Hot!

Ο νέος αλγόριθμος της Google: Panda Express 4.0



Στις 20 Μαΐου 2014 ο Ματ Cutts της Google ανακοίνωσε και επίσημα ότι η πιο πρόσφατη έκδοση του αλγόριθμου  Google Panda 4.0 τέθηκε σε λειτουργία, γεγονός που  έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη αναταραχή μεταξύ των webmasters και των χρηστών των μηχανών αναζήτησης.
Ο αλγόριθμος αυτός αποτέλεσε την  πρώτη προσπάθεια άμυνας από την πλευρά της Google με σκοπό να κρατήσει χαμηλά τις ιστοσελίδες με κακή ποιότητα περιεχομένου και να αφήσει  ακόμη και αυτές που είναι λιγότερο γνωστές, αλλά
με καλό και καθαρογραμμένο περιεχόμενο όπως  blogs και απλές ιστοσελίδες να ανέβουν στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης στην μηχανή της.


Η αλλαγή ξεκίνησε το 2011 με σκοπό να μην εμφανίζονται ψηλά στα αποτελέσματα οι “χαμηλής ποιότητας ιστοσελίδες” έτσι οι ερευνητές της Google δημιούργησαν αυτόν τον αλγόριθμο ως απάντηση στους χρήστες που είχαν κουραστεί να ψάχνουν μέσα σε διαφημίσεις και σαθρές ιστοσελίδες προκειμένου να φτάσουν σε αυτά που ήθελαν.

Ο Barry Schwartz , ένα από τα βασικά στελέχη της SearchEngineLand.com, δημοσίευσε την πιο πρόσφατη λίστα των "νικητών και ηττημένων" από τα Searchmetrics. Ουσιαστικά αναφέρει τις ιστοσελίδες  που επλήγησαν περισσότερο από τον Panda αλλά και αυτές που ωφελήθηκαν. 

Απροσδόκητα, ανάμεσα στους χαμένους ήταν και το eBay.  Άλλοι χαμένοι  ήταν η Ask.com, η Biography.com και ακόμη η RetailMeNot.com. Οι ιστοσελίδες YellowPages.com, Examiner.com και LiveScience.com συγκαταλέγονται επίσης στους  χαμένους σε μεγάλο βαθμό. Αντίθετα η BuzzFeed.com ήταν ένας μεγάλος νικητής, μαζί με την ShopStyle.com, το WordPress.com και την ιστοσελίδα ConsumerAffairs.com.

Η εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης έχει πλέον αλλάξει και δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά αλλά με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό το ερώτημα που αναζητήθηκε. Τα αποτελέσματα πάντως είναι πλέον ορατά στους  χρήστες μια και αν κανείς δοκιμάσει να κάνει μια οποιαδήποτε αναζήτηση στην μηχανή Google θα παρατηρήσει ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι πια ίδια δηλαδή θα σταματήσει να βλέπει στις πρώτες θέσεις τις ιστοσελίδες που μέχρι τώρα έβλεπε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου