Hot!

Ημέρα της Γης - 22 Απριλίου!

Η Ημέρα της Γης εορτάζεται παγκοσμίως στις 22 Απριλίου κάθε χρόνο, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου, των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων για το περιβάλλον, ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

Ο συγκεκριμένος θεσμός εμπνεύστηκε το 1969 από τον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ σε συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο πλανήτης μας χρειάζεται προστασία καθώς είναι το σπίτι μας αλλά και το σπίτι των μελλοντικών γενεών για αυτό είναι σημαντικό να είμαστε ενήμεροι για τα προβλήματα που υπάρχουν και να προσπαθούμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Οι κλιματικές αλλαγές για παράδειγμα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει τους τελευταίους δύο αιώνες λόγω ανθρώπινων δραστηριοτήτων κυρίως εξαιτίας του διοξειδίου του άνθρακα. Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη μας για αυτό και δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.



Όλο και πιο πολλές χώρες έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν μέτρα ώστε να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων. Επιπλέον, είναι υψίστης σημασίας η ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, η εξοικονόμηση ενέργειας, η πράσινη ανάπτυξη, η ενίσχυση της χρήσης των δημόσιων μέσων μεταφοράς και η ανάπτυξη και διατήρηση χώρων πρασίνου.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά το σημαντικότερο είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτό τον πλανήτη υγιή!

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης λοιπόν κάθε χρόνο είναι εκεί για να μας θυμίζει το πρόβλημα και για να μας βάζει σε σκέψεις και προβληματισμούς, αφού όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης και όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμα και με μικρές ενέργειες. Ακόμα και αν μας φαίνεται ότι τέτοιες μικρές ενέργειες δεν μπορούν να βοηθήσουν, τελικά μπορούν να το κάνουν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου