Hot!

4 Μυστικά για υψηλή κερδοφορία! – Tips Επιτυχίας


Θέλετε να αυξήσετε τη φήμη και την κερδοφορία της επιχείρησης σας; Είτε έχετε μεγάλη επιχείρηση είτε όχι, παρακάτω σας παρουσιάζουμε σημαντικά tips για να καταφέρετε να ξεχωρίσετε από τον έντονο ανταγωνισμό στην αγορά και να αποκτήσετε την κατάλληλη φήμη που χρειάζεται κάθε επιχειρηματίας για να αυξήσει τον κύκλο του και τα έσοδα του.

Καταρχήν προσπαθήστε να προσφέρετε μία εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες σας, έτσι ώστε να μείνουν ικανοποιημένοι και να σας προτιμήσουν πάλι στο μέλλον.  Το προϊόν σας πρέπει να είναι καλής ποιότητας και ο συνδυασμός ποιότητας-τιμής να είναι ο κατάλληλος για το κοινό-στόχο στο οποίο απευθύνεστε. Όμως, πέρα από το ίδιο το προϊόν, θα πρέπει να ξεχωρίσετε προσφέροντας και extra υπηρεσίες ή προϊόντα για να εντυπωσιάσετε τον πελάτη. Μπορείτε να του προσφέρετε πολύ καλές υπηρεσίες μετά την πώληση, ή σημαντική εγγύηση ή ακόμα και να δώσετε κάποιο δώρο στον πελάτη εκεί που δεν τον περιμένει. Έτσι, δημιουργείτε μία πολύ καλή σχέση με τους πελάτες σας για να σας προτιμήσουν ξανά στο μέλλον.
 

Οι ήδη υπάρχοντες πελάτες αποτελούν ίσως το σημαντικότερο κομμάτι για μια επιχείρηση, για αυτό θα πρέπει να δώσετε βαρύτητα στο κτίσιμο μακροχρόνιων σχέσεων μαζί τους. Είναι πολύ πιο οικονομικό να κάνετε κάποια νέα πώληση σε κάποιον που είναι ήδη πελάτης παρά σε κάποιον καινούριο. Προσπαθήστε να κάνετε ενέργειες που να προσφέρουν πλεονεκτήματα στους πελάτες, κυρίως σε αυτούς που προβαίνουν σε συχνές επαναλαμβανόμενες αγορές. Είναι σημαντικό, όποτε αυτό είναι εφικτό, να γνωρίζετε τον πελάτη με το μικρό του όνομα.

Τί μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό; Σίγουρα μια δυνατή ιστορία και ένα σλόγκαν που θα προσελκύσει δυνητικούς πελάτες. Η διήγηση μιας σημαντικής ιστορίας μπορεί να προκαλέσει μεγάλη θετική αντίδραση γύρω από το όνομα σας και επικοινωνία από στόμα σε στόμα. Περιγράψτε αναλυτικά την ιστορία της επιχείρησης σας και προσπαθήστε να δημιουργήσετε την εικόνα που επιθυμείτε βρίσκοντας κάτι έξυπνο για να τραβήξετε τους πελάτες. Σε έναν κόσμο που κινείται γρήγορα, με έντονο ανταγωνισμό, η ιστορία που έχετε να πείτε πρέπει να είναι όντως ενδιαφέρουσα και να ξεχωρίζει. Για αυτό άλλωστε καλό είναι να εμπιστευτείτε μια διαφημιστική εταιρεία για να σας βοηθήσει κατάλληλα.

Κάτι ακόμα που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις και συνεπώς την κερδοφορία είναι το εξής: Πουλήστε οφέλη και όχι χαρακτηριστικά! Αυτό ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις κυρίως για αυτές που έχουν προϊόντα τεχνικής φύσεως. Τα χαρακτηριστικά δεν σημαίνουν κάτι για τον πελάτη. Αυτό που θα τον παρακινήσει να αγοράσει είναι το πώς θα τον ωφελήσει η αγορά του προϊόντος/υπηρεσίας. Βρείτε λοιπόν τα οφέλη που θέλει κάθε πελάτης από αυτό που πουλάτε (υπάρχουν διαφορές από πελάτη σε πελάτη) και ικανοποιήστε τις ανάγκες που χρειάζεται. Το προϊόν πρέπει να είναι πραγματικά χρήσιμο για τον πελάτη σας έτσι ώστε να το αγοράσει τελικά.

Η παροχή εξαιρετικής εμπειρίας στους πελάτες, το κτίσιμο μακροχρόνιων σχέσεων, μια δυνατή ιστορία και η πώληση ωφελειών αποτελούν σημαντικά tricks για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Tips επιτυχίας στο blog του Ηλεκτρονικού Επαγγελματικού Οδηγού Ελλάδος 4ty.gr!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου