Hot!

Tips για επιτυχημένη παρουσία στο Facebook!

Τα social media αποτελούν σημαντικό εργαλείο για κάθε επιχειρηματία καθώς πρόκειται για ένα ανέξοδο μέσο που μπορεί να προβάλει σημαντικά την επιχείρηση σας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που χρειάζεται κάθε επιχειρηματίας μια σελίδα στο Facebook για την επιχείρηση του: για δημιουργία θετικής εικόνας για την επιχείρηση, προβολή προϊόντων, επέκταση της φήμης και υπενθύμιση στους ήδη πελάτες για επαναγορές!

 
Έχετε δημιουργήσει τη δική σας σελίδα στο Facebook και θέλετε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της; Ακολουθούν σημαντικά tips για να βελτιώσετε τη σελίδα σας και να επιτύχετε κερδοφόρες ενέργειες από το κοινό σας! Aυξήστε την αναγνωρισιμότητα, την αλληλεπίδραση των χρηστών και φυσικά τις πωλήσεις σας!

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε την εικόνα που θέλετε για την επιχείρηση σας στο Facebook! Αναλύστε το ιστορικό, τις δραστηριότητες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της επιχείρησης σας στις Πληροφορίες, έτσι ώστε να διαμορφώσετε μια σαφή εικόνα σε όποιον βλέπει τη σελίδα σας. Να κάνετε συχνές αναρτήσεις για τις αρχές και τις δραστηριότητες έτσι ώστε να θυμίζετε στους χρήστες τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σας. Χρησιμοποιείστε πολλές εικόνες και βίντεο γιατί αυτά εντυπωσιάζουν τους χρήστες.  Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ακόμα και απλά βίντεο με κολάζ φωτογραφιών που αφορούν τη δουλειά σας. Τα βίντεο αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την προσέλκυση της προσοχής.

Βρείτε τρόπο να καλύπτετε άμεσα τις ανάγκες των πελατών σας. Καταρχήν είναι απαραίτητο να καθορίσετε ακριβώς το κοινό στο οποίο στοχεύει η σελίδα σας. Ανεβάστε χρήσιμα posts για έτσι ώστε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Έτσι, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τις κερδοφόρες ενέργειες για την επιχείρηση σας.

Το περιεχόμενο παίζει σημαντικό ρόλο, για αυτό και οι αναρτήσεις θα πρέπει να προκαλούν συναισθήματα στους χρήστες έτσι ώστε να προσελκύσετε το ενδιαφέρον τους. Σκεφτείτε ιστορίες που θα τους ξυπνήσουν συναισθήματα. Η δημιουργικότητα σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο στα social media.

Μην ξεχνάτε στις αναρτήσεις σας να χρησιμοποιείτε άμεση γλώσσα. Χρησιμοποιήστε λέξεις όπως «Τηλεφώνησε», «Αγόρασε», «Κάνε τώρα την αγορά σου» – λέξεις που καλούν τους χρήστες σε άμεση δράση. Μην ξεχάσεις να κάνεις ευκολότερη τη ζωή τους – Δώσε τα ανάλογα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας σε κάθε ανάρτηση που προσκαλεί για δράση! Μικρά κείμενα και ελκυστικοί τίτλοι θα βοηθήσουν να γίνετε περισσότερο δημοφιλείς!

Να ‘ανεβάζετε’ έναν συνδυασμό γενικών (για την επιχείρηση) αλλά και πολύ συγκεκριμένων (για ειδικά προϊόντα/υπηρεσίες) αναρτήσεων για να καλύπτετε ένα ευρύ φάσμα χρηστών. Οι ανάγκες των χρηστών του Facebook φυσικά διαφέρει για αυτό και μια ποικιλία αναρτήσεων είναι σημαντική για να καλύψετε όλους τους fans της σελίδας σας.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την άποψη των πελατών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Προσπαθήστε να απαντάτε άμεσα στις απορίες των πελατών σας και να παροτρύνετε το διάλογο με εσάς αλλά ακόμα και μεταξύ των χρηστών.

Η διαχείριση μιας σελίδας στο Facebook δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η παραγωγή του κατάλληλου υλικού για το κοινό σας απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Μη διστάσετε να αναθέσετε τη διαχείριση της σελίδας σε κάποια εταιρία που γνωρίζει καλύτερα τα social media, για να αυξήσετε την επίδραση και την αναγνωσιμότητα της σελίδας σας. 


Ο Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδος 4TY.GR μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση τις σελίδας σας για καλύτερα αποτελέσματα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου