Hot!

Στρατηγικές για επίτευξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος!

Θέλετε να διαφοροποιηθείτε από τους ανταγωνιστές σας στην αγορά έτσι ώστε να προσελκύσετε ακόμα περισσότερους πελάτες; Ακολουθήστε την κατάλληλη στρατηγική και αποκτήστε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα ξεχωρίσει την επιχείρηση σας από τις υπόλοιπες.



Ηγεσία κόστους: Μία κύρια μορφή επίτευξης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος είναι η ηγεσία κόστους. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται προσπάθεια για μείωση του συνολικού κόστους παραγωγής, προσφοράς και γενικής λειτουργίας. Με αυτόν τον τρόπο διατίθεται το προϊόν σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή σε σχέση με τους ανταγωνιστές του κλάδου. Σε αυτήν την περίπτωση αυξάνεται το κέρδος τόσο λόγω της μείωσης του κόστους όσο και της προσέλκυσης πελατών εξαιτίας της ελκυστικής τιμής.

Διαφοροποίηση: Με τη σωστή προώθηση των ξεχωριστών χαρακτηριστικών των προϊόντων ή υπηρεσιών μιας επιχείρησης μπορούν να αυξηθούν σημαντικά τα κέρδη. Οι ξεχωριστές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει μια επιχείρηση είναι σε θέση να δικαιολογήσουν μια διαφοροποιημένη και πιθανότατα αυξημένη τιμή, βελτιώνοντας τα κέρδη της. Η διαφοροποίηση θα πρέπει να είναι εμφανής στους καταναλωτές οι οποίοι θα αντιλαμβάνονται ως μοναδικά τα συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, οι υπηρεσίες μετά την πώληση μπορεί να κάνουν ένα συγκεκριμένο προϊόν να ξεχωρίσει.

Στρατηγική εστίασης: Η συγκεκριμένη στρατηγική δίνει έμφαση σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς, προσπαθώντας να ικανοποιήσει τια ανάγκες πολύ συγκεκριμένων καταναλωτών. Το τμήμα μπορεί να αφορά διάφορες μεταβλητές όπως γεωγραφική τοποθεσία, ηλικία και άλλα δημογραφικά στοιχεία καθώς και τον τρόπο ζωής των καταναλωτών. Με αυτήν τη στρατηγική η επιχείρηση αποκτά μεγάλη τεχνογνωσία και μπορεί να ξεχωρίσει είτε επιτυγχάνοντας χαμηλό κόστος είτε με διαφοροποίηση λόγω της εξειδίκευσης της.

Εντοπίστε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης σας και προωθήστε το με τον καλύτερο τρόπο στο διαδίκτυο, επιλέγοντας τον Ηλεκτρονικό Επαγγελματικό Οδηγό Ελλάδας 4ty.gr. Αυξήστε άμεσα τα κέρδη της επιχείρησης σας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου