Hot!

TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ!

Ο Αύγουστος αποτελεί τον μήνα που οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους! Είτε πρόκειται για μια μικρή απόδραση σε κοντινή περιοχή είτε για μια πολυήμερη εκδρομή, σίγουρα θα βρείτε χρόνο να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας και να επανέλθετε ανανεωμένοι στο πόστο σας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένα tips για να κάνετε τις φετινές διακοπές με το/τη σύντροφο σας, τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, αξέχαστες!



Οικογενειακές Διακοπές

Όσον αφορά τις οικογενειακές διακοπές, αρχικά θα πρέπει να λάβετε τη γνώμη των παιδιών σας για να νιώσουν και αυτά ότι συμμετέχουν στην επιλογή τόσο του μέρους αλλά και γενικότερα των δραστηριοτήτων που θα κάνετε στις διακοπές. Μη ξεφεύγετε με τις ώρες γιατί τα παιδιά θα κουραστούν.Συνεπώς, καλό είναι να τηρείτε το πρόγραμμα όσον αφορά το ωράριο του ύπνου.

Ένα ακόμα tip είναι να επιλέξετε να κάνετε διακοπές με φιλικό ζευγάρι με παιδιά, ακόμα καλύτερα παιδιά που γνωρίζονται ήδη, έτσι ώστε να έχουν τα παιδιά σας μία όμορφη παρέα για να περάσουν τις διακοπές. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα παιδιά μετά από λίγες ημέρες διακοπών με τους γονείς τους κουράζονται και βαριούνται και παραπονιούνται να επιστρέψουν. Με αυτόν τον τρόπο όμως σίγουρα θα διατηρηθεί ο ενθουσιασμός τους αμείωτος για όλη τη διάρκεια των διακοπών. Μία άλλη καλή ιδέα είναι η καταγραφή των εμπειριών των διακοπών σε ένα ημερολόγιο καθημερινά, για να κάνετε τα παιδιά σας να δουν με διαφορετική οπτική τις διακοπές μαζί σας.

Τα ιστορικά μνημεία και τα μουσεία συνήθως αποτελούν μέρος των δραστηριοτήτων για τις οποίες τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα. Προσπαθήστε να παρουσιάσετε ό,τι βλέπετε με όμορφες ιστορίες και να κάνετε ερωτήσεις στο παιδί έτσι ώστε να αντιληφθεί την επίσκεψη σαν παιχνίδι και όχι σαν κάτι που είναι υποχρεωμένο να κάνει.

Διακοπές με το/τη σύντροφο σας

Εάν είναι από τις πρώτες φορές που πάτε διακοπές με το/τη σύντροφο σας, σίγουρα θα αποτελεί λίγο αμήχανη στιγμή γιατί θα χρειαστεί να συγκατοικήσετε για λίγες μέρες. Το κλειδί είναι να νιώθετε άνετα και να μην αγχώνεστε. Να είστε ο εαυτός σας και αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες σταθερές όπως το αγαπημένο σας βιβλίο ή ακόμα και αρκουδάκι για να νιώθετε άνετα στο νέο περιβάλλον. Επιλέξτε από κοινού τον προορισμό και τη διαμονή αλλά αναλύστε και το καθημερινό σας πρόγραμμα για το διάστημα των διακοπών. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα πρόγραμμα για να μην νιώθετε άγχος και για αυτό το κομμάτι.

Προσπαθήστε να ξεφύγετε από την καθημερινότητα σας σαν ζευγάρι εάν είστε αρκετό καιρό μαζί. Κλείστε εισιτήρια για μία συναυλία ή θεατρική παράσταση που παίζει εκείνες τις μέρες. Πηγαίνετε να χαλαρώσετε μαζί σε ένα σπα ή κάντε κάτι απροσδόκητο όπως κάποιο θαλάσσιο σπορ που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη και θα σας φέρει πιο κοντά. Επισκεφτείτε ένα ήσυχο ρεστοράν, κάντε βόλτα στην παραλία, βραδινό μπάνιο.. και φυσικά περάστε ποιοτικό χρόνο και στο δωμάτιο σας! Ζήστε με έντονη ρομαντική και αισθησιακή διάθεση όπως στις αρχές της σχέσης!

Διακοπές με φίλους

Όταν πηγαίνετε διακοπές με αρκετά άτομα, τα πράγματα μπορεί να ζορίσουν. Η συμβίωση με τους άλλους μπορεί να σας δυσκολέψει καθώς και η απόφαση για το τί θα κάνετε. Η οργάνωση λοιπόν είναι το παν. Οργανώστε αναλυτικά το πρόγραμμα σας για να έχετε έναν μπούσουλα για το τί περίπου θα κάνετε. Εάν τα γούστα σας για τη διασκέδαση συμπίπτουν σίγουρα θα διευκολυνθείτε αρκετά. Εάν όμως υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις, κάντε υποχωρήσεις και δεχτείτε και πράγματα που δεν σας ευχαριστούν και τόσο για να ευχαριστήσετε τους υπολοίπους! Μην ξεχάσετε να κάνετε δραστηριότητες που θα φέρουν την παρέα πιο κοντά όπως πεζοπορία, ομαδικά αθλήματα και μπάνιο στη θάλασσα το βράδυ και μετά ξεκούραση στη παραλία!



Extra Tips:


1) Αφήστε το καλύτερο για το τέλος για να σας αφήσουν οι διακοπές σας μια ευχάριστη αίσθηση!


2) Μην ξεχάσετε να εφοδιάσετε το φαρμακείο σας με αντηλιακή κρέμα, κρέμα για εγκαύματα και κρέμα για τσιμπήματα που αποτελούν απαραίτητα προϊόντα για το καλοκαίρι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου