Hot!

Αντιμετώπιση άγχους-στρες!

Η καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου είναι γεμάτη άγχος και στρες, όσον αφορά τον εργασιακό τομέα αλλά και τον προσωπικό. Μην ξεχνάτε όμως πως κάθε άνθρωπος είναι ικανός να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί, από μια μικρή δυσκολία μέχρι κάτι αρκετά σοβαρό, αρκεί να έχει κατανοήσει ορισμένα βασικά πράγματα και να ξέρει μερικά tips για να αντιμετωπίσει στρεσογόνες καταστάσεις την στιγμή ακριβώς που παρουσιάζονται. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις – θετικές και αρνητικές. Παρακάτω ακολουθούν τα πιο σημαντικά tips από ειδικούς για να καταφέρετε να ελέγχετε το άγχος σας!



Για να μπορέσετε να μειώσετε το άγχος σας σε μεγάλο βαθμό μακροπρόθεσμα θα πρέπει να:

- Μάθετε να σκέφτεστε θετικά:

Είναι ένα από τα βασικότερα μυστικά για να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων γενικότερα στην ζωή σας. Αν και ακούγεται εύκολο, σίγουρα είναι δύσκολο στην πράξη. Αυτό αποτελεί απλά μια συνήθεια που μαθαίνεται με τον καιρό και πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα θετικά για οτιδήποτε περιμένουμε να έρθει. Όποτε έχουμε αρνητικές σκέψεις πρέπει να προσπαθούμε να τις αντικαταστήσουμε με θετικές. Δεν πρέπει να αφήνετε αρνητικές σκέψεις να κυριαρχούν στο μυαλό σας κυρίως για θέματα που αφορούν το μέλλον και δεν ξέρετε πως ακριβώς θα εξελιχθούν. Το να σκέφτεστε όλα τα πιθανά κακά σενάρια είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Σκεφτείτε ότι τα πράγματα θα έρθουν όσο πιο καλά γίνεται και προσπαθήστε να το κάνετε εικόνα, να το οραματιστείτε.

- Αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας:

Προσπαθήστε να αφιερώνετε κάθε μέρα τουλάχιστον 30 λεπτά μόνο για τον εαυτό σας, να κάνετε κάτι μόνοι σας. Ακούστε μουσική, διαβάστε ένα βιβλίο ή διαλογιστείτε. Προσπαθήστε να σκεφτείτε τα θετικά πράγματα που έγιναν μέσα στην ημέρα που πέρασε και να είστε ευγνώμονες. Αναζητήστε τα δυνατά σας σημεία και βρείτε εκείνα τα σημεία στα οποία μπορείτε να βελτιωθείτε. Κάντε μόνο θετικές σκέψεις για το μέλλον κατά τη διάρκεια αυτής της ξεκούρασης σας και μην αφήσετε τον εαυτό σας να σκεφτεί οποιαδήποτε άλλη σκοτούρα σας προβληματίζει. Εάν θέλετε επίσης μπορείτε να ξεκινήσετε ένα καινούριο χόμπι.

- Αποφύγετε τους αρνητικούς ανθρώπους:

Προσπαθήστε να συναναστρέφεστε με άτομα αισιόδοξα και χαρούμενα που σας γεμίζουν με θετική ενέργεια και δεν σας ρίχνουν ψυχολογικά. Αποφύγετε τους μίζερους και κακόκεφους ανθρώπους καθώς και όλους εκείνους που σας στενοχωρούν και δεν σας φέρονται καλά. Αξίζετε κάτι καλύτερο. Η κατάλληλη επιλογή φίλων και ο χρόνος μαζί τους θα σας κάνει να ξεχνιέστε και να γεμίζετε τη ζωή σας με όμορφες αναμνήσεις!

- Πιστέψετε στον εαυτό σας:

Μάθετε να έχετε αυτοπεποίθηση! Πιστέψτε στον εαυτό σας και μην τον υποτιμάτε. Επίσης, θυμηθείτε πως οτιδήποτε δύσκολο έχει έρθει στη ζωή σας, έχετε καταφέρει να το αντιμετωπίσετε, άρα σίγουρα είστε ικανοί να αντιμετωπίσετε ό,τι έρθει στο μέλλον. Πιστέψτε λοιπόν σε εσάς και τις δυνάμεις σας, και αν θεωρείτε ότι θέλετε να βελτιώσετε κάτι προσπαθήστε να το κάνετε σιγά σιγά αναπτύσσοντας τις αντίστοιχες δεξιότητες!


Για να αντιμετωπίσετε το έντονο στρες τη στιγμή που παρουσιάζεται, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Κάντε ένα μικρό διάλειμμα για να ξεφύγετε λίγο από αυτό που κάνετε και εστιάστε στην αναπνοή σας. Κλείστε τα μάτια και ακουμπήστε το ένα χέρι στην κοιλιά σας. Αναπνεύστε αργά μέσω της μύτης και εκπνεύστε πάλι σιγά σιγά από το στόμα. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε, να ξεφύγετε τελείως από την κατάσταση που σας προβληματίζει για να καθαρίσετε το μυαλό σας και επανέλθετε, εάν χρειαστεί, αργότερα σε αυτό που κάνατε και σας προβλημάτιζε. Εάν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορείτε να μπείτε στο YouTube και να βρείτε μεγάλη ποικιλία βίντεο με μουσική και ασκήσεις χαλάρωσης που θα σας κάνουν να ηρεμήσετε είτε στο σπίτι είτε στον εργασιακό σας χώρο, τη στιγμή που το χρειάζεστε. Οι επίμονες αρνητικές σκέψεις μπορεί να οδηγήσουν σε έντονο στρες οπότε προσπαθήστε να αποσπάσετε την προσοχή σας από αυτό που σας προβληματίζει κάνοντας κάτι έντονο όπως το να τυλίξετε ένα λαστιχάκι γύρω από το δάχτυλό σας, να μετρήσετε από το 1 ως το 50 ή να σηκωθείτε για λίγο από την καρέκλα σας και να κοιτάξετε έξω από το παράθυρο. Δοκιμάστε επίσης να πιείτε τίλιο. Το έγχυμα από τίλιο έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε, να ‘ξε-αγχωθείτε’ και να νικήσετε την αϋπνία, όποτε πιείτε λίγο τίλιο πριν κοιμηθείτε και θα δείτε ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου