Hot!

Social Media Marketing από τον 4TY.GR!

Το Social Media Marketing (Διαφήμιση σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως Facebook, Instagram, Twitter, Google Plus κτλ.) είναι ο πιο αποτελεσματικός και ταυτόχρονα οικονομικός τρόπος διαφήμισης της εποχής μας. Ο λόγος που αυτός ο τρόπος είναι ο πιο αποτελεσματικός είναι ότι η διαφήμιση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα στοχευμένο κοινό που πιθανόν να ενδιαφέρεται για το προϊόν της διαφήμισης.

Σύμφωνα με έρευνα παραπάνω από το 67% των Ελλήνων επισκέπτεται καθημερινά έστω ένα από τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το κινητό του, το tablet του ή και τον υπολογιστή του. Επιπλέον, όλο και περισσότερες νέες έρευνες δείχνουν τη συνεχόμενη χρήση internet υψηλών ταχυτήτων, τη χρήση social media και τη διευρυμένη πρόσβαση από κινητά και tablets στο internet και στο email που δείχνουν ποιες είναι οι σημαντικότερες συνήθειες των καταναλωτών του σήμερα για να τους προσεγγίσουν καλύτερα οι διαφημιστικές εταιρίες. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες ενέργειες μάρκετινγκ πλέον προσαρμόζονται σε κινητά και tablets (responsive). Οι επιχειρήσεις του σήμερα είναι υποχρεωμένες να προβάλλονται στο διαδίκτυο για διάφορους λόγους μάρκετινγκ όπως την προσέγγιση μεγάλου κοινού, την αλληλεπίδραση, την επίτευξη και διατήρηση καλής φήμης και την αύξηση των πωλήσεων.


Ο 4TY.GR, μέσα από την πολύχρονη παρουσία του στο χώρο του διαδικτύου και την εμπειρία των εργαζόμενων στη παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών, έχει αναπτύξει μια σειρά από καινοτόμες στρατηγικές για Social Media Marketing που έχουν ως κύριο στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της προβαλλόμενης επιχείρησης στους χώρους που δραστηριοποιείται η πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου (όπως: social media networks, blogs, κ.α.).

Είτε θέλετε να αποκτήσετε περισσότερα likes στην σελίδα σας στο Facebook ή σε κάποια κοινοποίηση, είτε να αποκτήσετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας, η διαφήμιση στο Facebook αποτελεί σίγουρα ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο.

Οι διαφημίσεις στο Facebook προβάλλονται στην αρχική σελίδα κάθε χρήστη (που έχει επιλεγεί από το Facebook με βάση τα κριτήρια που έχουν οριστεί), σε κινητά, tablet και desktop, ή στο δεξί μέρος της οθόνης.

Όσον αφορά τα social media, το 62% των χρηστών του Internet χρησιμοποιούν καθημερινά το κινητό τους για πρόσβαση στο Facebook μέσω του application. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα τονίζουν την ευρεία χρήση των κινητών-smartphones για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην αρχή του 2016 υπήρχαν 6.744.991 χρήστες στο Facebook, σύμφωνα με στοιχεία του monitor της υπηρεσίας της Sidebar για παρακολούθηση των εξελίξεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλληλεπιδρούν οι χρήστες των social media με τις επιχειρήσεις; H έρευνα ρίχνει φως και σε αυτήν την ερώτηση: το 19% των χρηστών κάνει like σε σελίδες με εμπορικό περιεχόμενο και το 12% σε σελίδες εταιρειών. Απ’οτι φαίνεται υπάρχει παρακολούθηση των επιχειρήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κύρια ανησυχία αποτελεί η αξιοπιστία των πληροφοριών που λαμβάνονται από αυτές τις σελίδες. Γι' αυτό κάθε επιχείρηση θα πρέπει να φροντίζει να παρέχει σωστή πληροφόρηση χωρίς υπερβολικές υποσχέσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού.

Στο YouTube οι περισσότεροι με διαφορά αναζητούν μουσική όμως δεν είναι και λίγοι αυτοί που αλληλεπιδρούν με τις πληρωμένες διαφημίσεις που υπάρχουν στο πλάι της σελίδας.

Τα Google AdWords αποτελούν επίσης μία εντυπωσιακή πλατφόρμα με απεριόριστες δυνατότητες, παρέχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα σε όσους γνωρίζουν να τη διαχειριστούν με σωστό τρόπο. Απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν την κατοχύρωση μιας θέσης στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης και αυξημένες πωλήσεις. Εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως τα χρησιμοποιούν και έχουν δει θετικό αντίκτυπο.

Το Twitter αποτελεί επίσης ένα ιδιαιτέρως ανερχόμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης καθώς το 25% των χρηστών του Internet παρακολουθεί τις εξελίξεις σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι η χρήση του αυξήθηκε αρκετά με τα capital controls, κάτι που δείχνει τη σημαντική του αξία για θέματα επικαιρότητας και ενημέρωσης και διαμόρφωσης της προσωπικής γνώμης, λαμβάνοντας ερεθίσματα από διάφορες πηγές.

Εμείς στον 4ty.gr έχουμε διαχειριστεί αρκετές καμπάνιες τόσο στο Facebook όσο και στην Google και το Instagram, μετρώντας πολλούς ευχαριστημένους πελάτες με αύξηση στην αναγνωρισιμότητα, την κερδοφορία και τις πωλήσεις τους. Μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά τα αποτελέσματα σας με το μικρότερο δυνατό κόστος. Κάνουμε επίσης συνεχή έλεγχο των αναφορών και στατιστικών έτσι ώστε να προσαρμόζεται η διαφημιστική καμπάνια όποτε απαιτούνται αλλαγές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου