Hot!

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK LIVE

Η δυνατότητα που παρέχει το Facebook για live μετάδοση με βίντεο έρχεται να αλλάξει τις αναρτήσεις τόσο των απλών χρηστών της πλατφόρμας αλλά και των επιχειρήσεων. Το Facebook live αποτελεί ένα πολύ καλό εργαλείο για προώθηση και προβολή μιας επιχείρησης. Σας δίνει τη δυνατότητα να μεταδώσετε κάτι σε πραγματικό χρόνο και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καλό κινητό με κάμερα και σύνδεση στο Internet. Κατά τη μετάδοση, οι άλλοι χρήστες μπορούν να κάνουν like ή να σχολιάζουν και φυσικά εσύ μπορείς να απαντήσεις. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την επιχείρηση σας καθώς και ορισμένα tips για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα!



Πώς μπορώ να κάνω live μετάδοση; 

Στην αρχή ανοίγεις το πεδίο του status όπως κάνεις για οποιαδήποτε ανάρτηση και πατάς το εικονίδιο του Live video. Μπορεί να χρειαστεί να κατεβάσεις στο κινητό σου την εφαρμογή Facebook mentions που θα σου επιτρέψει την live μετάδοση.

Ρύθμισε ποιοι θέλεις να δουν το Live video για να τους εμφανιστεί στο News Feed, γράψε μια καλή περιγραφή και πάτα το Go live για να ξεκινήσεις! Την στιγμή που μεταδίδεις θα εμφανιστεί κανονικά το βίντεο σου στο News Feed των fans ή των φίλων σου και μάλιστα το Facebook προωθεί περισσότερο στη ροή ειδήσεων τα βίντεο σε σχέση με τα υπόλοιπα posts.


Πώς θα προωθήσεις καλύτερα την επιχείρηση σου μέσα από το Facebook Live;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Facebook live για διάφορους λόγους για την επιχείρηση σου όπως για κάποια εκδήλωση που έχεις οργανώσει, για να παρουσιάσεις κάποιο νέο προϊόν/υπηρεσία ή και για να κάνεις κάποιον live διαγωνισμό. Μία καλή πρόταση επίσης είναι να δείξει κάτι από τα παρασκήνια από μία εκδήλωση ή πώς λειτουργεί η επιχείρηση ή πώς παράγεται το αγαπημένο τους προϊόν. Χρησιμοποίησε την εφαρμογή αυτή για να προωθήσεις την επιχείρηση σου αλλά και για να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τους πελάτες σου!

Πριν προβείς στην live μετάδοση, κάνε πρώτα κάποιες δοκιμές μόνος σου, κάνοντας τη ρύθμιση να προβληθεί το βίντεο μόνο σε εσένα και όχι στους άλλους.

Ενημέρωσε το κοινό σου πιο πριν για το πότε θα προβείς σε Live μετάδοση έτσι ώστε να το γνωρίζουν και να συντονιστούν.

Είναι πολύ σημαντικό στην αρχή του βίντεο να παρουσιάσεις τι θα μεταδώσεις στη συνέχεια και φρόντισε να αναφέρεις ότι θα υπάρξει κάποια έκπληξη στη συνέχεια για να μείνει το κοινό συντονισμένο. Δώσε μεγάλη έμφαση στην περιγραφή που θα δώσεις για την ανάρτηση σου γιατί μπορεί να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο.

Το live video σου θέλεις να έχει μεγάλη επίδραση για αυτό και χρειάζεσαι τη συμμετοχή του κόσμου με likes και shares. Επειδή ο κόσμος μπορεί να ξεχαστεί βλέποντας το βίντεο, θύμιζε τους να κάνουν like σχόλια και shares ίσως λέγοντας τους πώς θα μπουν και σε κλήρωση για ένα δώρο! Επίσης, μπορείς να κάνεις ερωτήσεις στο κοινό σου για να απαντήσουν με σχόλια και να αυξήσεις την αλληλεπίδραση και φυσικά την κάλυψη (impact) της προωθητικής σου ενέργειας.


Το Facebook Live μπορεί να σας βοηθήσει να διαφοροποιηθείτε από τους ανταγωνιστές σας για αυτό και θα σας προτείναμε να το επιχειρήσετε και να μην το φοβηθείτε. Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες που παρέχουν τα social media για την προβολή και προώθηση της επιχείρησης και βελτιώστε τα έσοδα σας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου