Hot!

Αξιοθέατα Νάξου


Πορτάρα

Το "σήμα κατατεθέν" της Νάξου: Είναι κτισμένη στο νησάκι "Παλάτια", στην άκρη του λιμανιού. Είναι η γιγαντιαία και μεγαλοπρεπής πύλη ενός ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα. Κτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα, την εποχή του τύρρανου Λύγδαμη, όταν η Νάξος ήταν μεγάλο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο.


Το Κάστρο
Εντυπωσιακό μνημείο που συνδέεται με την μακρόχρονη ενετική κυριαρχία (1204 - 1537). Βρίσκεται στον λόφο που αποτελεί την φυσική ακρόπολη της Χώρας.






Κούρος (Φλεριό)
Στο Φλεριό, κοντά στο χωριό Μέλανες, σε καταπράσινη κοιλάδα, βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος, στην θέση που το παράτησαν οι αρχαίοι τεχνίτες, ένας μισοτελειωμένος Κούρος (ανδρικό άγαλμα). Το άγαλμα έχει υπερφυσικό μέγεθος (6,4 μέτρα) και είναι έργο του 7ου αιώνα π.Χ.

Κούρος (Απόλλωνα)
Κοντά στο χωριό Απόλλωνας, βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος, από το οποίο δεν αποκολλήθηκε ποτέ, ένας μισοτελειωμένος Κούρος (ανδρικό άγαλμα). Το άγαλμα έχει ύψος 10,45 μέτρα και χρονολογείται στις αρχές του 6ου π.Χ. αιώνα.






Η Παναγία η Πρωτόθρονη
Η εκκλησία της Παναγίας της Πρωτόθρονης (9ος - 10ος αι.), στο χωριό Χαλκί της Τραγέας, είναι η μεγαλύτερη βυζαντινή εκκλησία της Νάξου. Η εκκλησία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τα επάλληλα στρώματα των τοιχογραφιών της. Λειτουργεί από τα παλαιοχριστιανικά χρόνια μέχρι σήμερα.




Βρείτε οικονομικά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια με τις παροχές που εσείς θέλετε και στην τιμή που θέλετε.


Ακόμα δείτε εστιατόρια, πιτσαρίες, σουβλατζίδικα, καφετέρειες και άλλα μαγαζιά που θα συμβάλουν στην διασκέδασή σας.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    Στο λόφο της Χώρας δεσπόζει το Κάστρο, άλλο ένα επιβλητικό μνημείο που διαθέτει στην πλούσια αρχαιολογική συλλογή της η Νάξος. Κτίστηκε από το Σανούδο πάνω στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης με υλικά από την αρχαία πόλη που είχε καταστραφεί μετά από πειρατικές επιδρομές. Φτάνοντας στην είσοδο, την "Τρανή Πόρτα" όπως ονομάζεται, βλέπουμε τον μεσαιωνικό οικισμό του κάστρου που αποτελούσε ολόκληρη πολιτεία την εποχή της Ενετοκρατίας, αφού δεν ήταν μόνο τόπος κατοικίας αλλά και εκπαιδευτικό, διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο. Στο κέντρο του οικισμού βρίσκεται η πλατεία με την Καθολική Μητρόπολη και τα ερείπια του πύργου που εκεί πιθανολογείται ότι βρισκόταν το παλάτι του Σανούδου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Εμπορική σχολή του οικισμού φοίτησε για ένα χρόνο ο Νίκος Καζαντζάκης. Εκεί βρίσκεται σήμερα και το αρχαιολογικό Μουσείο της Νάξου. Το βράδυ το Κάστρο φωταγωγείται κάνοντας την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ρομαντική και προσφέρεται για ατελείωτους περιπάτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή