Hot!

Προώθηση νέου προϊόντος/υπηρεσίας

Θέλετε να προωθήσετε το καινούριο σας προϊόν ή υπηρεσία αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε έτσι ώστε να τα κάνετε γνωστά στους πελάτες σας και να αυξήσετε τα έσοδα σας; Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι για να το πετύχετε. Ίσως το καλύτερο είναι να υπάρξει μία ολοκληρωμένη προοπτική συνδυάζοντας τους παραδοσιακούς τρόπους προβολής και διαφήμισης σε συνδυασμό με το internet. 

Όσον αφορά τα παραδοσιακά μέσα το καλύτερο είναι να διαφημιστείτε σε εκθέσεις ή διάφορες εκδηλώσεις και σε τοπικά μέσα όπως τηλεόραση ή εφημερίδα που το κόστος δεν είναι τόσο υψηλό και μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα ευρύ σχετικά κοινό. Δώστε  ιδιαίτερη έμφαση σους λόγους που κάνουν το δικό σας προίόν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό καθώς και στα οφέλη που μπορεί να παρέχει στους μελλοντικούς πελάτες σας.



Είτε στα παραδοσιακά μέσα είτε ηλεκτρονικά είναι πολύ σημαντικά να διαφημίζετε τα οφέλη και τις λύσεις στα προβλήματα που μπορεί να δώσει. Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι πελάτες σας και τα προβλήματα τα οποία θα επιλύσει το νέο προϊόν. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε μεγαλύτερο κοινό και θα αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Μην εστιάζετε δηλαδή στα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος αλλά στο τί θα προσφέρουν στους πελάτες σας.

Όσον αφορά την προβολή στο διαδίκτυο μπορείτε να προβείτε στα παρακάτω μέσα: Μπορείτε να κάνετε διαφήμιση στο Facebook σε αρκετά στοχευμένο κοινό για μέγιστα αποτελέσματα σε σχετικά χαμηλό κόστος. Μπορείτε να διαφημίσετε μια ιστοσελίδα ή σελίδα στο Facebook ή e-shop ή οποιαδήποτε άλλη σελίδα στο internet και να αποκομίσετε άμεσα οφέλη. Σκεφτείτε πόσα πλεονεκτήματα μπορεί να αποκομίσετε αφού το Facebook στην Ελλάδα μετρά εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.

Αλλά και τα Google Adwords, η πληρωμένη διαφήμιση στη Google δηλαδή, μπορεί να εκτοξεύσει μια σελίδα στο internet, σε κοινό που πληκτρολογεί συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Με αυτή τη διαφήμιση μπορείτε να καταφέρετε άμεσα αποτελέσματα και αυξημένα τηλέφωνα και επισκέψεις στο κατάστημα σας.

Όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να ανεβάζετε συνεχή posts στη σελίδα σας στο Facebook ή σε κάποιο άλλο μέσο και φυσικά στην ιστοσελίδα πριν και μετά το λανσάρισμα του προϊόντος ότι κάτι έρχεται. Να κρατάτε συνεχώς ενήμερο το κοινό σας στα social media με τις τελευταίες εξελίξεις. Παροτρύνετε τους πελάτες που έχουν χρησιμοποιήσει το προϊόν σας να γράψουν κάτι για αυτό και την εμπειρία τους. Ανεβάστε επίσης διαγωνισμό στο Facebook για κάποια δώρα! Π.χ Διεκδικήστε να είστε εσείς ο τυχερός που θα δοκιμάσει πρώτος το νέο μας προϊόν!

Όσον αφορά το site θα πρέπει να είναι ευκολόχρηστο και γρήγορο με προσαρμογή σε κινητά και tablets, καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες του internet συνδέονται από τέτοιες συσκευές. Καλό είναι να υπάρξει μία συγκεκριμένη σελίδα μέσα στο site για το νέο προϊόν, κυρίως όταν φαίνεται και ξεκάθαρα στην αρχική σελίδα ότι πρόκειται για νέο προϊόν υπηρεσία. Επίσης, είναι χρήσιμο να είναι ξεχωριστή η σελίδα και για τις μηχανές αναζήτησης αλλά και για τυχόν διαφημίσεις που τυχόν θα επιλέξετε, που θα κατευθύνουν κατευθείαν το κοινό σε αυτή την ειδική σελίδα.

Η μαζική αποστολή Newsletter μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κάνετε μια εντυπωσιακή διαφημιστική μακέτα που μπορεί να αποσταλεί σε χιλιάδες παραλήπτες με σχετικά χαμηλό κόστος. Επιλέξτε μια εταιρία που μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακές μακέτες αλλά και με μεγάλη λίστα με email προσεκτικά επιλεγμένη με αποδέκτες που έχουν δεχτεί την αποστολή τέτοιων διαφημιστικών μηνυμάτων στο email τους. 

Τέλος, τα βίντεο είναι ένα από τα trends της εποχής. Φροντίστε να δημιουργήσετε ένα βίντεο για την καμπάνια που προειδοποιεί για το νέο προϊόν χωρίς ίσως να ξεκαθαρίζει ακριβώς περί τίνος πρόκειται (teaser video) για να δημιουργήσετε κάποιου είδους ντόρο. Δημιουργήστε ένα όμορφο βίντεο στο Youtube και ανεβάστε το τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στο Facebook! Δεν χρειάζεται κάτι πολύ ιδιαίτερο από άποψη τεχνολογίς και γραφικών αλλά το κείμενο που θα συνοδεύει την παρουσίαση του προϊόντος θα πρέπει να τραβήξει την προσοχή και να ιντριγκάρει!


Επικοινωνήστε με τον 4TY.GR και το έμπειρο προσωπικό μας θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα για να επιλέξετε την καλύτερη μέθοδο σε κάθε περίπτωση για να προβάλετε το νέο σας προϊόν ή υπηρεσία. Είτε θέλετε να κατασκευάσετε ιστοσελίδα ή να κάνετε διαφήμιση στο Facebook ή να στείλετε μαζικά email, o 4TY.GR παρέχει μια γκάμα υπηρεσιών για να καλύψει κάθε σας ανάγκη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου