Hot!

TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΑΣ!

Η προώθηση πωλήσεων αφορά την παροχή βραχυπρόθεσμων οικονομικών κινήτρων έτσι ώστε να παρακινούνται οι πελάτες να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησης άμεσα και όχι μακροπρόθεσμα σε αντίθεση με τη διαφήμιση. Η προώθηση πωλήσεων είναι σημαντική για να αυξήσετε τις πωλήσεις ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης σας. Μπορεί να γίνει εύκολα και είναι χρήσιμη για να “ξεφορτωθείτε” κάποια αποθέματα από προϊόντα που πρέπει να πουληθούν. Επίσης, αποτελούν έναν καλό τρόπο για να δοκιμάσουν οι καταναλωτές τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και πιθανότατα να προβούν σε μελλοντικές αγορές. Αυτή η ευκαιρία που δίνετε στους πελάτες μπορεί να τους δημιουργήσει θετική αντίληψη για ό,τι έχετε να προσφέρετε! Άρα δεν αποκλείεται να έχετε και θετικά μελλοντικά οφέλη από τέτοιες ενέργειες, αλλά ο βασικός στόχος της προώθησης των πωλήσεων είναι η άμεση αύξηση των πωλήσεων. Ακόμα, ενδέχεται να αυξηθεί και η ποσότητα του προϊόντος που χρησιμοποιούν οι ήδη υπάρχοντες πελάτες, κάτι αρκετά χρήσιμο για μια επιχείρηση καθώς μπορεί να αποκομίσει περισσότερα έσοδα.



Η προώθηση πωλήσεων πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή και όχι συχνά γιατί πιθανώς να δημιουργήσει ακόμα και εθισμό στους καταναλωτές οι οποίοι θα αρχίσουν να αναζητούν το προϊόν στην χαμηλή του τιμή και αν δεν το βρουν μπορεί εύκολα να στραφούν σε κάποια άλλη μάρκα ή επιχείρηση. Φυσικά για έναν λιανέμπορο είναι απαραίτητη η προώθηση πωλήσεων καθώς έτσι υπάρχουν προϊόντα κράχτες, δηλαδή προϊόντα σε χαμηλή τιμή που προσελκύουν την πελατεία, οι οποίοι βέβαια θα αγοράσουν από το κατάστημα και κάτι άλλο περά από τα προϊόντα που βρίσκονται σε προώθηση.

Μέθοδοι προώθησης πωλήσεων:


Συνήθως παρατηρείται μειωμένη τιμή για μια ποσότητα προϊόντος ή αντίστοιχα αύξηση της ποσότητας προϊόντος που παρέχεται στην ίδια τιμή. Ή ακόμα εάν πρόκειται για υπηρεσίες μπορεί να παρασχεθεί και κάποια άλλη υπηρεσία δώρο. Τα δώρα ή οι εποχιακές εκπτώσεις είναι σημαντικά καθώς έτσι μπορείτε να προωθήσετε και κάποιο προϊόν που δεν το γνωρίζει καλά ο κόσμος. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δείγματα που μπορούν να πείσουν κάποιους καταναλωτές να αγοράζουν τα προϊόντα συγκεκριμένης επιχείρησης αφού τα δοκιμάσουν για πρώτη φορά. Τα κουπόνια είναι επίσης μία καλή μέθοδος προώθησης πωλήσεων καθώς παρακινεί τους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα σε χαμηλή τιμή. Επίσης η επιβράβευση καταναλωτών που αγοράζουν συχνά κάποιο προϊόν ή υπηρεσία μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις και φυσικά τα έσοδα σας.

Μην ξεχνάτε να κάνετε συχνές προσφορές καθώς οι μειωμένες τιμές παίζουν σημαντικό ρόλο στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε στη χώρα μας. Ο 4TY.GR δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάζετε τις προσφορές σας σε μορφή κουπονιού στην ιστοσελίδα σας για να προσελκύσετε τόσο την προσοχή των καταναλωτών όσο και των μηχανών αναζήτησης. Προωθήστε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας σε ένα ευρύ κοινό και αυξήστε κατακόρυφα τις πωλήσεις σας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου