Hot!

Αύξηση του Ηλεκτρονικού Εμπορίου το 2015. Η σημασία των e-shop!

Ουσιαστική ανάπτυξη στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο παρατηρήθηκε μέσα στο 2015 στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θετικές φαίνεται να είναι οι προοπτικές για το 2016.


Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Σύμφωνα με την έρευνα, το Internet χρησιμοποιείται ευρέως για έρευνα online αγοράς καθώς και συγκρίσεις τιμών με ποσοστό που αγγίζει το 74% σύμφωνα με το δείγμα. Φυσικά, τα capital controls έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη στροφή προς τις ηλεκτρονικές αγορές και η online τραπεζική βρίσκεται επίσης σε υψηλό ποσοστό (57%). Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται σχεδόν από το 89% για πρόσβαση στο internet και παρατηρείται ισχυρή τάση για αξιοποίηση τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο.


Οι 5 κυριότερες κατηγορίες προϊόντων / υπηρεσιών για το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι: 

- Ταξιδιωτικές υπηρεσίες
- Διαμονή σε καταλύματα
- Εξαρτήματα & περιφερειακός εξοπλισμός Η/Υ
- Εισιτήρια για εκδηλώσεις
- Είδη ένδυσης και υπόδησης   


Ως βασικά χαρακτηριστικά επιτυχημένων ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop) θεωρούνται τα εξής: Ασφάλεια σχετικά με τον τρόπο πληρωμής, ανταγωνιστικές τιμές, παροχή προσφορών και ευκολία στη χρήση.
Η μέση αξία των online αγορών αυξήθηκε στο 2015 κατά 10% σε σύγκριση με το 2014 και προβλέπονται θετικές εξελίξεις για το 2016.

Είναι φανερό πως οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν μία σημαντική τάση για το μέλλον και η online πώληση προϊόντων και υπηρεσιών μπορεί να προσφέρει σημαντικά έσοδα σε μία επιχείρηση. Εμπιστευτείτε λοιπόν την 4ty για την κατασκευή του e-shop σας. Εύκολη και γρήγορη δημιουργία e-shop παρέχοντας μεγάλη αναγνωρισιμότητα και ανταγωνιστικότητα με υψηλή θέση στις μηχανές αναζήτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συσκεκριμένη έρευνα αλλά και για άλλες έρευνες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  http://www.eltrun.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου