Hot!

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει! Εσείς έχετε σκεφτεί τι θα κάνετε;

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και σίγουρα θα έχετε αρχίσει να σκέφτεστε τι θέλετε να κάνετε εκείνο το βράδυ αλλά και το δώρο που θα αγοράσετε για το αγαπημένο σας πρόσωπο. Πριν σας ενημερώσουμε για τις προτάσεις μας για εκείνη τη βραδιά, πάμε να δούμε ένα σύντομο ιστορικό για την ημέρα όπως τη γιορτάζουμε σήμερα.
 
Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπως την γιορτάζουμε σήμερα, ξεκίνησε να γιορτάζεται στα χρόνια του ύστερου Μεσαίωνα, γύρω δηλαδή στον 14ο αιώνα όπως φαίνεται από την πρώτη γραπτή αναφορά στο ποίημα Το Κοινοβούλιο των Πτηνών” του Τζέφρι Τσόσερ.



Στις αρχές του 17ου αιώνα η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου φαίνεται πως ήταν αρκετά γνωστή στην Αγγλία ως Γιορτή των Ερωτευμένων, αφού υπάρχει σχετική αναφορά στον Άμλετ του Σαίξπηρ στο τραγούδι της Οφέλιας.

Το 1840 η ανταλλαγή μικρών χειρόγραφων σημειωμάτων μεταξύ των ερωτευμένων ήταν αρκετά κοινότυπη. Εκείνο το διάστημα διαδόθηκε η γιορτή και στην Αμερική, όπου η ανταλλαγή ευχετήριων καρτών ενισχύθηκε κατά πολύ λόγω της βιομηχανοποίησης και των φθηνών ταχυδρομικών τελών. Καθώς περνούσε ο χρόνος, το επιχειρηματικό δαιμόνιο των αγγλοσαξόνων προσέδιδε στη γιορτή τον οικουμενικό χαρακτήρα όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια η εμπορευματοποίηση της γιορτής δεν έχει προηγούμενο και δεν είναι τυχαίο πως ο τζίρος του Αγίου Βαλεντίνου μόνο στις ΗΠΑ ξεπέρασε το 2010 τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια!

Τι δώρο να επιλέξω για την ημέρα;

Τα δώρα για την συγκεκριμένη ημέρα ποικίλλουν. Σίγουρα ένα μπουκέτο λουλούδια ή και ένα μόνο τριαντάφυλλο θα εκτιμηθεί δεόντως από τη σύντροφο σας. Μπορείτε να επιλέξετε επίσης συμβολικά δώρα για την ημέρα όπως αρκουδάκια, διακοσμητικά είδη με καρδιές κ.ά. Μην ξεχάσετε να γράψετε και μια όμορφη κάρτα που να εκφράζει τα συναισθήματα για το ταίρι σας. Προτιμήστε ένα ρομαντικό δείπνο έξω, στο αγαπημένο της/του μαγαζί ή ακόμα καλύτερα ετοιμάστε εσείς το δείπνο σπίτι σας, με τη σπεσιαλιτέ σας, κεριά και ρομαντική μουσική υπόκρουση. Μην ξεχάσετε να φάτε μία τούρτα ή κάποιο παστάκι καθώς τα γλυκά ενδείκνυνται τη συγκεκριμένη βραδιά! Και για τους πιο προχωρημένους... ένα δώρο από κάποιο sex shop μπορεί να ανανεώσει την ερωτική σας ζωή προσδίδοντας μία νέα πινελιά στη σχέση σας.



Προτιμήστε το κατάστημα που χρειάζεστε από τον κατάλογο του 4TY.GR!

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αν και σίγουρα αποτελεί μια εμπορευματοποιημένη γιορτή, μπορεί να σπάσει τη ρουτίνα για να περάσετε μια όμορφη βραδιά με τη/το σύντροφο σας. Δεν χρειάζονται υπερβολές, απλά περάστε ποιοτικό χρόνο με το ταίρι σας και διασκεδάστε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου