Hot!

Tips για να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου!


Η αυτοπεποίθηση αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική ζωή. Ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση φαίνεται πως μπορεί να έχει μια πιο ευτυχισμένη ζωή και να επιτύχει περισσότερα από άλλους. Οι πωλητές για παράδειγμα πρέπει να είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και τα προϊόντα που πωλούν για να καταφέρουν επιτυχημένες πωλήσεις. Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βελτιώσουν την αυτοπεποίθηση τους. Το ερώτημα είναι αν κάποιος γεννιέται με αυτοπεποίθηση ή είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο μπορεί να βελτιωθεί με τον καιρό. Το σίγουρο είναι ότι η βελτίωση της αυτοπεποίθησης είναι μια σταδιακή διαδικασία που μπορεί να είναι χρονοβόρα και δύσκολη, αλλά είναι εφικτή, έστω και αν τα καταφέρετε σε μικρό βαθμό.



Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένες τεχνικές για να μπορέσετε να τα καταφέρετε:


Συμπεριφέρσου σαν να έχεις ήδη πολλή αυτοπεποίθηση!

Υποστηρίζεται από πολλούς ανθρώπους και επιστήμονες ότι απλά το να ενεργείς σαν να έχεις κάτι ή κάποιο χαρακτηριστικό μπορείς να το πετύχεις και να το δεις να συμβαίνει. Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο του νόμου της έλξης που υποστηρίζει ότι οι πεποιθήσεις και οι σκέψεις μας μπορούν να διαμορφώσουν την πραγματικότητά μας. Προσπάθησε λοιπόν να προσποιηθείς ότι είσαι αρκετά σίγουρος για τον εαυτό σου και δείξε ότι νιώθεις ότι μπορείς να επιτύχεις οτιδήποτε θέλεις. Θα δεις εξαιρετικά αποτελέσματα και εάν το συνεχίσεις θα εξελιχθεί σε συνήθεια.


Εφάρμοσε το πρόγραμμα 21 ημερών για αλλαγή συμπεριφοράς!

Σύμφωνα με ειδικούς, 21 ημέρες αρκούν για να μπορέσει κάποιος να αλλάξει μια συνήθεια. Έτσι, το πρόγραμμα αυτό αποτελεί έναν καλό τρόπο για να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας (π.χ. χαμηλή αυτοεκτίμηση) και να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Τα μικρά βήματα σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθίσετε και να σκεφτείτε τις συνήθειες και τις πράξεις που κάποιος θα έκανε, απεικονίζοντας ότι έχει αυτοπεποίθηση (π.χ. ομιλία μπροστά σε πλήθος, ομιλία με κάποιον που δεν ξέρεις, έκφραση γνώμης χωρίς φόβο κ.λ.π.). Σκεφτείτε πώς θέλετε να ορίσετε την αυτοπεποίθηση. Στη συνέχεια ξεκινήστε να θέτετε μερικούς μικρούς στόχους που πρέπει να επιτευχθούν κάθε μέρα για να φτάσετε στον τελικό σας στόχο που είναι η απόκτηση αυτοπεποίθησης.

Για παράδειγμα:

Ημέρα 1 - Ζήτησε κάτι που πραγματικά χρειάζεσαι από κάποιον
Ημέρα 2 - Πες σε κάποιον κάτι για τη συμπεριφορά του που σε ενοχλεί
Ημέρα 3 - Συζήτησε με κάποιον που δεν γνωρίζεις
Ημέρα 4 - Μίλα μπροστά σε πλήθος

Σκέψου προσεκτικά τους μικρούς στόχους που θέτεις καθημερινά και προσπάθησε να τους δυσκολεύεις μέρα με τη μέρα έτσι ώστε να βελτιώσεις τον εαυτό σου όσο το δυνατόν περισσότερο.


Κάνε θετικές σκέψεις!

Αυτή είναι μια κύρια συνήθεια που πρέπει να έχει κάποιος για να ελέγχει όλες τις εσωτερικές αρνητικές σκέψεις. Με τις θετικές σκέψεις θα μπορέσετε να σταματήσετε να φοβάστε για την αποτυχία. Η αποτυχία είναι μέρος της ζωής και αποτελεί πάντα μια σημαντική ευκαιρία για μάθηση. Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν αποτύχει σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Προσπαθήστε να βλέπετε την αποτυχία με μια θετική προοπτική και θα σταματήσετε να φοβάστε για μικρά καθημερινά πράγματα. Εάν το επιτύχετε αυτό, θα αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας σε σημαντικό βαθμό.


Κάνε καλή προετοιμασία πριν από κάτι μεγάλο!

Έχοντας προετοιμαστεί πριν από μια ομιλία ή μια σημαντική συνάντηση σίγουρα θα ανακουφίσει το άγχος σου και θα σε κάνει να νιώσεις περισσότερο σίγουρος για τον εαυτό σου. Αυτή είναι μια πολύ απλή πρακτική συμβουλή, αν και μεγάλης σημασίας, που θα σε βοηθήσει να είσαι σίγουρος πριν από πολλά σημαντικά πράγματα που θα εμφανιστούν στη ζωή σου. Μην το παρακάνεις όμως. Μερικοί άνθρωποι δεν αισθάνονται ποτέ αρκετά έτοιμοι, γι 'αυτό προσπάθησε να προετοιμαστείς σε λογικά πλαίσια και να μην σπαταλήσεις υπερβολικό χρόνο σε κάτι.


Πάρε ρίσκα!

Προκειμένου να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου θα πρέπει να κάνεις πράγματα που είναι εκτός της ζώνης άνεσης σου. Προσπάθησε να κάνεις νέα πράγματα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είσαι αρκετά σίγουρος για το άγνωστο και θα συνηθίσεις να είσαι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες χωρίς υπερβολικές ανησυχίες.


Σημείωσε σε χαρτί και αντιμετώπισε ότι σε κρατά πίσω!

Μια άλλη σημαντική τακτική που πρέπει να εφαρμόσεις είναι να γράψεις σε ένα χαρτί ότι νομίζεις ότι σε κρατά πίσω. Τί είναι αυτό που σε ανησυχεί και σε κάνει νευρικό; Αν είσαι σε θέση να καταλάβεις τι σε κρατά πίσω, τότε θα μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις καλύτερα, αναζητώντας λογικές λύσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου