Hot!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ


Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρακάτω ενημέρωση για την ασφάλεια και τη βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, οι ιστοσελίδες χωρίς εγκατεστημένο το πιστοποιητικό κρυπτογράφησης SSL, εμφανίζουν την ένδειξη 'NON SECURE' κατά την πλοήγηση από τον Google Chrome, με κόκκινο προειδοποιητικό τρίγωνο.



Το SSL είναι ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό που αγοράζεται από κάποια Εταιρία Προστασίας Δεδομένων και Έκδοσης Πιστοποιητικών, δημιουργώντας μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ του web server της ιστοσελίδας και του web browser του επισκέπτη. Με αυτόν τον τρόπο τα δεδομένα του χρήστη/πελάτη παραμένουν ασφαλή.

Τo SSL δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Σήμερα η εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού ασφαλείας SSL είναι απαραίτητη για όλα τα sites , κυρίως αν ζητείται η συμπλήρωση στοιχείων από τον επισκέπτη (π.χ φόρμες επικοινωνίας). Για τις ιστοσελίδες που έχουν SSL εμφανίζεται στον browser η ένδειξη ασφαλούς τοποθεσίας με μια πράσινη κλειδαριά και την ένδειξη "Secure".

Τα οφέλη από το SSL είναι πολλά:

  • Ασφάλεια: Η ύπαρξη του SSL πιστοποιεί την ασφαλή πλοήγηση του χρήστη στην ιστοσελίδα σας.
  • Επαγγελματισμός: Η απόκτηση του πιστοποιητικού SSL δείχνει μια επιχείρηση που την χαρακτηρίζει ο επαγγελματισμός, ακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στο internet.
  • Page Ranking: Η Google κατατάσσει τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν HTTPS σε καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Ταχύτητα: Λόγω της κρυπτογράφησης SSL βελτιώνεται η ταχύτητα της ιστοσελίδας που αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό παράγοντα για την κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης.



Από τα παραπάνω μπορείτε να καταλάβετε τη σημασία των SSL και αυτής της εξέλιξης στον τομέα της ασφάλειας στο Internet.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου