Hot!

Νέα Τεχνολογίας - Έντονος εθισμός στο διαδίκτυο από τους Έλληνες χρήστες!

Φαίνεται πως οι Έλληνες περνούν πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί και εσείς να είστε από αυτούς που ξυπνάνε και το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να τσεκάρουν τις ειδοποιήσεις τους στο Facebook ή το Instagram. Τα social media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν συνεχείς προσπάθειες για να αυξήσουν τα likes τους.

Από έρευνα του Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια προκύπτει ότι ο προτεινόμενος χρόνος για να αφιερώνετε στα social media είναι η μισή ώρα. Περισσότερη χρήση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως κατάθλιψη, στρες και απομόνωση.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα μετά την Αγγλία όσον αφορά τον εθισμό στο διαδίκτυο με ποσοστά εθισμού περίπου στο 37,7% του πληθυσμού.



Κυρίως παιδιά και έφηβοι κάνουν έντονη χρήση του διαδικτύου καθώς και ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Όμως, αυτός ο εθισμός μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όπως κατάθλιψη, έλλειψη προσοχής και δυσκολία προσαρμογής στο σχολικό περιβάλλον. Καλό είναι οι γονείς να ελέγχουν τα παιδιά τους καθώς μπορούν εύκολα να εντοπίσουν εάν γίνεται βαριά χρήση του διαδικτύου ή ηλεκτρονικών παιχνιδιών, εγκαταλείποντας άλλα αγαπημένα χόμπι που είχαν παλαιότερα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge, που δείχνει ότι μόνο λίγα likes μπορεί να δείξουν πάρα πολλά στοιχεία για την προσωπικότητα σας. Μόνο δέκα likes είναι αρκετά για να σας γνωρίσει κάποιος φίλος σας στο διαδίκτυο καλύτερα από τον συνεργάτη σας. Σοκαριστικό είναι ότι με 150 likes μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερα για εσάς ακόμα και από την οικογένεια σας.

Λόγω της πλέον έντονης χρήσης των κινητών κυρίως για πρόσβαση στο διαδίκτυο, παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποια μέρη που καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να τοποθετούμε το κινητό μας για διάφορους λόγους.

- Καταρχήν, θα πρέπει να βγάζετε κατευθείαν το κινητό σας από την πρίζα, αφού έχει γεμάτη μπαταρία, γιατί έχει αποδειχτεί ότι αν το υπερφορτίζεται, χαλάει η μπαταρία του κινητού λόγω της υπερθέρμανσης.

- Να αποφεύγετε να βάζετε το κινητό στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου καθώς εκεί αναπτύσσονται πολύ χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, φθείροντας έτσι την μπαταρία ή ακόμα μπορεί να χάσετε και δεδομένα από το κινητό σας.

- Να αποφεύγετε να βάζετε το κινητό στην τσέπη καθώς όταν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο η ακτινοβολία είναι αρκετά ισχυρή. Θέλει λοιπόν προσοχή ώστε να μην έχουμε το κινητό πάνω στο σώμα μας καθώς σύμφωνα με έρευνες μπορεί να υπάρξει επίδραση στην ανδρική γονιμότητα ή ακόμα φαίνεται ότι υπάρχει κάποια συσχέτιση με την ακτινοβολία του κινητού και την πρόκληση κάποιων μορφών καρκίνου. Προτιμήστε να έχετε το κινητό σας σε κάποια τσάντα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου