Hot!

Παρουσιάστε τον εαυτό σας / Συστηθείτε με τον καλύτερο τρόπο μέσα σε 30 δευτερόλεπτα!

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να συστηθείτε σε νέους ανθρώπους που συναντάτε για πρώτη φορά είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Πολλοί επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι τα 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να δώσετε μια σαφή εικόνα για εσάς στους άλλους. Η τεχνική των 30 δευτερολέπτων επιτυγχάνει ακριβώς αυτό κυρίως σε μια επαγγελματική συνέντευξη. Ακριβώς όπως οι διαφημίσεις που παρουσιάζουν ένα προϊόν, είστε σε θέση να παρουσιάσετε τον εαυτό σας με τον καλύτερο τρόπο σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή η τεχνική σας δίνει τη δυνατότητα να περιγράψετε τον εαυτό σας με σαφήνεια σε μόλις 30 δευτερόλεπτα στο άλλο άτομο με το οποίο μιλάτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναφέρετε τα πιο σημαντικά στοιχεία που θέλουν οι άλλοι να ακούσουν όταν σας ρωτήσουν "πες μου 2-3 πράγματα για εσένα" και να αισθάνεστε λιγότερο άγχος όταν συναντάτε ένα νέο άτομο, μια κατάσταση που κάνει πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται άβολα.



Η τεχνική των 30 δευτερολέπτων:

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα 4 βασικά σημεία που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη τεχνική παρουσίασης:

1) Πρώτον, πρέπει να αναφέρετε το πλήρες όνομά σας, έτσι ώστε ο άλλος να γνωρίζει με ποιον ακριβώς μιλάει.

2) Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να αναφέρετε την τρέχουσα ή τελευταία θέση εργασίας σας. Αναφέρετε το όνομα της θέσης και περιγράψτε τον κύριο ρόλο και τις ευθύνες που είχατε. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε ότι "Είμαι βοηθός μάρκετινγκ τα τελευταία 2 χρόνια, με κύρια δραστηριότητα τη διαχείριση της φήμης της μάρκας και την παρουσία στα social media".

3) Τώρα, είναι η στιγμή να προωθήσετε τα βασικά πλεονεκτήματα σας. Αναφέρετε τα δυνατά σημεία σας. Έχετε πάντα κατά νου ορισμένα γεγονότα / αποδείξεις που θα υποστηρίξουν ότι έχετε τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, καθώς αργότερα μπορεί να σας ζητηθεί να μιλήσετε πιο αναλυτικά για αυτά. Ανατρέξτε σε 2-4 βασικά πλεονεκτήματα που νομίζετε ότι είναι κατάλληλα για την κατάσταση και σημαντικά για το άτομο που απευθύνεστε εκείνη την στιγμή.

4) Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να αναφέρετε είναι οι προσδοκίες σας για το μέλλον (τί θέλετε να πετύχετε στο μέλλον, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα). Π.χ. «Θα με ενδιέφερε να εργαστώ σε ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας, να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες και να αναγνωρίζομαι για τα αποτελέσματα που φέρνω στην επιχείρηση».

Αυτά είναι τα 4 κύρια στοιχεία που θα πρέπει να αναφέρετε όταν σας ζητείται να μιλήσετε για τον εαυτό σας. Συνοψίζουμε παρακάτω τι χρειάζεται να αναφέρετε:

- Πλήρες όνομα
- Τρέχουσα / Τελευταία θέση εργασίας
- Βασικά πλεονεκτήματα σας
- Προσδοκίες για το μέλλον

Πότε μπορώ να χρησιμοποιήσω την τεχνική των 30 δευτερολέπτων:

Μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτή η τεχνική είναι χρήσιμη όταν πρέπει να μιλήσετε για τον εαυτό σας σε επιχειρηματικό πλαίσιο, π.χ. κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω στοιχεία και όταν θέλετε να ξεκινήσετε μια συζήτηση με κάποιον που δεν γνωρίζετε. Πλέον μπορείς να παρέχεις μια σαφή εικόνα για εσένα στους άλλους, δίνοντας και τροφή για να ξεκινήσετε μια ωραία συζήτηση μετέπειτα.

Καλή τύχη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου