Hot!

Έξυπνα tips για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα σας!


Στο σημερινό μας άρθρο σας παρουσιάζουμε ορισμένα χρήσιμα marketing tips για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα σας!

- Η ενασχόληση με τα social media είναι υψίστης σημασίας κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για να γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος την επιχείρηση και τα προϊόντα σας, με χαμηλό κόστος. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε επίσημους επιχειρηματικούς λογαριασμούς σε όλα τα μεγάλα κοινωνικά μέσα όπως στο Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ και Instagram. Μπορείτε επίσης να βάλετε το στίγμα της επιχείρησης σας στην Google με τη δωρεάν υπηρεσία Google My Business κυρίως εάν απασχολείστε στο χώρο της εστίασης, της διαμονής ή της ψυχαγωγίας. Με αυτόν τον τρόπο θα σας βρίσκουν πιο εύκολα οι πελάτες με τα στοιχεία επικοινωνίας και θα εμφανίζεστε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Επικεντρωθείτε περισσότερο στην παροχή χρήσιμων πληροφοριών και ψυχαγωγίας και αποφύγετε να προσπαθείτε συνεχώς να πουλήσετε κάποιο προϊόν. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα κοινό που θα ενδιαφέρεται να σας ακολουθεί και θα χτίσετε μακροχρόνιες σχέσεις μαζί του.



- Πέρα από απλές αναρτήσεις στα social media καλό είναι να κάνετε διαφημίσεις σε κοινωνικά μέσα όπως το Facebook και το Instagram. Επειδή είναι δύσκολο να εμφανιστεί μια σελίδα στα social media υψηλά στις μηχανές αναζήτησης, οι διαφημίσεις θα σας δώσουν την απαιτούμενη ώθηση για να σας γνωρίσει περισσότερος κόσμος και μάλιστα στοχευμένο κοινό με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που σας αφορούν. Το κόστος μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαμηλό και τα αποτελέσματα πολύ δυναμικά. Καλό είναι να κάνετε διαφήμιση όταν έχετε κάποια προσφορά ή θέλετε να κάνετε κάποιο δώρο για να ‘τραβήξετε’ με αυτόν τον τρόπο περισσότερο κόσμο.

- Δημιουργήστε εκπαιδευτικά βίντεο. Τα βίντεο είναι πολύτιμα καθώς αποτελούν δυναμικά μέσα προβολής μιας επιχείρησης και το κόστος για την παραγωγή επαγγελματικών βίντεο στο YouTube είναι αρκετά χαμηλό. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβό εξοπλισμό, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα smartphone με καλή ανάλυση κάμερας. Η διαδικασία των βίντεο απαιτεί χρόνο, αλλά θα δείτε ότι μπορεί να επιφέρει πολύ καλά αποτελέσματα κυρίως εάν προσφέρετε υπηρεσίες ή προϊόντα τεχνικής φύσεως που χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις ή και εκπαίδευση. Αν το βίντεο σας ακούγεται δύσκολο, δοκιμάστε να δημιουργήσετε διαφάνειες και να τις κοινοποιήσετε με το SlideShare.

-Αναπτύξτε προγράμματα που παρακινούν τους πελάτες να σας παραμπέμψουν σε κάποιον πιθανό πελάτη ή επιβραβεύστε αυτούς που σας φέρνουν έναν καινούριο πελάτη. Χαρίστε στους υπάρχοντες πελάτες ένα δωρεάν προϊόν ή δωρεάν χρήση μιας υπηρεσίας για κάποιο διάστημα ή οποιαδήποτε άλλο δώρο μπορείτε να σκεφτείτε αν σας παραπέμψουν ή σας φέρουν κάποιον νέο πελάτη. Με αυτόν τον τρόπο θα παρακινήσετε τους πελάτες να μιλήσουν για εσάς σε φίλους και γνωστούς, οδηγώντας σε μια ισχυρή από στόμα σε στόμα επικοινωνία για την επιχείρηση σας (word-of-mouth), γεγονός που θα ενισχύσει ταχέως την αναγνωρισιμότητα και φυσικά τις πωλήσεις σας.

- Δημιουργήστε Online Διαγωνισμούς. Οι διαγωνισμοί σε συνδυασμό με προβολή τους στα socia media καθώς και διαφήμιση, θα προσελκύσουν την προσοχή του κόσμου για την επιχείρηση και μετέπειτα θα ασχοληθούν και θα αναζητήσουν περισσότερα για εσάς. Δεν χρειάζεται το δώρο να είναι ακριβό αλλά πιθανώς όσο πιο ακριβό είναι το δώρο τόσο περισσότερο κόσμο θα προσελκύσετε.

- Ένα άλλο καλό tip είναι να διοργανώσετε ένα event στην τοπική κοινότητα. Σχεδιάστε μια εκδήλωση με ένα συγκεκριμένο θέμα, εκτυπώστε φυλλάδια και τοποθετήστε ανακοινώσεις σε μέρη που περνάει συχνά κόσμος ή αναρτήστε μια αφίσα στα social media εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά σε έντυπα μέσα. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμμετέχετε σε τοπικούς διαγωνισμούς, δωρίζοντας για παράδειγμα κάποιο προϊόν ή υπηρεσία σας. Επίσης, μπορείτε να σκεφτείτε τη φιλανθρωπία γιατί πέρα από το καλό που θα κάνετε, είναι πιθανόν να προδιαθέσετε θετικά κάποιους πιθανούς πελάτες λόγω αυτής της ενέργειας. Προσπαθήστε να βοηθήσετε την τοπική κοινότητα και σίγουρα θα σας ανταμείψει.

- Τέλος, το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email marketing) είναι ένας καλός τρόπος για να παρουσιάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα νέα της επιχείρησης σας και να διατηρήσετε καλές σχέσεις με τους υπάρχοντες πελάτες. Είναι σημαντικό να μαζεύετε τα email πιθανών πελατών για να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις σας μετέπειτα. Προσπαθήστε να αποκτήσετε τα email τους είτε με την παρότρυνση για εγγραφή σε newsletter ή blog είτε παρέχοντας κάτι δωρεάν. Μπορείτε να βρείτε διάφορα εργαλεία στο internet ακόμα και δωρεάν που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε μια αποτελεσματική καμπάνια email ή αλλιώς μπορείτε να εμπιστευτείτε εταιρίες που ασχολούνται με το email marketing και μπορούν να σας εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου