Hot!

ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ SSL ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ!

Πιθανώς θα έχετε παρατηρήσει εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, ότι πλέον οι σελίδες HTTP χαρακτηρίζονται ως μη ασφαλείς (not secure) ή ασφαλείς στη μπάρα πλοήγησης.



Τα SSL πιστοποιητικά ασφαλείας είναι πλέον απαραίτητα για να έχετε σελίδες της μορφής HTTPS που χαρακτηρίζονται ως ασφαλείς από το Chrome χωρίς να λαμβάνουν το κόκκινο θαυμαστικό της επικυνδυνότητας αλλά αντίθετα ένα πράσινο λουκετάκι πάνω στο address bar. H Google χαρακτηρίζει ως μη ασφαλείς σελίδες σε HTTP που συλλέγουν δεδομένα χρηστών όπως για παράδειγμα εγγραφές σε newsletters και φόρμες επικοινωνίας. Η σήμανση αυτή έχει επεκταθεί και στην ανώνυμη περιήγηση όπου τα ζητήματα ασφαλείας των σελίδων είναι υψηλότερης σημασίας.

Η μετατροπή των σελίδων από HTTP σε HTTPS είναι πλέον υποχρεωτική για διάφορους λόγους:

Καταρχήν οι σελίδες της μορφής HTTPS εγγυώνται την ασφάλεια των επισκεπτών ενός site, κάτι που είναι απαραίτητο κυρίως σε e-shop όπου γίνονται αγοραπωλησίες ή ζητούνται προσωπικά στοιχεία επισκεπτών για οποιοδήποτε λόγο. Είναι γεγονός ότι έτσι προστατεύονται καλύτερα τα δεδομένα των χρηστών, παρέχοντας ασφάλεια στην κίνηση και τις συναλλαγές των επισκεπτών, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα απάτης ενός χρήστη ή υποκλοπής από hackers. Επίσης, η αξιοπιστία της σελίδας σας αυξάνεται σημαντικά καθώς το πράσινο λουκετάκι και η σήμανση “ασφαλής” προδιαθέτουν θετικά τους επισκέπτες μειώνοντας τα ποσοστά εγκατάλειψης της σελίδας. Επιπλέον, η Google έχει ενημερώσει ότι οι σελίδες HTTPS θα κατατάσσονται σε καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Τέλος, έχει αποδειχθεί ότι αυτές οι σελίδες πετυχαίνουν καλύτερες ταχύτητες, κάτι ιδιαιτέρως θετικό για την εμπειρία των επισκεπτών στην σελίδα σας.

Το HTTPS εξασφαλίζει ότι κατά την επίσκεψη ενός χρήστη σε μια ιστοσελίδα, τα δεδομένα του έχουν κρυπτογραφηθεί μέσω του χρησιμοποιούμενου πρωτοκόλλου ασφαλείας. Σε περίπτωση μη κρυπτογράφησης HTTPS είναι πιο πιθανό κάποιος να παρέμβει στις πληροφορίες που αποστέλλονται στα websites ή να εισάγει κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Για την εφαρμογή του HTTPS απαιτείται η εγκατάσταση ενός SSL πιστοποιητικού από τον ιδιοκτήτη.


O 4ty.gr παρέχει πιστοποιητικά SSL σε όλους τους πελάτες του με χαμηλό κόστος ακολουθώντας τις νέες αλλαγές για καλύτερα αποτελέσματα στη σελίδα, προσφέροντας υψηλή ασφάλεια στους επισκέπτες σας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου