Hot!

Το μυστικό για να παραμείνετε προσκολλημένοι στους στόχους σας – Πίνακες Οράματος

Κάθε φορά που έρχεται η καινούρια χρονιά και αποχαιρετούμε τον παλιό χρόνο, είναι σύνηθες να θέτουμε προσωπικούς στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε στο νέο έτος! Για φέτος λοιπόν θα σας προτείνω μια έξυπνη ιδέα στοχοθεσίας που θα σας παρακινήσει να επιτύχετε τους στόχους σας και θα σας προκαλέσει το ενδιαφέρον. Οι επαγγελματίες διαχειριστές μιας μάρκας (brand managers) συνηθίζουν να θέτουν στόχους για τις μάρκες τους απεικονίζοντας τους με ένα χρήσιμο εργαλείο: πίνακες οράματος (vision boards). Οι συγκεκριμένοι πίνακες δημιουργούνται από ένα κολάζ φωτογραφιών και κειμένων που αποτυπώνουν την εικόνα που οι επαγγελματίες επιθυμούν να σχηματίσουν για το εμπορικό σήμα τους. Χρειάζονται ένα σαφές όραμα για την μάρκα, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και την εικόνα που θέλουν να δημιουργήσουν στο μυαλό των καταναλωτών. Αυτή η τεχνική είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία μιας επιχείρησης και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα για να δείτε θετικά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο προϊόντος αλλά και της επιχείρησης σας γενικότερα!
 
Οι πίνακες οράματος όμως έχουν εφαρμογή και στην καθημερινότητα. Κάθε άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει το δικό του πίνακα ώστε να θέσει στόχους για το μέλλον, να αποφασίσει τις προτεραιότητές του και να οργανώσει καλύτερα τη ζωή του. Μέσω ενός πίνακα οράματος μπορείς να δεις μπροστά σου ξεκάθαρα το ιδανικό μέλλον για σένα βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, κατανοώντας με αυτόν τον τρόπο καλύτερα τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν για να το καταφέρεις. Οι πίνακες οράματος έχουν μεγάλη δύναμη και μπορεί να σας κρατήσουν επικεντρωμένους σε αυτά που θέλετε να επιτύχετε, παρακινώντας σας με τον καλύτερο τρόπο. Η απλή απεικόνιση των στόχων σας έχει μεγάλη επίδραση. Μην χάνετε χρόνο! Δημιουργήστε το δικό σας πίνακα και αλλάξτε τη ζωή σας άμεσα! Είναι πολύ απλό.

Η δημιουργία ενός πίνακα οράματος είναι αρκετά εύκολη. Μπορείτε να δημιουργήσετε κάποιον στον υπολογιστή ή σε κάποιο χαρτόνι ή χαρτί με κολάζ φωτογραφιών και σελίδων από περιοδικά. Ένα κολάζ από 5-8 φωτογραφίες μπορεί να είναι αρκετό. Αυτό εξαρτάται από εσάς και τους στόχους τους οποίους θέλετε να θέσετε. Πρώτα απ 'όλα λοιπόν, πάρτε το χρόνο σας για να καθορίσετε τους στόχους που θέλετε να πετύχετε. Είναι στο χέρι σας να ορίσετε το χρονικό διάστημα. Μπορεί να είναι ένα έτος ή 5-10 χρόνια αργότερα. Προσπάθησε να αποφασίσεις τί θέλεις να επιτύχεις... μπορεί να είναι οτιδήποτε, από κάτι πολύ γενικό σε κάτι πραγματικά εξειδικευμένο: π.χ. ευτυχία, εσωτερική γαλήνη, καλή αίσθηση, ωραίο σώμα, επιχειρηματική επιτυχία, αγάπη, φιλία, πλούτος κτλ. Μόλις έχετε γράψει κάτω τους στόχους σας, ψάξτε στο διαδίκτυο ή σε περιοδικά  για να βρείτε τις φωτογραφίες που περιγράφουν καλύτερα αυτά που έχετε σκεφτεί. Εφόσον έχετε βρει τις φωτογραφίες που θέλετε είστε έτοιμοι να κάνετε το κολάζ για να σας εμπνέει και να υπενθυμίζει τους στόχους σας.

Η δημιουργία του πίνακα μπορεί να γίνει εύκολα στον υπολογιστή με τη χρήση του Microsoft PowerPoint στο οποίο όλοι έχουν πρόσβαση. Σας αναφέρουμε πώς να το κάνετε: Ανοίξτε το PowerPoint σας. Πατήστε δεξί κλικ στην κενή διαφάνεια στην αριστερή πλευρά, μετά Layout και Blank. Η κενή διαφάνεια δεν σας περιορίζει σχετικά με το τί μορφής περιεχόμενο θα εισάγετε. Στη συνέχεια, πατήστε Εισαγωγή και Εικόνα, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου που σας επιτρέπει να επιλέξετε μια εικόνα από τον υπολογιστή σας. Βρείτε την και επιλέξτε Εισαγωγή. Όταν εισάγετε την εικόνα, μπορείτε εύκολα να την μετακινήσετε όπου θέλετε μέσα στη διαφάνεια κάνοντας κλικ και σύροντας την. Για να αλλάξετε το μέγεθος της, πατήστε σε ένα από τους 4 κύκλους στις γωνίες και σύρετε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγχετε την αλλαγή μεγέθους, χωρίς επιδείνωση της ποιότητας. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε ένα κείμενο στην επάνω πλευρά της εικόνας για να ορίσετε με σαφήνεια τί αντιπροσωπεύει. Ας πούμε ότι μια εικόνα αντιπροσωπεύει την ευτυχία, ως εκ τούτου, μπορείτε να γράψετε την λέξη ευτυχία. Πατήστε Εισαγωγή, Text Box και επιλέξτε το χώρο της διαφάνειας στην οποία θέλετε να εισάγετε το κείμενό σας. Προσθέστε όσες εικόνες θέλετε και ετοιμάστε το κολλάζ έτσι όπως σας αρέσει!

Μην ξεχνάτε να ανατρέχετε στον πίνακα οράματος σας σε καθημερινή βάση για να σας δίνει κίνητρα για να φτάνετε όλο και πιο κοντά στον στόχο σας. Η δύναμη που θα σας δώσει το απεικονιζόμενο ιδανικό μέλλον σας είναι αρκετά ισχυρή για να επιτύχετε τους στόχους σας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου