Hot!

Έρχεται η «Μαύρη Παρασκευή» 29/11 - Απίστευτες Εκπτώσεις και Προσφορές!

Την άλλη Παρασκευή 29/11 έρχεται η «Μαύρη Παρασκευή»  (Black Friday) όπως είναι γνωστή στο εξωτερικό. Ζήστε την απόλυτη εμπειρία απίστευτων εκπτώσεων και προσφορών πλέον σχεδόν σε όλων των ειδών προϊόντα και υπηρεσίες! Μπορείτε να βρείτε εκπτώσεις σε αρκετά πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα με προσφορές που φτάνουν ακόμα και το 90%! Οι εκπτώσεις δεν κρατούν μόνο για μια ημέρα – η περίοδος των προσφορών όλο και επεκτείνεται!



Η τάση αυτή ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και εφαρμόζεται την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη, σηματοδοτώντας την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, προσφέροντας πολύ χαμηλές τιμές στους καταναλωτές. Οι ρίζες του συγκεκριμένου θεσμού εντοπίζονται στη δεκαετία του 1960. Έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες παγκοσμίως και φυσικά έχει την τιμητική του και στην Ελλάδα που πλέον έχει γίνει πολύ δημοφιλής.

Η Black Friday φαίνεται πως ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα! Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο και μέχρι το τέλος του χρόνου παρατηρείται η μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά για αυτό και είναι μια σημαντική ευκαιρία για να αυξήσετε τις πωλήσεις και τα κέρδη σας. Επίσης να αναφέρουμε ότι πολλοί πλέον αγοράζουν και online αυτή τη μέρα, πιθανώς λόγω των μεγάλων ουρών που σχηματίζονται σε ορισμένα καταστήματα. 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε χρήσιμα tips για να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα την Black Friday:

- Εφαρμόστε μεγάλες εκπτώσεις από 30% και πάνω. Οι εκπτώσεις αυτή τη μέρα πρέπει να είναι μεγάλες οπότε δεν έχει νόημα να έχετε εκπτώσεις 20% και κάτω γιατί πιθανότατα ο κόσμος θα προτιμήσει να αγοράσει από κάποιους ανταγωνιστές.

- Προσπαθήστε να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας όχι μόνο από άποψη τιμών αλλά και λόγω κάποιων υπηρεσιών. Για παράδειγμα μπορείτε για αυτή τη μέρα να αναλαμβάνετε εσείς τα έξοδα αποστολής για τις online αγορές ή να προσφέρετε ανταγωνιστικούς τρόπους πληρωμής.

- Ετοιμάστε ένα ενημερωτικό newsletter για τις προσφορές σας. Βάλτε στο site από νωρίς ένα πλαίσιο για εγγραφή (ζητώντας στοιχεία όπως email) ώστε να παραλάβουν το newsletter. Επίσης, μπορείτε να στείλετε το newsletter σας στα emails των υπαρχόντων πελατών.

- Αρχίστε την προώθηση των προσφορών 1-2 εβδομάδες πιο πριν. Ειδοποιήστε από νωρίς τους πιθανούς πελάτες σας για να προετοιμαστούν για τις αγορές τους. Άλλωστε είναι πολλοί πλέον αυτοί που κοιτάζουν από νωρίς τις προσφορές και συγκρίνουν τιμές online. Προσπαθήστε να ετοιμάσετε ένα ημερολόγιο για τις αναρτήσεις και τις διαφημίσεις σας ώστε να γνωρίζετε τί και πότε θα ενημερώνετε.

- Στην καλύτερη προώθηση των προσφορών σας για την Black Friday θα συμβάλλουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε περιεχόμενο στις διαφημίσεις σας που θα προσελκύσει περισσότερο την προσοχή των πελατών από τις απλές εικόνες όπως βίντεο, διαφημίσεις καρουζέλ και GIF. Πιθανώς αυτή την περίοδο να χρειαστεί να αυξήσετε το budget για τις χορηγούμενες διαφημίσεις στα social media. Όσον αφορά τις απλές αναρτήσεις στις σελίδες σας στα social media προσπαθήστε να παροτρύνετε τα share παρέχοντας οφέλη π.χ κάντε share στο προφίλ σας στο Faebook και μπείτε στην κλήρωση για 10% επιπλέον έκπτωση.

- Προσφέρετε κάρτες δώρων. Οι κάρτες δώρων είναι μια χρήσιμη πρόταση για αυτή την μέρα (και όχι μόνο) καθώς έτσι οι πελάτες σας μπορούν να δώσουν την κάρτα σε φίλους και γνωστούς για να ψωνίσουν από εσάς. Να προσφέρετε και κάρτες ηλεκτρονικά (e-gift cards) για να μπορεί κάποιος να παίρνει πιο εύκολα δωρο-κάρτες και για ηλεκτρονικές αγορές αν υποστηρίζετε κάτι τέτοιο.

- Τοποθετήστε ένα widget αντίστροφης μέτρησης για την ώρα λήξης των προσφορών στο site/e-shop σας, παρακινώντας με αυτόν τον τρόπο τους επισκέπτες της σελίδας σας ακόμα περισσότερο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου