Hot!

Κατοχύρωση του σωστού domain name για την ιστοσελίδα!


Έχετε κατασκευάσει την ιστοσελίδα σας αλλά δυσκολεύεστε να βρείτε το κατάλληλο domain name (ηλεκτρονική διεύθυνση www.); H κατοχύρωση της σωστής διεύθυνσης για μια ιστοσελίδα έχει μεγάλη σημασία, καθώς το σωστό όνομα αποτελεί μια πρώτη εικόνα για την επιχείρηση σας και μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στο site σας.

Πολλοί επιχειρηματίες δυσκολεύονται να εντοπίσουν το κατάλληλο όνομα (domain name) για το site τους. Το όνομα πρέπει να είναι ελκυστικό αλλά ταυτόχρονα κατατοπιστικό για τη δραστηριότητα σας. Πρέπει να είναι απλό για να το θυμούνται εύκολα οι πελάτες αλλά και λειτουργικό. Οι πιθανές λύσεις είναι πολλές και ο βαθμός δυσκολίας υψηλός. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ονομάτων για την ιστοσελίδα σας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πιο αποτελεσματικά παραδείγματα:




Όνομα Επιχείρησης - Αρκετοί επιχειρηματίες κατοχυρώνουν τον διακριτικό τίτλο της επιχείρησης τους ως όνομα για το site τους με τη μορφή www.eponimiaepixeirisis.gr. Αυτή η επιλογή αποτελεί μία καλή λύση για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν γνωστό το brand name τους, όμως με αυτό τον τρόπο δεν φαίνεται ξεκάθαρα ο κλάδος δραστηριοποίησης της επιχείρησης.

Όνομα Επιχείρησης και κλάδος - Μία πρόταση για domain name είναι η τοποθέτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ονόματος της επιχείρησης σας σε συνδυασμό με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείστε. Για παράδειγμα ένας υδραυλικός θα μπορούσε να κλείσει κάποια διεύθυνση της μορφής www.onomaydravlikos.gr. Αυτή η μορφή αποτελεί ένα καλό όνομα γιατί τονίζει και το brand name αλλά και τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείστε. Μειονέκτημα αποτελεί το πιθανό μεγάλο όνομα και η απλότητα.

Κλάδος επιχείρησης και τοπωνύμιο - Αυτή η μορφή είναι αρκετά ανταγωνιστική καθώς θα αποτελεί πιθανότατα και λέξη-κλειδί για τον ιστότοπο σας για υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Αν ένας υδραυλικός βρίσκεται στη Λάρισα, τότε θα μπορούσε να κατοχυρώσει το domain name της μορφής www.ydravlikoslarisa.gr. Aυτό το όνομα αποτελεί σημαντικό προνόμιο για όσους θέλουν να δείξουν ξεκάθαρα τη δραστηριότητα τους αλλά δεν γίνεται προβολή της επωνυμίας της επιχείρησης και ίσως δυσκολευτείτε να βρείτε το όνομα που σας ενδιαφέρει διαθέσιμο.

Κάθε μορφή domain name έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για αυτό και ο επιχειρηματίας θα πρέπει να τα ζυγίσει και να καταλήξει στη διεύθυνση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του και στο κοινό που στοχεύει.

Ο Ηλεκτρονικός Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδος 4ty.gr σας βοηθάει σε αυτή την απόφαση προτείνοντας σας πιθανό domain name που ταιριάζει καλύτερα στην ηλεκτρονική σας παρουσία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου