Hot!

Βελτιώστε την αυτοπεποίθηση σας για καλύτερα επαγγελματικά και προσωπικά αποτελέσματα!

Η αυτοπεποίθηση, η πίστη δηλαδή στις δυνάμεις και τις ικανότητες σου, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για κάθε άνθρωπο τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική ζωή και πολλοί τη συσχετίζουν με την επιτυχία. Δεν είναι δυνατό κάποιος να έχει συνεχείς επιτυχίες, αλλά αυτός που έχει αυτοπεποίθηση μπορεί εύκολα να σταθεί ξανά στα πόδια του και να κατορθώσει κάτι μεγάλο! Στο σημερινό άρθρο σας παρουσιάζουμε ορισμένα tips για να χτίσετε σιγά σιγά την αυτοπεποίθηση! Αλλάξτε άμεσα τον τρόπο σκέψης σας και θα δείτε ότι μπορείτε να καταφέρετε σχεδόν τα πάντα!

Για να καταφέρεις να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση θα πρέπει να είσαι καλά με τον εαυτό σου! Αγάπησε τον! Ακόμα και αν θεωρείς ότι έχεις κάποια μειονεκτήματα, αποδέξου τα! Είναι αυτά που μαζί με τα θετικά σου στοιχεία διαμορφώνουν την πλήρη προσωπικότητα σου. Εάν θέλεις να τα αλλάξεις μπορείς να το κάνεις με σταθερά βήματα αλλά ποτέ μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλα άτομα. Το μόνο μέτρο σύγκρισης σου πρέπει να είναι ο εαυτός σου στο παρελθόν. Η σύγκριση με άλλα άτομα μπορεί να γίνει πολύ τοξική καθώς σίγουρα κάποιος θα πλεονεκτεί σε κάτι που εσείς δεν είστε τόσο καλοί και αντίστοιχα βέβαια θα μειονεκτεί κάπου αλλού που εσείς δεν το βλέπετε. Σταματήστε τις συγκρίσεις με τους άλλους. Προσπάθησε να καταγράψεις τα προτερήματα που έχεις και να εστιάσεις στα θετικά σου στοιχεία και μη δίνεις έμφαση στα αρνητικά. Αποδέξου τον εαυτό σου όπως είναι.



Τα άτομα που συνήθως τα καταφέρνουν είναι δραστήρια, καταπιάνονται με αρκετά πράγματα, για αυτό και έχουν περισσότερες ευκαιρίες να πετύχουν. Μήπως λοιπόν τα καταφέρνουν τελικά επειδή προσπάθησαν πολύ περισσότερο, απέτυχαν σε κάποια πράγματα και τελικά πέτυχαν σε αυτό που βλέπουμε; Η τόλμη μπορεί να φέρει μεγάλες επιτυχίες! Προσπαθήστε να θέτετε μικρούς και εφικτούς στόχους έτσι ώστε όταν τα καταφέρνετε να τονώνεται η αυτοπεποίθηση σας. Σκέψου στρατηγικά. Αποφάσισε τί είναι αυτό που θες να καταφέρεις και έπειτα βρες τρόπους με τους οποίους σιγά σιγά θα το καταφέρεις!

Η αυτοπεποίθηση σου διαμορφώνεται επίσης από τα άτομα που βρίσκονται στον κύκλο σου, φίλοι, συγγενείς και γνωστοί! Πρόσεξε τους ανθρώπους με τους οποίους κάνεις παρέα γιατί μπορεί να διαμορφώσουν σημαντικά την εικόνα με την οποία βλέπεις τον εαυτό σου! Απέφυγε αυτούς που σου δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις και μειώνουν την πραγματική σου αξία και τις δυνατότητες σου.

Οι θετικές προτάσεις-επιβεβαιώσεις φαίνεται πώς αποτελούν μία αρκετά χρήσιμη τεχνική. Μπορείτε να γράψετε σε χαρτάκι ή να φωνάζετε δυνατά κάποιες προτάσεις που δείχνουν ότι αξίζετε και μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα πάντα. Να προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι μπορείτε να έχετε ό,τι θέλετε. Σκεφτείτε προτάσεις στον ενεστώτα και χαρίστε μικρές “ενέσεις αυτοπεποίθησης” στον εαυτό σας. Παραδείγματα προτάσεων: Μπορώ να τα καταφέρω - Είμαι ικανός να αντιμετωπίσω οποιοδήποτε πρόβλημα - Αξίζω τον σεβασμό των άλλων - Τα πάω περίφημα σε ό,τι κάνω - Αγαπώ τον εαυτό μου - Ζω μια ευτυχισμένη ζωή. Αφιερώστε τουλάχιστον 5 λεπτά καθημερινά για να σκεφτείτε, να πείτε δυνατά και να γράψετε τις προτάσεις σας και προσπαθήστε να νιώσετε ότι αυτά που λέτε ισχύουν πραγματικά.

Σύμφωνα με ειδικούς, 21 ημέρες αρκούν για να μπορέσει κάποιος να αλλάξει μια συνήθεια. Έτσι, το πρόγραμμα αυτό αποτελεί έναν καλό τρόπο για να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας (π.χ. χαμηλή αυτοεκτίμηση) και να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Τα μικρά βήματα σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθίσετε και να σκεφτείτε τις συνήθειες και τις πράξεις που κάποιος θα έκανε, απεικονίζοντας ότι έχει αυτοπεποίθηση (π.χ. ομιλία με κάποιον που δεν ξέρεις, έκφραση γνώμης χωρίς φόβο, ομιλία μπροστά σε πλήθος κ.λ.π.). Σκεφτείτε πώς θέλετε να ορίσετε την αυτοπεποίθηση. Στη συνέχεια ξεκινήστε να θέτετε μερικούς μικρούς στόχους που πρέπει να επιτευχθούν κάθε μέρα για να φτάσετε στον τελικό σας στόχο που είναι η απόκτηση αυτοπεποίθησης. Για παράδειγμα:

Ημέρα 1 - Ζήτησε κάτι που πραγματικά χρειάζεσαι από κάποιον και ντρέπεσαι

Ημέρα 2 - Πες σε κάποιον κάτι για τη συμπεριφορά του που σε ενοχλεί

Ημέρα 3 - Συζήτησε με κάποιον που δεν γνωρίζεις

Ημέρα 4 - Μίλα μπροστά σε πλήθος

Σκέψου προσεκτικά τους μικρούς στόχους που θέτεις καθημερινά και προσπάθησε να τους δυσκολεύεις μέρα με τη μέρα έτσι ώστε να βελτιώσεις τον εαυτό σου όσο το δυνατόν περισσότερο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου