζομένων. Ένα µεγάλο κομμάτι της ζωής μας αξιοποιείται στο χώρο εργασίας, συνεπώς η διατήρηση καλών σχέσεων οδηγεί σε ένα ευχάριστο κλίμα και μεγαλύτερη προθυμία για δουλειά.

- Οι προοπτικές εξέλιξης φαίνεται επίσης πως παρακινούν τους εργαζομένους μιας επιχείρησης. Η δυνατότητα να αποκτήσει κάποιος καλύτερη θέση και περισσότερα προνόμια αποτελεί σίγουρα ένα βασικό κίνητρο για να προσπαθεί να δώσει ότι καλύτερο μπορεί. Κάθε εργαζόμενος πρέπει να νιώθει ότι η δουλειά και οι προσπάθειες του αναγνωρίζονται έτσι ώστε να έχει τη διάθεση να συνεχίσει να προσπαθεί επειδή το θέλει και όχι επειδή φοβάται κάτι π.χ μη χάσει τη δουλειά του. Ένας μάνατζερ μπορεί να εκφράσει την ευχαρίστηση του για έναν υπάλληλο στους υπολοίπους ή να στείλει μια κάρτα. Επίσης, ένα άλλο καλό tip είναι ο καθορισμός του θεσμού του υπαλλήλου του μήνα με ένα όμορφο δώρο έτσι ώστε όλοι να προσπαθούν να καταφέρουν να το κερδίσουν.

- Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ή κάποιος μάνατζερ θα πρέπει να κρατάει ψηλά το ηθικό της ομάδας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν υψηλό ηθικό ώστε να έχουν μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά. Σε περίπτωση που κάποιος δεν τα πηγαίνει πολύ καλά και έχει πέσει η απόδοση του καλό είναι να ενθαρρύνεται και σε περίπτωση που χρειαστεί να τροποποιηθούν λίγο τα καθήκοντα του για να είναι περισσότερο στα μέτρα του.

- Καλό είναι να δημιουργείτε διάφορες προκλήσεις-στόχους για το προσωπικό σας για καλύτερη παρακίνηση. Φροντίστε επίσης να διοργανώνετε συναντήσεις με το προσωπικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με αυτόν τον τρόπο θα ενδυναμώσετε την ομαδικότητα της επιχείρησης και μπορείτε να ακούσετε προβληματισμούς και απορίες από τα στελέχη σας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου