Hot!

Tips για να αποκτήσετε ένα επιτυχημένο επαγγελματικό προφίλ!

Όπως και οι επιχειρήσεις χτίζουν τις μάρκες τους για να αποκτήσουν ένα ισχυρό όνομα, έτσι και κάθε εργαζόμενος πρέπει να χτίσει το δικό του όνομα για να μπορέσει να τα καταφέρει. Αλλά και στην προσωπική ζωή είναι χρήσιμο να προσέχουμε το προσωπικό μας brand και να δείχνουμε αυτό που θέλουμε να φαινόμαστε! Στο σημερινό μας άρθρο σας παρουσιάζουμε ορισμένα βασικά tips για να χτίσετε ένα ισχυρό προσωπικό brand (όνομα) τόσο για την επαγγελματική όσο και την προσωπική ζωή σας.




- Ορίστε ποιος είστε: Καταγράψτε τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες σας. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που σας περιγράφουν περισσότερο; Επίσης, προσπαθήστε να καταλάβετε ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα, τα σημεία αυτά δηλαδή που σας ξεχωρίζουν από τους άλλους. Βρείτε τα διαφορετικά χαρακτηριστικά σας από προσωπική κρίση αλλά ρωτήστε και τους άλλους να εντοπίσουν τα δυνατά σας σημεία αλλά και τις αδυναμίες αν σας ενδιαφέρει.


- Καθορίστε τις ομάδες-στόχους σας: Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καθορίσετε τους ανθρώπους που πιστεύετε ότι θα εκτιμήσουν τις αξίες που μπορείτε να προσφέρετε. Ταιριάξτε τα δυνατά σας στοιχεία με διαφορετικές ομάδες-στόχους. Αποφύγετε να έχετε πολλές ομάδες στόχους και θυμηθείτε ότι δεν μπορείτε να τους ικανοποιήσετε όλους. Μην το ξεχνάτε αυτό για να μπορέσετε να έχετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή.


- Προσέξτε την παρουσία σας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης: Πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν πολλά για εσάς, ελέγχοντας το προφίλ σας στα κοινωνικά μέσα όπως το Facebook, το Instagram και το Linkedin. Πολλοί υπεύθυνοι πριν από μια συνέντευξη εξετάζουν τα προφίλ των συνεντευξιαζομένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αναρτήσεις, οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζετε μπορούν να αποκαλύψουν πολλές πτυχές του χαρακτήρα σας.


- Να προσέχετε τη γλώσσα του σώματος: Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε κάποιον, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό που λέει δεν είναι αληθές λόγω της γλώσσας του σώματος του. Η γλώσσα του σώματος μπορεί να μεταδώσει αρνητικά σήματα σε κάποιον άλλον π.χ αμηχανία, φόβο, ψεύδος. Προσέξτε τη γλώσσα του σώματός σας και προσπαθήστε να τη διατηρήσετε σε αρμονία με αυτό που λέτε. Μελετήστε άρθρα που αφορούν την γλώσσα του σώματος ώστε να δείχνετε αυτοπεποίθηση στους άλλους.


- Αντιμετωπίστε τους άλλους με τον τρόπο που θα θέλατε να σας αντιμετωπίζουν: Οι άλλοι θα σας συμπεριφέρονται σύμφωνα με τον τρόπο που τους συμπεριφέρεστε, οπότε μην περιμένετε να κερδίσετε τη συμπάθειά τους όταν είστε επιθετικοί ή φωνάζετε σε άλλους. Αυτό είναι το κύριο μυστικό για να μπορέσετε να γίνεται αποδέκτες των συμπεριφορών που θέλετε. Άλλωστε είναι γνωστό ότι “ό,τι δίνεις παίρνεις”.


- Προσπαθήστε να βοηθάτε τους άλλους για να βοηθηθείτε και εσείς στο μέλλον: Είναι αλήθεια ότι στην καθημερινότητα οι άνθρωποι βοηθούν τους άλλους όταν περιμένουν κάτι από αυτούς στο μέλλον. Καλό είναι εσείς να προσπαθείτε να βοηθάτε τους άλλους και να πιστέψετε ότι θα σας υποστηρίξουν κάποια στιγμή που θα το χρειαστείτε. Αν βοηθάτε πρόθυμα άλλους ανθρώπους, θα έχετε πάντα κάποιον να σας βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές. Δείξτε πραγματικά το ενδιαφέρον σας και οι άλλοι θα σας δείξουν την προσοχή που χρειάζεστε.


- Όλα είναι δυνατά: Αυτή είναι μια σημαντική στάση ζωής για να επιτύχετε. Πρέπει να είστε αισιόδοξοι και σίγουροι για τον εαυτό ή τουλάχιστον έτσι να δείχνετε, ώστε οι άλλοι να μπορούν να σας εμπιστεύονται. Εάν δεν πιστεύεστε εσείς οι ίδιοι στον εαυτό σας, τότε γιατί θα πρέπει οι υπόλοιποι να πιστεύουν ότι μπορείτε να κάνετε κάτι; Να είστε σίγουροι για τα δυνατά σημεία που έχετε εντοπίσει για τον εαυτό σας και να προσπαθείτε συνεχώς να εξελίσσετε την προσωπικότητα σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου