Hot!

Χρήσιμα στατιστικά για την απόδοση της ιστοσελίδας σας!

Το Google Αnalytics αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο της Google για τους επιχειρηματίες. Πρόκειται για μία σημαντική υπηρεσία που παρέχει αναλυτικές πληροφορίες όσον αφορά την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων, χωρίς πολύ υψηλές απαιτήσεις τεχνικών γνώσεων. Εύκολα κάποιος μπορεί να δει για παράδειγμα τον αριθμό των μοναδικών επισκεπτών στο site, τη διάρκεια παραμονής στις σελίδες, λέξεις κλειδιά, πηγές προέλευσης στον ιστότοπο και άλλα σημαντικά στοιχεία που αφορούν την απόδοση μιας ιστοσελίδας. Επίσης, το Google Analytics προσφέρεται και για στοιχεία διαφημιστικών εκστρατειών όπως το Google Adwords.



Η εγγραφή μπορεί να γίνει εύκολα με τον λογαριασμό email σας στο Gmail και έτσι, με τον μοναδικό κώδικα παρακολούθησης που θα σας δοθεί για κάθε ιστότοπο (αναφέροντας τη διεύθυνση της σελίδας και προσωπικά στοιχεία), μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία που συλλέγονται από κάθε σελίδα. Στην σελίδα http://www.google.com/analytics/ μπορείτε να εγγραφείτε ή να εισέλθετε στην κεντρική σελίδα διαχείρισης. Στην κεντρική σελίδα θα βρείτε μία χρήσιμη περίληψη των στατιστικών της ιστοσελίδας και πατώντας τα διάφορα μενού στη διαχείριση, μπορείτε να βρείτε αρκετές λεπτομέρειες.

Τα πλεονεκτήματα που παρέχει η συγκεκριμένη υπηρεσία της Google είναι πολλά: Μπορείτε να έχετε μία πλήρη εικόνα για χρήσιμα στοιχεία επισκεψιμότητας στο site σας και φυσικά έτσι να κρίνετε την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του. Όπως αναφέρθηκε και πάνω είναι χρήσιμο εργαλείο και για διαφημιστικές εκστρατείες, έτσι μπορείτε να βρείτε ποιες σελίδες αποδίδουν καλύτερα, ποιες λέξεις-κλειδιά και γενικότερα αν η εκστρατεία φέρνει όντως τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Δείτε πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες το site σας, πώς το βρήκαν και ποιες λέξεις κλειδιά χρησιμοποίησαν. Δείτε την αλληλεπίδραση των χρηστών με τον ιστότοπο σας καθώς και τον αριθμό πωλήσεων που έχετε πετύχει. Δίνεται ακόμα και η δυνατότητα για παροχή στοιχείων σε πραγματικό χρόνο.

Στη νέα γενιά ιστοσελίδων του Ηλεκτρονικού Επαγγελματικού Οδηγού Ελλάδας 4TY.GR, σας παρέχουμε κωδικούς για πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία έτσι ώστε να έχετε πλήρη εικόνα για την επισκεψιμότητα και τη γενικότερη απόδοση του site σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου