Hot!

Συνηθισμένα λάθη στις ιστοσελίδες που εμποδίζουν τα επιθυμητά αποτελέσματα!


Έχετε ιστοσελίδα αλλά θεωρείτε ότι δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα; Πιστεύετε ότι δεν έχει πολλή κίνηση το site σας, ότι ο κόσμος δεν αγοράζει μέσω του site σας ή δεν έχετε καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης; Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται στην κατασκευή αλλά και τη διατήρηση των ιστοσελίδων που οδηγούν σε αποτυχημένα αποτελέσματα όπως τα παραπάνω:



Λάθος θέση των κειμένων στο site

Έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι οι χρήστες του internet σπαταλούν πολύ λίγο χρόνο κατά την επίσκεψη τους σε μια σελίδα εκτός εάν δουν κάτι που θα τους τραβήξει την προσοχή. Συνεπώς έχετε μόνο λίγο χρόνο για να πείσετε κάποιον επισκέπτη να παραμείνει στην σελίδα και να μάθει περισσότερα για εσάς. Τονίζεται λοιπόν η σημασία που έχουν τα διάφορα κείμενα και φωτογραφίες στην σελίδα για να επιφέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Φροντίστε λοιπόν τα πιο σημαντικά στοιχεία της επιχείρησης, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σας και προσφορές να είναι σε εμφανή σημεία ώστε να μπορούν να τα βρουν οι επισκέπτες με την πρώτη ματιά.

Μη ύπαρξη μηνυμάτων Call to Action

Έχετε παρατηρήσει ότι ενώ έχετε κάποιους επισκέπτες στην σελίδα σας δεν έχετε καταφέρει να αυξήσετε τα κέρδη σας μέσα από αυτήν; Τότε πιθανώς δεν έχετε τα κατάλληλα μηνύματα που τους καθοδηγούν να κάνουν κινήσεις κερδοφόρες για εσάς όπως τηλέφωνο, αγορά προϊόντος, επίσκεψη στο e-shop κ.ά. . Χρησιμοποιήστε επίσης λέξεις που παροτρύνουν τους επισκέπτες να προβούν σε κάποια ενέργεια όπως: Κάλεσε τώρα, Δες περισσότερα, Πάρε Προσφορά. Χρησιμοποιήστε λέξεις που θα τραβήξουν την προσοχή των πελατών, προσφέροντας πιθανώς και εκπτώσεις για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Δεν είναι mobile friendly

Αφού περίπου το 50% των χρηστών του internet έχουν πρόσβαση από κινητά και tablets, καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η προσαρμογή της ιστοσελίδας σε αυτές τις συσκευές. Εάν η σελίδα δεν είναι mobile friendly τότε θα χάσετε ένα μεγάλο κοινό που πιθανώς θα απευθυνθεί σε κάποιον από τους ανταγωνιστές σας. Επίσης τα responsive sites φαίνεται πως πετυχαίνουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις σελίδες που δεν είναι responsive.

Μη σωστό Design και λειτουργικότητα

Μία ιστοσελίδα που είναι οπτικά ελκυστική σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή των επισκεπτών ώστε να παραμείνουν στην σελίδα και να μάθουν περισσότερα για την εταιρία σας. Η ιστοσελίδα σε γενικές γραμμές θα πρέπει να είναι απλή ώστε να παραμένει όσο το δυνατόν πιο λειτουργική, εύκολη στην πλοήγηση ώστε ο χρήστης να μπορεί να βρει εύκολα αυτό ακριβώς που ψάχνει. Αποφύγετε τις υπερβολές όπως αυτόματη μουσική ή pop-up παράθυρα γιατί μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και να εκνευρίσουν τους χρήστες.

Κακή Συντήρηση της Σελίδας

Η κακή συντήρηση στην σελίδα σας θα επιφέρει πολλά προβλήματα όπως παλαίωση της σελίδας και μη προσαρμογή στα νέα δεδομένα, κακή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και αύξηση της πιθανότητας παραβίασης της σελίδας-μείωση της ασφάλειας της σελίδας. Η Google στα πλαίσια της προστασίας των χρηστών της εντοπίζει τα site που έχουν παραβιαστεί και δεν τα παρουσιάζει στα αποτελέσματα της, για αυτό η συχνή ανανέωση της σελίδας σε κείμενα αλλά και τεχνικά ζητήματα είναι απαραίτητα. Μην παραμελείτε την σελίδα σας. Μια ιστοσελίδα απαιτεί από εσάς συνεχή προσοχή. 

Μη ανάθεση της κατασκευής της ιστοσελίδας σε ειδικούς

Για να κατασκευαστεί μια σελίδα σωστά, να συντηρείται και να είναι ανταγωνιστική στις μηχανές αναζήτησης τότε χρειάζεστε τη βοήθεια μιας έμπειρης ομάδας προγραμματιστών. Τα δωρεάν προγράμματα κατασκευή ιστοσελίδων δεν προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ζητήματα κατάταξης και μπορεί να σας δυσκολέψουν στην κατασκευή για να επιτύχετε ένα άψογο αποτέλεσμα. Η ομάδα του 4TY.GR αποτελείται από έμπειρους προγραμματιστές και γραφίστες για να κατασκευάσουν την κατάλληλη σελίδα για εσάς, τόσο σε τεχνικό αλλά και αισθητικό επίπεδο. Με περισσότερες από 3000 ιστοσελίδες στο ενεργητικό του, ο 4ty.gr μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κάθε πελάτη ώστε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 
Πάρτε την προσφορά σας για ιστοσελίδα σήμερα! Επικοινωνήστε μαζί μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου