Hot!

Tips για επιτυχημένη Ιστοσελίδα!

Μόνο και μόνο η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα επιφέρει όλα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν να καθορίσουν την επιτυχία μιας σελίδας όπως η προσέλκυση επισκεπτών, η διατήρηση τους στις σελίδες του site, η προτροπή των επισκεπτών για κερδοφόρες ενέργειες και η υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Έτσι, λοιπόν μία απλά καλοφτιαγμένη σελίδα δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό και να προσδώσετε την αξία που χρειάζονται οι επισκέπτες σας.

 
Το περιεχόμενο σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο. Η επίσημη ιστοσελίδα της επιχείρησης πρέπει να ξεκαθαρίζει την ακριβή δραστηριότητα σας και φυσικά να παρουσιάζει αναλυτικά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Κάντε τη σελίδα σας ενημερωτική και προσπαθήστε να προσελκύσετε την προσοχή των πελατών, παρουσιάζοντας ξεκάθαρα τα οφέλη που επιθυμεί το κοινό-στόχο σας. Χρησιμοποιήστε τις πιο όμορφες και ποιοτικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τη δουλειά σας και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε του επισκέπτες της σελίδας σας. Μην ξεχάσετε να συνδέσετε την ιστοσελίδα σας με τα social media κυρίως Facebook, YouTube, Google Plus και Βlogger για να είναι ολοκληρωμένες οι ενέργειες προβολής σας.

Το γραφικό κομμάτι παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Τα templates που θα χρησιμοποιηθούν στη σελίδα πρέπει να έχουν τα κατάλληλα χρώματα και φυσικά να είναι εντυπωσιακά, γιατί πλέον οι χρήστες του internet είναι αρκετά απαιτητικοί όσον αφορά τα γραφικά. Επίσης, χρησιμοποιήστε ξεκάθαρα μενού και υπομενού για να μπορεί εύκολα ο χρήστης να κινείται στο site και να βρίσκει κάτι συγκεκριμένο που χρειάζεται. Προσθέστε επίσης πλούσιο πολυμεσικό υλικό όπως φωτογραφίες και βίντεο.

Οι συχνές αλλαγές στην ιστοσελίδα έχουν επίσης τον ρόλο τους τόσο για να ενημερώνετε το κοινό σας για τα νέα της επιχείρησης αλλά και για να έχετε καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενες αναρτήσεις. Η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι δυναμική και να προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα standards των σελίδων και από τεχνικής απόψεως ώστε να μην παλαιώνεται. Πλέον είναι απαραίτητο τα sites να είναι responsive, δηλαδή να προσαρμόζονται στις οθόνες κινητών και tablets καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου έχει πρόσβαση από τέτοιες συσκευές.

Το να αποκτήσεις υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και να βγαίνεις στην 1η σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης είναι κάτι που φυσικά όλοι το θέλουν αλλά δεν είναι εύκολα εφικτό. Οι μηχανές αναζήτησης λαμβάνουν υπόψη τόσο το περιεχόμενο της σελίδας όπως οι λέξεις κλειδιά, το σωστό κείμενο που περιλαμβάνει αρκετές φορές τις λέξεις κλειδιά και οι τίτλοι, αλλά και διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν να κάνουν με την προσαρμογή στις τελευταίες απαιτήσεις των μηχανών αναζήτησης και την γλώσσα προγραμματισμού τα οποία απαιτούν τεχνικές γνώσεις. Εδώ η ανάγκη για μια εταιρία που γνωρίζει καλά τη βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης είναι μεγάλη, για αυτό και είναι καλό να εμπιστευτείτε τη δημιουργία του επίσημου site σας σε κάποιον εξωτερικό συνεργάτη.



Τα στατιστικά επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας είναι επίσης απαραίτητο να τα παρακολουθείτε για να δείτε τί ακριβώς είναι αυτό που τραβάει περισσότερο την προσοχή των επισκεπτών σας για να προσαρμόζετε ανάλογα το περιεχόμενο και γενικότερα το υλικό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσετε κατακόρυφα τα θετικά αποτελέσματα της σελίδας σας.



Ο Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδος 4TY.GR παρέχει ιστοσελίδες τελευταίας τεχνολογίας, με έμφαση στην υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και την ανάληψη κερδοφόρων δράσεων των επισκεπτών της σελίδας για την επιχείρηση σας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου