Hot!

Αποτοξίνωση Τώρα! Η σημασία της αποτοξίνωσης για την υγεία μας!

Ξεφύγατε λίγο και φάγατε παραπάνω τις μέρες της άδειας σας ή σκοπεύετε να το κάνετε στην άδεια που έρχεται; Σίγουρα στις διακοπές όλοι ξεφεύγουμε και τρώμε λίγο παραπάνω, και φυσικά τροφές και σνακ που δεν θεωρούνται τόσο υγιεινά. Για αυτό και η αποτοξίνωση είναι ο κατάλληλος σύμμαχος για να αποβάλετε όλες τις αρνητικές ουσίες για τον οργανισμό. 
 
 
Η αποτοξίνωση είναι μία συνεχής λειτουργία που επιτελούν σημαντικά όργανα του σώματος μας όπως το συκώτι και τα νεφρά. Με αυτόν τον τρόπο αποβάλλονται οι βλαβερές ουσίες (τοξίνες) του οργανισμού. Υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετά προγράμματα για αποτοξίνωση, τα οποία είναι για λίγες μέρες και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για αρκετό καιρό καθώς στοχεύουν κυρίως στην απώλεια βάρους. Αντιθέτως η αποτοξίνωση θα πρέπει να γίνει μέρος της ζωής μας με κατάλληλα προγράμματα για να καταστρέφονται οι επικίνδυνες ουσίες όπως για παράδειγμα οι ελεύθερες ρίζες. Οι επεξεργασμένες τροφές όπως προϊόντα με ζάχαρη και λευκό αλεύρι, είναι υπεύθυνες για τις τοξίνες που εισέρχονται στο σώμα μας, καθώς και το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα φάρμακα και το περιβάλλον. Ακόμα και το ίδιο μας το σώμα μπορεί να παράγει τοξίνες π.χ λόγω των ορμονών του στρες. Έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα να ελέγχουμε συνεχώς την ποσότητα των βλαβερών ουσιών που εισέρχονται στον οργανισμό μας λόγω της κακής διατροφής, του στρες και του περιβάλλοντος. Χρειαζόμαστε σωστή διατροφή, συστηματική  άσκηση και μείωση του άγχους. Προσοχή: Επειδή συνήθως οι δίαιτες αποτοξίνωσης απαγορεύουν η μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης, θα πρέπει να αποφεύγονται να τηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς αυτά τα τρόφιμα παρέχουν στον οργανισμό σημαντικές πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Για την σωστή αποτοξίνωση χρειάζεται ποικιλία και μέτρο στη διατροφή σας. Οι παρακάτω τροφές είναι σημαντικές για να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να βοηθάτε συνεχώς τον οργανισμό σας στην διαδικασία της αποτοξίνωσης, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας μας: 

Τα λαχανικά και οι σαλάτες είναι ιδιαιτέρως σημαντικά και θα πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση για τη σωστή αποτοξίνωση του οργανισμού. Προτιμήστε κρεμμύδια, πράσο, μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, κάρδαμο και ραπανάκια. Τα φρούτα είναι επίσης σημαντικά: Βάλτε στη διατροφή σας τα αβοκάντο, μήλα, αχλάδια, βατόμουρα, πορτοκάλια καθώς και φλούδες εσπεριδοειδών. Τα όσπρια θα πρέπει να καταναλώνονται συχνά μέσα στην εβδομάδα. Οι φακές, τα ρεβίθια και τα μπιζέλια θα συμβάλλουν σημαντική στην αφαίρεση των τοξινών που έχουν εισέλθει στον οργανισμό σας. Μην ξεχνάτε επίσης ότι τα καλά λίπη έχουν τη διατροφική αξία τους. Αυτά προέρχονται από το ελαιόλαδο και τους ξηρούς καρπούς. Όσον αφορά τις πρωτεΐνες μπορείτε να τις προμηθευτείτε από θαλασσινά και ψάρια και για τις ζωικές πρωτεΐνες προτιμήστε κοτόπουλο και γαλοπούλα. Το κόκκινο κρέας καλό είναι να το περιορίσετε αλλά θα πρέπει να υπάρχει αρκετά αραιά στη διατροφή σας. Μην ξεχνάτε τέλος να πίνετε αρκετό νερό, τουλάχιστον 1.5 λίτρο την ημέρα, να επιλέγετε τρόφιμα ολικής άλεσης και φυσικά να ασκείστε συχνά ώστε να ενισχύετε τη λειτουργία της αποτοξίνωσης και μέσω της εφίδρωσης.

Αποφύγετε λοιπόν τις δίαιτες express και δώστε έμφαση στη σωστή λειτουργία της αποτοξίνωσης, αφαιρώντας τις τοξικές ουσίες από τον οργανισμό οι οποίες μπορεί να  έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε κάποιον από τους καταχωρημένους διαιτολόγους-διατροφολόγους στον Ηλεκτρονικό Επαγγελματικό Οδηγό Ελλάδος 4TY.GR!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου