Hot!

Αλλάξτε μια "κακή" συνήθεια ή ανεπιθύμητη συμπεριφορά σε 21 ημέρες!

Χρειάζεστε μία ανανέωση; Ενδιαφέρεστε να αλλάξετε μία “κακή” συνήθεια σας ή κάτι στην επιχείρηση σας; 21 ημέρες φαίνεται ότι αρκούν σύμφωνα με τους ειδικούς για να αλλάξετε κάτι και να αποκτήσετε μία καινούρια συνήθεια! Το πρόγραμμα 21 ημερών που σας προτείνουμε μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε ό,τι θέλετε και να αλλάξετε κάθε “κακή” συνήθεια που επιθυμείτε να ξεφορτωθείτε!


Αλλαγή συμπεριφοράς με πρόγραμμα 21 ημερών

Είναι γεγονός ότι είναι δύσκολο να αλλάξει κάποιος μια συνήθεια του. Ο εγκέφαλος μας μαθαίνει να λειτουργεί με ορισμένο τρόπο και καταλήγουμε να κάνουμε κάποια πράγματα με μηχανικό τρόπο (συνήθειες). Και όμως έχουμε την ευκαιρία να επαναπρογραμματίσουμε τον εγκέφαλο μας ώστε να λειτουργεί όπως θέλουμε. Η λογική πίσω από αυτό, είναι ότι επιβάλλοντας κάποιες δράσεις στον εαυτό μας, θα αρχίσουμε να τις συνηθίζουμε και να τις κάνουμε ασυνείδητα. 21 ημέρες είναι αρκετές για να υιοθετήσουμε μια νέα συνήθεια / συμπεριφορά. Είστε έτοιμοι να δεχτείτε την πρόκληση;

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να ορίσετε έναν κύριο στόχο! Στη συνέχεια, κάθε μέρα θα πρέπει να θέτετε ένα νέο μικρό στόχο που μπορεί να σας φέρει πιο κοντά στη νέα συμπεριφορά / συνήθεια που θέλετε να υιοθετήσετε (κύριος στόχος). Σε 21 ημέρες, μετά την επίτευξη κάθε μικρού στόχου (δείτε το όπως τα βήματα ενός μωρού), μπορείτε να έρθετε πολύ κοντά στην επίτευξη του βασικού σας στόχου (νέα συμπεριφορά / συνήθεια). Στο τέλος κάθε ημέρας, πρέπει να εξετάζετε πόσο καλά τα πήγατε και να ετοιμάζεστε για τη νέα ημέρα. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε αυτό το πρόγραμμα με δύο κοινούς στόχους: απώλεια βάρους και μείωση/παύση κάπνισμα.

Χάστε βάρος με το πρόγραμμα 21 ημερών

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να χάσετε βάρος και ως εκ τούτου θα πρέπει να ξεκινήσετε να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε. Έτσι, ο κύριος στόχος εδώ είναι να υιοθετήσετε μια πιο υγιή συμπεριφορά. Στη συνέχεια θα πρέπει να χωρίσετε κάθε μέρα αναλυτικά και να θέσετε ένα μικρό στόχο ή ίσως δύο (ή περισσότερες) για κάθε ημέρα. Π.χ.

· Ημέρα 1: Μικρή μείωση της ποσότητας του φαγητού που θα φάω
· Ημέρα 2: Περπάτημα 20 λεπτά στο πάρκο
· Ημέρα 3: Αναζήτηση για το πόσες θερμίδες θα πρέπει να λαμβάνω κάθε μέρα για να χάσω μισό κιλό την εβδομάδα
· Ημέρα 4: Αναζήτηση στο διαδίκτυο και σχεδιασμός μιας απλής προπόνησης για 3 ημέρες την εβδομάδα
· Ημέρα 5: Προετοιμασία του προγράμματος διατροφής για τις επόμενες ημέρες

... Και ούτω καθεξής, μέχρι την ημέρα 21.

Οι διαιτολόγοι συμβουλεύουν να ξεκινήσετε με μια σταθερή, απλή δίαιτα και να αποφύγετε δίαιτες-express, γιατί εκτός από τις βλαβερές συνέπειές τους, δεν μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα.

Μείωση του καπνίσματος με το πρόγραμμα 21 ημερών

Ένας καλός τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο δύσκολος στόχος για πολλούς, είναι το πρόγραμμα 21 ημερών. Εάν είστε μακροχρόνιος καπνιστής, είναι μια αποτελεσματική ιδέα να αρχίσετε να περιορίζετε τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε κάθε μέρα. Για παράδειγμα, αν καπνίζετε περίπου 20 τσιγάρα την ημέρα, μπορείτε να ξεκινήσετε μειώνοντας τον αριθμό των τσιγάρων που καταναλώνετε καθημερινά. Π.χ.

· Ημέρα 1: 19 τσιγάρα
· Ημέρα 2: 18 τσιγάρα
· Ημέρα 3: 17 (ή 18 αν βρείτε τη μείωση δύσκολη)
· Ημέρα 4: 16 (ή 17) τσιγάρα
· Ημέρα 5: 16 τσιγάρα
· ... Και ούτω καθεξής ανάλογα με τις ανάγκες σας και πόσο εύκολο είναι


Σίγουρα πρόκειται για μια απαιτητική διαδικασία, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά. 

Ο τρόπος που λειτουργεί το πρόγραμμα

Με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή θέλετε. Ο βασικός τρόπος λειτουργίας είναι η θέσπιση μικρών στόχων για να επιτύχετε σε λίγες ημέρες έναν μεγάλο στόχο. Να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας και να επικεντρώνεστε στον κύριο στόχο. Ακόμα κι αν δεν επιτευχθεί πλήρως ο κύριος στόχος σας εντός 21 ημερών, σίγουρα θα βελτιώσετε τον εαυτό σας. Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστούν περισσότερες μέρες για να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας. Να μην παραιτηθείτε και να συνεχίζετε με μικρούς στόχους μέχρι να υιοθετήσετε την επιθυμητή συνήθεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου