Hot!

8 Tips για καλύτερη υγεία!

Στο σημερινό άρθρο του 4TY.GR σας παρουσιάζουμε 8 tips που θα ενισχύσουν την υγεία και τη διάθεση σας!


Μπανάνες κατά της πρησμένης κοιλιάς

Έχετε πρησμένη κοιλιά; Σίγουρα το πρήξιμο στην κοιλιά είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα που συνήθως οφείλεται σε υπερβολική κατανάλωση νατρίου ή σε αέρια. Εάν θέλετε να ανακουφιστείτε, μια καλή λύση είναι η μπανάνα καθώς το το κάλιο που περιέχει δρα σημαντικά κατά των αποτελεσμάτων της υπερβολικής κατανάλωσης νατρίου.


Απολαύστε τις μικρές χαρές της ζωής

Οι ρυθμοί της ζωής σήμερα είναι ιδιαιτέρως έντονοι και πολλές φορές αφιερώνουμε πολύ χρόνο στη δουλειά και αγχωνόμαστε για διάφορες καταστάσεις που αφορούν είτε την επαγγελματική είτε την προσωπική ζωή. Πολλοί ψυχολόγοι τονίζουν ότι σε καθημερινή βάση θα πρέπει να ξεκλέβουμε λίγο χρόνο για να κάνουμε κάτι που μας φτιάχνει τη διάθεση, π.χ τηλεόραση, ραδιόφωνο, κουβέντα με φίλους, παιχνίδι με τα παιδιά και γενικά ότι μας χαλαρώνει και μας ευχαριστεί. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ότι πολλά προβλήματα υγείας ξεκινούν από την κακή ψυχολογία. Εστιάστε στα θετικά της καθημερινότητας και σταματήστε να ταλαιπωρείτε το μυαλό με αρνητικά πράγματα που έχουν γίνει και δεν μπορείτε πλέον να αλλάξετε. Ακόμα και μια απλή καθημερινή στιγμή χαλάρωσης θα πρέπει να την αντιμετωπίζετε ως κάτι σημαντικό και να προσπαθείτε να χαίρεστε ακόμα και με μικρά πράγματα χωρίς να σκέφτεστε οτιδήποτε άλλο εκείνη την στιγμή. Να θέτετε συχνά ρεαλιστικούς στόχους ώστε να αποκτά καλύτερο νόημα η ζωή σας. Αποφύγετε στόχους που αφορούν την καριέρα ή τα χρήματα, αντίθετα αφιερωθείτε σε στόχους όπως το να μάθετε μια τέχνη ή να γνωρίσετε νέους φίλους.

Καθημερινό περπάτημα

Το περπάτημα με γρήγορο σχετικά βήμα για 30 λεπτά σε καθημερινή βάση μπορεί να σας ωφελήσει σημαντικά σύμφωνα με τους ειδικούς. Πέρα από τα αισθητά αποτελέσματα που θα δείτε λόγω της μείωσης των περιττών κιλών και του λίπους, θα ενισχυθεί ιδιαιτέρως το καρδιαγγειακό σύστημα, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, η άσκηση θα σας βοηθήσει και πνευματικά, αφού έτσι οξυγονώνεται ο εγκέφαλος και μπορεί να σας προφυλάξει ακόμα και από τη νόσο Alzheimer.

Λιπαρά ψάρια 1-2 φορές την εβδομάδα

Ένα γεύμα λιπαρών ψαριών όπως για παράδειγμα σολομού, σαρδέλας ή κολιού μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα είναι χρήσιμα για την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς σας και σύμφωνα με έρευνες, δύο μερίδες την εβδομάδα καταπολεμούν την αρθρίτιδα και μειώνουν τις φλεγμονές γύρω από τις αρθρώσεις.



Λεμόνι κατά των πονοκεφάλων

Εάν έχετε συχνά πονοκεφάλους ή ημικρανίες μία καλή λύση φαίνεται πως είναι το λεμόνι. Έχει αποδειχθεί ότι το λεμόνι μπορεί να ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό από τα συγκεκριμένα συμπτώματα, οπότε κόψτε ένα λεμόνι στην μέση και περάστε το στο μέτωπό σας ή εστιάστε συγκεκριμένα στο μέρος που πονάτε. Μία άλλη λύση για τους πονοκεφάλους είναι να φάτε μια χούφτα αμύγδαλα.

Σωστή πρόσληψη φυτικών ινών

Λαμβάνοντας τη σωστή ποσότητα φυτικών ινών σε καθημερινή βάση, θα καταφέρετε να διατηρήσετε την καλή υγεία του εντέρου σας. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες βρίσκονται σε λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως και επιταχύνουν τη διέλευση των αποβλήτων στο έντερο, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσκοιλιότητα. Οι διαλυτές φυτικές ίνες βρίσκονται στη βρώμη και τα όσπρια, έχοντας την ιδιότητα να σας κρατούν χορτάτους για πολλές ώρες, διατηρώντας επίσης σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μην αποφεύγετε το πρωινό

Η μέρα σας θα ξεκινήσει καλύτερα εάν απολαύσετε ένα σωστό πρωινό. Πολλοί άνθρωποι φαίνεται ότι παραμελούν το πρωινό τους είτε εντελώς είτε δεν τρώνε σωστά πίνοντας για παράδειγμα έναν καφέ ή τρώγοντας ένα γρήγορο και συνήθως ανθυγιεινό σνακ. Προσπαθήστε να παίρνετε φυτικές ίνες και προβιοτικά κατά το πρωϊνό σας γεύμα της ημέρας. Προτιμήστε δημητριακά ολικής άλεσης με φυτικές ίνες, γιαούρτι, γάλα, χυμό, μέλι για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας.

Σκωτσέζικο ντους!

Για πιο δυνατό ανοσοποιητικό αλλά και άμεση τόνωση, κάντε σκωτσέζικο ντους. Το σκωτσέζικο ντους αφορά την εναλλαγή του νερού από ζεστό σε κρύο. Η ξαφνική αλλαγή από το ζεστό στο κρύο θα σας τονώσει άμεσα (κυρίως το πρωί) και θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος. Έχει αποδειχθεί πως η τακτική του σκωτσέζικου ντους παράγει ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που δρα εναντίον των ασθενειών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου